Sormus takaisin sormessa

Onnenpäivä

Kolme pitkää kuukautta tunsin itseni alastomaksi ilman sormusta vasemmassa nimettömässä. Mistään välirikosta tässä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan jätin Suomessa vieraillessani sormuksen tekijälleen viritettäväksi. Useita sattumuksia ja kolmea kuukautta myöhemmin, on sormus vihdoin ja viimein entistä ehompana takaisin sormessani.En ole koruihmisiä ja vain harvoin muistan käyttää muita koruja kuin sormustani. Siihen on oikeastaan kaksi syytä. Toinen on ärhäkkä nikkeliallergia jonka vuoksi käytän melkeinpä ainoastaan titaanisia koruja ja toinen syy on treenaaminen. En koskaan käytä edes sormusta salilla, saati sitten muita koruja.

Silti minä kaipasin sormustani valtavasti. Olen tottunut pyörittelemään sitä sormessani, kokeilemaan peukalolla puolihuomaamattani onko se vielä tallessa, riisumaan sen ennen salia ja taas sujauttamaan sen suihkun jälkeen takaisin sormeeni. Sormuksessa on myös oma viestinsä - se suojaa turhilta kyselyiltä, kun taas toisinaan se voi toimia keskustelun avaajana. Se on osa minua ja omalla persoonallisella ulkonäöllään se kertoo yhdellä vilkaisulla kantajansa sivilisäädystä ja ehkä vähän luonteestakin.

Mitä sormukselle Suomessa sitten tehtiin? Minulla ei ollut erillistä kihlasormusta, joten sen virkaa toimitti tämä samainen sormus, mutta ilman kiviä. Kun sitten menimme naimisiin, lisättiin sormukseen yksitoista mustaa timanttia. Alkuperäinen ajatuksemme oli, että jokaisen avioliittovuoden jälkeen sormukseen lisättäisiin yksi kivi lisää. Muutimme kuitenkin maasta eikä sormuksen huoltoon toimittaminen kerran vuodessa enää ollutkaan mahdollista. Niinpä päätimme hieman oikaista ja hankkia sormuksen täydeltä mustia timantteja yhdellä kertaa. Niin, että terveisiä vaan miehelle, tästä sopimuksesta tuli juuri hieman pidempi.

Mustat timantit ovat muuten tavallisia halvempia (mutta sielukkaampia!). Kannattaa siis pitää mielessä, jos olet miettinyt jotain persoonallisempaa vihki- tai muuta sormusta. Oma sormukseni (ja miehen sormus) on tehty GL-Korussa (liike löytyy Helsingistä) oman suunnitelmani mukaan. Liike on erikoistunut titaanisiin koruihin, joten jos kärsit nikkeliallergista tai perineinen kulta ei muuten vain kolahda, kannattaa tutustua tuon liikkeen tarjontaan.

Sormus saapui kotiin juuri kreivin aikaan. Meillä on nimittäin ensi viikolla hääpäivä, järjestyksessään viides sellainen. Eivätpähän sitten hääpäivä-illallisella viereisessä pöydässä istuvat kuvittele, että siinä taas joku ukkomies on vaimonsa selän takana liehittelemässä vierasta naista.

 

Kommentit

annemi

UPEA sormus, todella persoonallinen ja kaunis. Itselläni on paksut nivelet sormissa, joten olen aina tykännyt pitää ns. paksumpia, mielellään hopeisia, sormuksia jotta nivelet eivät loista koollaan käsissä. Juuri tuollainen sormus olisi aivan minun tyyliseni :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minä kanssa olen aina pitänyt sellaisista jämeristä sormuksista jotka eivät hevillä vääntyile ja kääntyile ;) Ja kun tuossa ei ole mitään ulokkeita, niin se ei tartu hiuksiin/vaatteisiin/eläinten turkkeihin kiinni.

Itselläni on muuten naurettavan pienet sormet. Vaikka muuten olen tällainen isohko, niin sormet ovat kapeat kuin lapsella. Eräs 6-vuotis kokeili taannoin sormustani ja se jäi jumiin hänen sormeensa...

PaulaV (Ei varmistettu) http://foodandsome.blogspot.fi

Kaunis sormus! Itse harkitsin melko pitkään mustien ja kirkkaiden kivien välillä. Päädyin kirkkaisiin, sillä kivet ovat sen verran isot, että arvelin kyllästyväni niihin jossain vaiheessa. Pelasin tylsästi varman päälle. Ja ehkä ne eivät omaan sormusmalliini sopineetakaan. Tuohon sinun upeaan sormukseesi ne istuvat täydellisesti!

Onko 11 vuoden jälkeen sopimus uudelleen neuvoteltavissa? ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Juu, 11 vuoden jälkeen olisi voinut harkita sopimuksen jatkamista uudelleen ;) Nyt mahdollisuus sopimuksen lakkauttamiseen siirtyi saman verran eteenpäin ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Onpa hieno! Meillä ei ole sormuksia ollenkaan - ei jaksettu alkaa sellaisia metsästämään, kun tiedettiin, että ei kuitenkaan löydetä peruskorukaupoista mieleisiämme. Nytpä tässä vaan odotellaan, josko "ne oikeat" sormukset vaan jossain vaiheessa kävelevät vastaan...

Oonkin ajatellut joskus kysellä koruvinkkejä omassa blogissani, mutta täytyypä tsekata tuo GL-koru!

Enni

Mä oon ettiny sopivaa sormustä ikuisuuden (hmm, koko ikäni ehkä?) ja arvaa, tuolta GL-korustahan mä sen nyt saan just semmosena ku haluan. Kiitos linkistä ja vinkistä ja paljon onnea 5 vuodesta! <3

 

Ihana sormus! Just niin mun makuun, oon ettiny mustilla timanteilla olevaa leveää, mahdollisesti titaanisormusta jo kauan! :)

FFFifi
Fitness Führer

Kristaliinalle ja muille sormuksen teettämisestä – tai tekemisestä – kiinnostuneille linkki: http://www.papaja.fi/ Me tehtiin tuolla vihkisormuskurssilla toisillemme itse suunnittelemamme sormukset. Kiva kokemus ja ihana lopputulos!

Kommentoi