Saako vähissä vaatteissa treenata?

Onnenpäivä

Lehdet uutisoivat tänään, että fitness-misu Jennifer Nicole Lee kävi puistossa jumppaamassa. Uutisoinnin ja runsaan kuvamateriaalin arvoista jumpasta teki tietenkin se, että Jennifer suoritti voimistelurituaalinsa pelkkiin kalsareihin ja sporttiliiveihin sonnustautuneena. Mutta onko siinä sitten jotain pahaa, että paljastaa lihaksistonsa kaikelle kansalle?

Minimalistista treenipukeutumista Jenniferin malliin.

Kuva: Splash News

 

On jokseenkin huvittavaa, että samaan aikaan, kun urheiluvaatemainonnassa vilahtelee tämän tästä pikkuruisiin toppeihin pukeutuvia tiukkoja tyttöjä, nousee kohu siitä, kun joku oikeasti käyttää näitä kuvastoista ja lehdistä tuttuja toppeja ja minishortseja.

Niken mainoskuva

 

Eikö nainen sitten saisi treenata vaatetuksessa, joka peittävyydeltään vastaa rantapukeutumista? Kävin tämän keskustelun itseni kanssa viime vuonna lähtiessäni aamulenkille Miami beachille minishortseissa ja sporttiliiveissä. Hetken asiaa pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että koska olen menossa samaiselle rannalle pari tuntia myöhemnin bikinit päälläni, niin voin kai tehdä juoksulenkkini yhtä paljastavissa, mutta asianmukaisissa treenivaatteissa. Ja miksi niitä edes myydään, ellei niitä saisi käyttää?

En kuitenkaan olisi valinnut samaa asua Suomessa, vaikka ulkona olisi ollut minkälaiset hellekelit. Tuntuu, että suomalaisessa kulttuurissa urheileminen pienissä vaatteissa on sallittua vain rantalentopalloa harrastaville. Voi toki olla, että ajat ovat lähtöni jälkeen muuttuneet. Täällä ihoa paljastavissa treenivaatteissa urheilu on melko normaalia. Ne parhaimmassa kunnossa olevat naiset treenaavat estottomasti minishortseissaan ja lenkillä tulee vastaan tämän tästä ilman paitaa juoksevia miehiä.

Mitä mieltä sinä olet? Saako nainen esitellä lihaksistoaan pienissä treenivaatteissa? Nouseeko niskakarvasi pystyyn, kun salille tulee nainen lyhkäiseen toppiin pukeutuneena, napa paljaana? Entä onko ilman paitaa lenkkeilevä mies sinulle liikaa?

 

 

Kommentit

häkkilintu

Hmm.. Olen ehkä viimeinen henkilö maailmassa tästä keskustelemaan, kun treenaan jo kohta kymmen vuotta vanhoissa verkkareissa, yläosana satunnainen kulahtanut t-paita. Itselleni urheilu on sellainen osittain ruumista irtaantumistakin vastaava kokemus, jossa tavallaan unohdan itseni, keskityn esimerkiksi pelkkään juoksuun. Olen ihmisenä hyvin paranoidi tuijottamisen suhteen, joten luulen, että meditatiivine juoksulenkki kuntosalin juoksumatolla saattaisi häiriintyä jonkun muun tuijottaessa pieniä treenivaatteita. 

Voi sopia muille. Mulle ei. Oon tyytyväinen niin kauan kuin kanssa treenaajien vaatetus ei a) aiheuta migreenikohtausta kuosivalinnalla, b) ei aiheuta migreenikohtausta hygieniapuutteiden takia, c) peittää kriittisimmät genitaalialueet sukupuolesta riippumatta.

tiiti
ite puin

Mun mielestä saa treenata minivaatteissa, kunhan tosiaan ne private partsit peittyy, kuten Häkkilintu tuossa edellä sanoo. Ja kunhan huolehtii, ettei jätä jälkeensä hirveitä hikivanoja salivälineistöön. Meidän salilla napatoppeja ja mikrosortseja kyllä näkyy, mutta ei keskenään yhdistettynä. Tosin jos juoksentelee ihan kaupungissakaupungissa, olisin ehkä hiukan takakireämpi vaatetuksen peittävyyden suhteen.

