Pyöräilymuotia suoraan Kaliforniasta

Onnenpäivä

Satuitteko bongaamaan phocahispidan aikaisemmin tällä viikolla blogiinsa keräämät superhienot pyöräilykypärät? Niin, taitavat vähitellen olla pyöräilykelit käsillä siellä Suomessakin ja vanhojen varusteiden kuntotarkistus sekä uusien hankinta olla ajankohtaista. Tästäpä muistuikin mieleeni piristävä löytö pyöräilyvaatesektorilta.

Tämä pyöräilyvaatetushan on sellainen kummallisuus, joka muiden lajien treenivaatteisiin nähden on laahannut armottomasti jälkijunassa. Ei ole pitkäkään aika, kun urheiluliikkeissä oli tarjolla vain yksivärisiä kypäriä, tylsiä pyöräilypaitoja ja pyöräilyhousuvalikoimatkin koostuivat tasan yhdestä väristä - mustasta. Eikä sitä oikein sen ihmeellisempää ole pyöräilyhousuilta osannut kaivatakaan, ovathan ne kuitenkin vain pyöräilyhousut, jotka joka tapauksessa näyttävät perstoppauksineen tyhmältä. Tälle harmaan eri sävyjen ankealle vaatevalikoimalle on kuitenkin nykyään olemassa riemunkirjavia haastajia.Haastajista yksi, suoraan Kalifornian San Franciscosta, on Sheila Moon, joka tuo piristystä naisten pyöräilyvaatteisiin mm. erilaisten kukkakuosien ja pyöräilymekkojen muodossa. Ja oletteko muuten koskaan ennen nähneet äitiyspyöräilyvaatteita? Näiden iloisten kuosien loisteessa unohtuu nopeasti se housujen pöljä perstoppauskin.

Moniko teistä kiskaisisi päällensä ne mustat pyöräilyhousut suunnatessaan vaihteettomalla mummomankelilla puistopicnicille? Todennäköisesti aika harva. Enemmän huvittelutyyppiseen ajeluun puetaan yleensä ihan vain tavalliset shortsit tai hame vilautteluvaarasta huolimatta.

Mutta kurkatkaapa näitä pyöräilyyn tarkoitettuja kesämekkoja! Kyllä kelpaa tehdä huviajeluita aurinkoisena päivänä vaikka vähän pidemmänkin matkan päähän ja kehtaisi tuollainen päällä terassillekin istahtaa lasilliselle.

 

Osassa kuvissa näkyvät pitsireunaiset housut ovat muuten ihan oikeat, toppauksilla varustetut pyöräilyhousut. Jos olisi puisto ja mummomankeli, niin saattaisin itsekin sijoittaa johonkin noista pyöräilymekoista ja ajella muina tyttöinä pyörän kuljetuskori täynnä picnic-herkkuja puistoon lounaalle.

Sheila Moonilla on myös nettikauppa, joka toimittaa tilauksia aina Suomeen saakka. Vielä ehtii paketti perille ennen kesää!

 

ps. hitusen muuten pistää silmään nuo kuvauksissa käytetyt "pyöräilykengät".

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko myöntää että noita käsijuttuja en täysin ymmärrä, eikö rusketusrajasta ainakin siellä Kalifornian päässä tule hiukka kummallinen? Tai sitten ne on vaan tuossa kuvia varten ja otan ne liian "kirjaimellisesti" :D?

Vai tarvitseeko käsiin mahdollisesti jotain ekstralämpöä jos pyöräilee aikaisin aamulla tms.?

Lilacia (Ei varmistettu)

Fixejä! Ja kyllä, kelpaisi tuollaiset pyöräilykamppeet :)

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Minäkin ihmettelin irtohihoja, muuten ihan nättejä ja kivoja asuja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis aivan järkyttävän näkösiä ja mauttomia vaatteita (ja entä sitten kuvat). En ikimaailmassa laittais päälle! Amatöörimeininkiä ja uskottavuus nolla.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Heti, kun luin tän otsikon tiesin, että saan nauraa. Olin oikeassa. :D Ei noin mauttomia ole missään.

Sitten suomalaisia sanotaan mauttomiksi, kyllä nää jenkit vetää vertoja meillekin. :p

Liv
Päiväuniaika

Jaaaaaaa, mulla ei toki ole silmää muodille, mutta musta nää on kivan näköisiä kuteita ja voisin ihan hyvin hankkia noista joitain mekkoja ja paitoja :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, itsekään en urheilutouhuihin tuollaisia laittaisi (siis omissa pyöräilypaidoissanihan on pääkallo ;) mutta nuo mekot ovat kyllä ihan hauska idea juuri tuollaiseen puistoajeluun, sen ei kai tarvitse olla niin vakavaa ;-)

