Sillä täältä minä olen kotoisin

Onnenpäivä

Maailma olisi eksoottisia paikkoja pullollaan. Olisi Karibian saaria, Väli-Amerikkaa, Kaukoitää, Euroopan vanhoja kaupunkeja ja ihan meillä Yhdysvaltojen sisälläkin hienoja paikkoja vaikka kuinka paljon. Tämän takia ihmiset toisinaan kummastelevat, että miksi ihmeessä kaikista maailman kolkista minä päätän matkustaa joka vuosi sääskien syötäväksi Suomeen. Ja kyllähän se kieltämättä huvittaa välillä itseänikin, että valitsen leudossa tuulessa heiluvien palmujen sijaan vaihtelevilla sääoloilla varustetun kotimaani ja sieltäkin sen kaikkein syvimmän perämetsän - pienen syrjäkylän sieltä, missä kukaan ei tiennyt elämää olevankaan.

Tätä ei kai voi ihan täysin ymmärtää ennen kuin on itse asunut kaukana kotimaastaan, eivätkä kaikki ymmärrä sitä sittenkään. On paljon ulkosuomalaisia, jotka eivät käy Suomessa kuin harvakseltaan ja silloinkin vain, koska joku lähisuvussa on syntynyt tai kuollut. Kun maailma vie mennessään, ei välttämättä jää jäljelle suurtakaan mielenkiintoa tätä pohjoista takapajulaa kohtaan. Mutta minulla on napanuora vielä tallella. Vaikka asuisin missä, matkaisin minne, on se ensimmäinen kotini aina täällä. Näissä maisemissa, metsissä, pelloissa ja järvissä, pienissä lähiöissä, kotipihoissa ja kapeissa teissä, siinä mikä on Pohjois-Pohjanmaan taivaan alla. Ei tämä maailman paras paikka ole, mutta täältä minä olen kotoisin eikä se muuksi muutu.

Kaiken maailmalla vaeltelun, jättimäisten ostoskeskusten, kuusikaistaisten moottoriteiden, vieraiden kielten ja eksoottisten ruokien jälkeen tuntuu hyvältä palata hetkeksi tänne, missä kaikki on tuttua, ihmiset puhuvat omalla murteellani ja lautaselle ilmestyy ruokaa, josta tiedän miltä se maistuu. 

Sen takia minä tänne aina palaan. Tänne, minne ensimmäinen pala sydämestäni katosi.

Kommentit

TT (Ei varmistettu)

Niin on kotosan näköstä! Samasta syystä sitä itekki tuntee pakottavaa tarvetta Himangan matkailuun säännöllisin väliajoin (tosin ei yhtä kaukaa tarvi lähtiä). Son K O T I se.

Liinaletti (Ei varmistettu) http://lettisekaisin.blogspot.fi

Ihanasti sanottu. Omasta lähipiiristäni löytyy paljon ulkosuomalaisia, ja usein minultakin kysytään, enkö ole ikinä halunnut muuttaa ulkomaille. Toistaiseksi en ole, mun on hyvä olla täällä näin.

PS. Tästä postauksesta tuli mieleen tämä ihana biisi, oletkohan kuullut
http://www.youtube.com/watch?v=udnxWQe8OTo

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Enpä ollut kuullut, aika ihana <3

mixed fuss

Ennenkaikkea voin melkeinpä haistaa Suomen TUOKSUN näistä kuvista! Tässä kiteytetään kaikki mitä sieltä kaipaan; yksinkertaisia asioita, nimenomaan Suomen luontoa etc. 

Nauti Suomesta ja lomailusta siellä :)

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Millanen kamera sulla on? Noissa kuvissa on niin hyvin saatu näkymään Suomen kesä kaikkine ihnanine väreineen.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Nämä on itseasiassa otettu kännykällä, Sony Xperia SP:llä :)

ailaT (Ei varmistettu)

Niin totta, ihan oikeasti liikutuin, niin ihanasti kirjoitettu. Suomi ja kotikonnut rules !

Siry (Ei varmistettu)

Voi että, tuli itellä ihan tippa linssiin kun luin tätä. Ite vaihdoin alkuvuodesta koulua ja muutin Helsingistä Itä-Suomeen tavallaan vähän sen vuoksi kun rupes tuntumaan että täällä se mun koti on. Äh, tekis mieli sanoa jotain hienoa, mutta enpä nyt keksi. Mut joo, hienoa et joku muukin arvostaa kotiseutujaan, vaikka ulkomailla on varmasti kaikenlaista hienoa niin tekis mieli sanoa että oma maa mansikka... vai oliks se mustikka?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mansikka...mut tykkään kyllä ehkä vielä enemmän mustikoista :D

lone star (Ei varmistettu)

Kävi ihan kylmät väristykset kun tätä luin. Se on justiinsa kuten sanoit.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.