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mulle se on täysin se ja sama missä retkuissa treenaa, kunhan itsestä tuntuu hyvältä. Mutta kun päättää pukeutua paljastaviin tai tiukkoihin spandexeihin, niin sitten kyllä saa totutella ajatukseen, että katseet kääntyvät.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. Voisimmeko siis olettaa, että lehdistö on ainoa, jolle kyseessä on kohu? En kyseenalaista lainkaan sitä, etteikö Jenniferin asuvalinnan tarkoitus olisi ollut tietoisesti herättää paparazzien kiinnostus. Ja todentotta, kyllä tuolla asuvalinnalla ja kropalla saa huomiota osakseen, olipa sitten julkkis tai tavis.

SunriseClara (Ei varmistettu)

Oiskohan se tuo nayttava meikki joka teki asustakin "kohun" arvoisen? Ajatusassosiaatio pienet vaatteet - iso meikki... Who knows. Kylla taalla itarannikollakin tyypit pienissa vermeissa treenaa, ja miksi ei kun lampotilatkin ovat kolmenkympin ylapuolella :)

pahatapa (Ei varmistettu)

Oon lenkkeillyt koirien kanssa kesähelteillä minisortseissa ja bikinin yläosassa, enkä huomannut että olisin erityisesti saanut tuijottelijoita (tapahtui muuten Espoossa). Täällä nykyisellä paikkakunnallani, pienessä kylässä Kanta-Hämeessä, voisin lähteä ko. asussa rannalle tai lenkkipolulle mutta en keskustaan.

Mua ei häiritse vähä vaatetus lainkaan, jos on paikat kondiksessa. Ja ei tosiaan vilku mitään epäilyttävää mistään reiästä :D

Ekku (Ei varmistettu)

Näistä asuvalinnoista ja niiden sopivuudesta päästään myös pohtimaan esimerkiksi bikinien ja alusvaatteiden eroa. En tarkoita nyt läpinäkyviä ja pitsisiä vaan muuten asiallisia rintaliivejä (peittäviä) vaikkapa. Voisiko ne päällä liikuskella yleisesti?

Esim kesällä olisi ihan luontevaa mennä vaikka avaamaan ovi bikinit päällä (takapihalla aurinkoa ottaessa), mutta auta armias, menisitkö avaamaan rintaliiveissä ja pikkuhousuissa? Vaikka ne olisivat ihan yhtä peittävät.

Tai vertaus miesten tiukkojen boksereiden (etuhalkiolla) ja tiukkojen urheilusortsien tai uimahousujen välillä. Ovatko kaikki ns. salonki-/ranta-/rantakatu-/puistokelpoisia?

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisään vielä edelliseeni: Olisikohan kohu suurempi vai pienempi, jos vastavaanlaisessa asussa esiintyy henkilö, joka olisi vaikkapa 20-30 kiloa painavampi (ja läskiä, ei lihasta tämä painonerotus)?

Eli sallitaanko niukempi asustelu hoikille mutta ei lihaville?

Hemuli
Oisko tulta?

Ei haittaa pienet vaatteet kenelläkään! Ei haittaa vaikka ne pienet vaatteet olis jollain, jonka kroppa ei oo viimiseen asti trimmattu. Ihmiset saa näyttää ihmisiltä. :) Mut tosiaan hygienia mua kiinnostaa ja tuoksukin, vaikka hikoileminen perin inhimillistä onkin. :D Deodorantti, hikensä pyyhkiminen yleisistä treenivälineistä on toivottavaa, ja en tykkäis ajatuksesta, et tyrkkäisin oman pyllyni kuntopyörälle, jolla juuri ennen oli jonkun paljas pylly ja muu jalkovälivarustus hikoilemassa. :D

Nainen, 27 (Ei varmistettu)

Mielestäni kyse on enemmänkin tilannetajusta: on paikkoja ja tilanteita, joihin ei liian paljastava pukeutuminen kuulu. Esimerkiksi tiettyjen kulttuurien kunnioittaminen esim. kirkkoon tutustuessa ei välttämättä salli minihametta ja bikini-yläosaa, ja hyvä niin, koska kyse on toisen kulttuurin kunnioittamisesta.