Ja niin nuo irtohihat... Itselläni on sellaiset yhdessä (mintunvihreässä) paidassa ja olen niitä käyttänyt muistaakseni parina aamuna, kun on ollut viileämpi ja kiskaissut sitten auringon alkaessa lämmittämään pois. Eli sen vuoksi ne kai ovat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Näitä pyöräilyvermeitä katsellessa toivoisin, että se tylsän musta tyyli säilyy jatkossakin fillarointivaatteissa :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itse olen ajatellut niin, että urheiluvaatteiden kanssa saakin vähän hullutella, kunhan ovat ominaisuuksiltaan käyttöön sopivat. Eli esimerkiksi nuo mekkomalliset pyöräilyasut ei varmasti sovi oikeaan ajoon, mutta on ihan hauskaa jos pyöräilyhousuissa tai -paidassa on vähän väriä. Itsehän olen salivaatteiden kanssakin vähän sellainen, että mitä hauskempi tai värikkäämpi, niin sitä varmemmin nappaan mukaani kassalle. Treenipukeutumisen ei tarvitse olla niin kovin vakavaa, niin kuin ei treenaamisenkaan. Mutta toki kukin tallaa tyylillään.

Tuosta vierailijan uskottavuus nolla ja amatöörimeininkiä -kommentista tuli mieleen, että onko se niin, että jos pukee urheillessaan päälle jotain valtavirrasta poikkeavaa (kuitenkin sellaista, joka ei haittaa itse suoritusta), niin siitä kärsii liikkujan uskottavuus? Ajatellaan esimerkiksi juoksijaa, joka käyttää juoksuhametta, onko hän epäuskottava? Tai nykyisiä tenniksenpelaajia, joiden mekot vain niukkenevat vuosi vuodelta ja muuttuvat enemmän ja enemmän leninkimäisiksi röyhelöineen (mm. Williamsin siskoksilla). Onko se mailan varressa heiluva nainen sitten epäuskottava? Tai se salimimmi, joka nykäisee viereisessä tangossa parikymmentä leukaa, mutta pukeutuu pelkkiin sporttiliiveihin ja pienenpieniin treenishortseihin. Juu, voihan se tyylitöntä olla, mutta tekeekö se naisesta amatöörin?

Esimerkkinä mainittakoon eräs paikallinen kaverini, joka ajaa vaaleanpunaisissa pyöräilyhousuissa ja kukkakuvioisessa paidassa pinkki kypärä päässään pyörällä, jota on tuunattu pinkeillä lisäpalikoilla. Tyttö on kuitenkin aika tekijä, ajoi viimeksi viime vuonna sadan mailin ajon, joka ei ole mikään pikku juttu paikallisessa vuoristossa. En muuten ole koskaan ajatellut, että hän olisi jotenkin epäuskottava, saati amatööri, ehkä korkeintaan persoonallisella tavallaan hassu.

 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

OT: Oli pakko kaivaa pari Venus Williamsin kisakuvaa netin syövereistä.

female-athlete-venus1.png

venus_williams2.jpg

venus-williams-1.jpg

 

Mauton? No joo. Tyylitön? Varmastikin. Naurettava? No hupaisa ainakin. Epäuskottava ja amatööri? No eiii varsinaisesti. On vissiin joskus voittanutkin jotain ;)

phocahispida

Jos osaisin pelata tennistä, käyttäisin juuri jotain tuollaista röyhelöhametta. :D

Huh. Ongelma ei ole värikkyys tai hulluttelu. Munkin mielestäni on ok pukeutua  välillä hauskasti. Venuksen vatteet esim tuossa on hauskoja, mutta ei aiheuta mussa samanlaista yökkimisreaktioa kuin nuo Sheila Moonin vaatteet. Joku niissä vaan tökkii ja pahasti. Karmeat kuosit yhdistettynä surkeaan stailaukseen kai...

Tiina Katariina (Ei varmistettu) http://gracefulfit.blogspot.fi/

hahah miksei pari noista mekoista voiski kiskoa päälle... en nyt tiedä pyöräilyyn mutta muuten... :D hmm tankotanssiin??

Hannanen (Ei varmistettu)

Kuvissa on vahva aikuisviihde-sävy.. Karmeita rytkyjä. Luulin vitsiksi!

i am kitty i
i am kitty i

Kuka mistäkin tykkää. Itse näkisin kovinkin mielelläni tuollaisia naisten päällä.

Henkilökohtaisesti itseäni on aina sviduttanut se, että ihan kaikista liikuntamuodoista pyritään tekemään ihmeellistä välineurheilua. Pitää vähintään näyttää siltä, että on joku hemmetin pro ja fanaattinen harrastaja.

En ole ikinä ostanut mitään pyöräilyvaatteita enkä taida ostaakaan. Fillari on mulle vaan kulkuväline siinä missä jalkanikin. En halua kulkea tuolla kylillä vaipat housuissa sekä horjua ja liukastella balettitossujakin luonnottomammilla kengillä.

Ja ainoa paikka missä miesten etumusten verhoaminen ihonmyötäisiin spandexeihin on ihan ok, on uimarannat ja -hallit.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.