Salaatti rapeassa tortillakulhossa

Onnenpäivä

Jos joku ruoka, niin se perinteinen vihersalaatti tuli kyllä tutuksi dieetin aikana. Vaikka olenkin erilaisten salaattien suuri ystävä, on pakko myöntää, että kun ammentaa viiden kuukauden ajan lautaselleen ruokasalaatin lähes joka päivä, sitä alkaa kummasti tällainen amatööri-kokkailijakin kehitellä lisämausteita kaninruoan piristeeksi.

Siitä se ajatus salaatista tortillakulhossa sitten syntyi. Idea ei toki ole omani, vaan tuttu meksikolaisesta keittiöstä. Toisin kuin ravintolassa, minä valmistan omat tortillakulhoni uunissa, en uppopaistamalla. Tällä tavalla säästetään melkoinen määrä kaloreita.

Syötävä salaattikulhoHomma on yksinkertainen, helppo ja herkullinen. Tarvitset vain keskikokoisia tai isoja tortillalettuja sekä oliiviöljyä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lämmitä tortillalettua 10-20 sekuntia mikrossa, jotta siitä tulee pehmeä. Hiero sormin tai sivele pullasudilla tortillaletun molemmille puolille hieman öljyä, jotta letusta tulee rapea eikä se tartu paistokulhoon kiinni. Asettele öljytty tortillalettu isohkoon uuninkestävään jälkiruokakulhoon tai soppakulhoon niin, että reunat jäävät aaltoileviksi. Pistä uuniin paistumaan n. 8-10 minuutiksi, kunnes tortillalettu on kovettunut ja reunat saaneet hieman väriä.Anna kulhon jäähtyä hetki ja täytä salaatilla. Lastaa lautaselle salaatin kaveriksi tuoretta avokadoa, guacamolea, salsaa, papumössöä tai kermaviiliä, johon voit dippailla kulhosta murtamiasi palasia samalla, kun haarukoit salaattia. Herkkua!

 

 

Kommentit

häkkilintu

Tuli nälkä, ihanan näköinen annos.

lone star (Ei varmistettu)

Takuulla hyvää!

annemi

N-Ä-L-K-Ä! miksi on vasta aamupala-aika eikä jos lounasaika? t.rohmu

Tiina Katariina (Ei varmistettu) http://gracefulfit.blogspot.fi/

hehe, just mietin että mitähän kivaa sitä keksisi kun kaninruoka tympii! tää tuli kuin tilauksesta!

hei muuten, koskas sua nähärään pohojammaalla?? tai meinaakko eksyä maharollisesti tänne etelääselle pualiskolle ;) kiakkaa seinäjoelle :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.