Samalla tavoin myös ravintolassa ruokaileminen vain bikinit päällä ei ole mielestäni hyvän maun mukaista. Asiat voi hoitaa tyylillä tai tyylittömästi. Espanjalaiset ovat mielestäni erinomainen esimerkki tyylikkyydestä: vain ranta-alueilla kävellään ilman paitaa, ei koskaan kaupunkien keskustoissa.

P.S. Hotjoogaaminen on sen verran hikistä puuhaa, että sinne sporttitopit ja minisortsit kelpaa!

stiu (Ei varmistettu)

Itse ehkä katson vähän kieroon, jos joku treenaa salilla pelkissä urheilurintsikoissa, se haiskahtaa jotenkin oman kropan esittelemään tulemiselta. Toisaalta silmiin ei pistäminishortsit samalla lailla, joten kai vika on vain omassa päässä ja lienen vain kateellinen kaikille upeat vatsalihakset omaaville :D

Itse varsin selluliittisena tapauksena treenaan kämpän ulkopuolella yleensä reidet peittävissä pöksyissä, mutta kesäkuumalla olen kyllä ihan suosiolla siirtynyt shortseihin, oli sellua tai ei. Samoin jos olen jossain lämpimässä maassa lomailemassa ja käyn juoksulenkillä, niin ihan taatusti laitan ne shortsit. Kotosalla treenatessa käytän aina shortseja, koska niille ei muuten tule näin kylmällä käyttökertoja.

Oma mahaosasto ei ole niin kiinteä, että kehtaisin se paljaana esimerkiksi juosta ihmisten ilmoilla. Muiden paljaat mahat esim. juurikin ulkomailla eivät kyllä pistä silmään... Suomessa pelkissä urheilurintsikoissa urheilu on kyllä harvinaista ja tuntuu olevan lähinnä hyväkroppaisten oikeus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kukaan ei ole tätä maininnut niin sanon:
Mielestäni voi pukeutua pieniin vaatteisiin, jos sopii vartalolle. Mulla on tissit, niin pienet ja syväuurteiset vaatteet yläosassa on musta mauttomia, joten laitan peittävämpää toppia. Jos on pienirintainen, niin pienempi yläosa ei ole niin mauton. Kun vielä lisätään tollanen määrä meikkiä, niin eiköhän se "kohu" tule juuri tuosta yhdistelmästä. Silikonitissit saa peittää pikkunaruihin, antaa mennä vain, onhan niistä maksettukin :) enkä kyllä katso pitkään, ihmiset saa pukeutua miten haluaa. Niken mainoksissa on pieniä vaatteita, mutta vartalot on myös urheilulliset, kuten tuossa ensimmäisessä esimerkkikuvassasi. Eihän se tyylikkäältä näytä, jos lihava laittaa yhtä pienet vaatteet. Mutta kysymykseen "Saako vähissä vaatteissa treenata?" - TODELLAKIN! Saa treenata ihan missä vaatteissa tahansa jos peittää genitaalialueet ja muut ihan laissakin määrätys kohdat.

vaivaantuja (Ei varmistettu)

Mie tunnustan kummastelleeni (eikä sana vaivaantunutkaan ole ihan pielessä) urheilurintsikoissa spinnaanneelle henkilölle, ei siinä salissa niiin kuuma ollut. Pienessä salissa jumpan aikaan häiritsi myös se, että edessä olleen jumppaajan pyllyvako vilkkui turhan lähellä. Ja kyllä liikkeessä piti katsoa eteenpäin. No minun silmääni häiritsee myös lantiofarkku string yhdistelmä. Ja näissä kropan koostumuksella ei ole merkitystä.

SunriseClara (Ei varmistettu)

Voi vaivaantuja-parkaa jos eksyisi takalaiseen bikram jooga saliin (nayttaa aikalailla talta http://www.bikramyoga.com/images/Spring2012posterweb.jpg). Voiko uimahallin saunassakaan istua jos ihmiskehon laheisyys tuntuu oudolta? Ottaen huomioon etta jenkkien suhtautuminen alastomuuteen on vahan hassu, silti tuntuu etta taalla pieniin vaatteisiin pukeutumista katsotaan kuitenkin vahemman kieroon kuin Suomessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eli voimmeko päätellä, että urheillessa reippaasti esitelty tissivako tai housun kauluksesta pilkistävä työmiehenhymy eivät häiritse, mutta muualla kyllä?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Edellinen vierailija, voisinpa melkein sanoa, että riippuu paljolti tissi- ja persvaosta, että häiritseekö missään muuallakaan :)

rapu (Ei varmistettu)

SunriseClara: En ole nimimerkki "vaivaantuja" mutta mielestäni tässäkin on kenties kyse tilannetajusta. Itsekin luultavasti vaivaantuisin tuosta spinning -asusta (viileässä huoneessa), mutta Bikram -salissa en asiaa edes huomaa/ajattele. Erot Bikram -tunnin ja spinnauksen välillä olosuhteissa (lämpö, kosteus), hien määrässä, sekä itse liikunnassa ovat kuitenkin melko huikeat.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Piti ihan itsekin ryhtyä miettimään, että mitä sitä treenatessa tuleekaan päälleen laitettua. Hieman yllättäen pukeutuminen noudattelee joka kerta samaa kaavaa ja jokaiselle treenille on omanlaisensa vaatetus.

Aamucardio salilla: Lyhyet shortsit, pitkähihainen paita. Paita saattaa muuttua kesän lähestyessä myös lyhythihaiseksi, mutta tähän mennessä se on ollut pitkähihainen, aina. Kai se pitkähihainen paita jotenkin kompensoi niitä lyhyitä shortseja. Ei passaa näyttää liikaa ihoa, tai jotain.

Salitreeni: Huppari, joka treenin edetessä kyllä riisutaan pois, toppi ja joko 3/4 pitkät tai täyspitkät housut. Jostain syystä puntteja nostaessa ei vain osaa pukeutua shortseihin, vaikka aamulla ne päällä hikoillaankin siinä viereisellä crossarilla. Olen joskus haaveillut lyhkäisen topin pukemisesta salille, mutta en ole vielä rohjennut. Tuntuu, etten ole tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Juoksulenkki lähiössä: Shortsit ja toppi, tai jos on viileämpi keli niin pitkähihainen paita. Lähiölenkille en lähtisi pelkissä sporttiliiveissä, liikaa yleisöä.

Juoksulenkki maastossa: Shortsit ja niukka yläosa, jopa pelkät liivit. Yleensä maastossa vietetään sen verran pidemmän aikaa, että t-paidoista tulisi tyhmät rusketusrajat.

Maastopyöräily: Koitan valita aina sellaiset vaatteet, että ei harmita niin paljon jos vetäisen alamäessä nutulleni ja menee vaatteet rikki. Meikäläisen ajotaidoilla pitäisi ehkä pukea myös suojukset...

Maantiepyöräily: Näihin pyöräilyvaatteisiin olen viime aikoina vähän panostanutkin. Eli asianmukaisilla pyöräilypaidoilla ja -housuilla mennään. Tokikin lyhythihaisilla ja -lahkeisilla, kun on aika lämmin. Onpas muuten kivat rusketusrajat taas puolessa välissä reittä.

Kommentoi