Tartuntavaara: amerikkalainen jouluhössötys

Onnenpäivä

Viisi vuotta sitten tähän aikaan vuodesta kotiamme koristi muutama sinne tänne ripoteltu joulupallo ja takan reunalla loimottavat kynttilät. Yksinkertainen on kaunista, helppoa ja nopea siivota pois. Korkeintaan sitten joulupöytään silitettäisiin vähän juhlavampi pöytäliina, mutta muuten ei tullut mieleenkään tehdä sen suureellisempia jouluvarusteluja. No, kuten edellisestä kirjoituksestani voi päätellä, on nykytilanne hieman eri. Kiitos uudelle asuinmaalle, on jouluhössötykseni karannut ehkä vähän käsistä jo hyvän aikaa sitten.

Asiahan on niin, että kun kaupat pursuilevat kuukausitolkulla toinen toistaan kauniimpaa (ja kauheampaakin) joulukrääsää, on vaikea kääntää katseensa toisaalle ja olla tarttumatta siihen kivannäköiseen kynttilälyhtyyn, varsinkin jos nyt sattuu olemaan kaltaiseni jouluherkistelijä. Eikä tilannetta ainakaan helpota se, että outleteissa ei sisustustavara ole edes kallista toisin kuin Suomessa, missä vielä jokunen vuosi sitten oli vaikeaa löytää kaunista ja jouluista sisustustavaraa muualta kuin hintavasta Pentikin myymälästä. Eipä siis ihme, että neljässä vuodessa olen hamstrannut jo melkoisen määrän joulukoristeita.

Tilanne ei kuitenkaan ole kohdallani vielä kovin paha, tai ainakaan toivoton. Siinä kun amerikkalaisilla kanssakoristelijoilla on autotallit kattoa myöten täynnä säilöttyjä joulukoristeita, mahtuvat omat koristeeni vielä siististi yhteen kaappiin. Olen myös toistaiseksi välttynyt kaupoissa näkemiltäni täysin järjettömiltä joulutavaroilta, kuten jouluteemaisilta hammasharjamukeilta, joulukuosiselta sohvakalustolta, joulunpunaiselta vessaharjalta, lahjojen paketointi -asemalta, joululauluja soittavalta ovikellolta ja sen sellaiselta.

Tänä vuonna kävin kuitenkin hyvin lähellä totaaliseen turhakkeeseen lankeamista. Sisustuskaupassa aikaa tappaessani juutuin henkisesti hyllyväliin, jossa oli toinen toistaan kauniimpia jouluastiastoja. Hmm, olisipas mukava tarjoilla vieraille jouluruoat tuollaisilta jouluisilta lautasilta, ehkä ne tekemäni pöperötkin maistuisivat vähän paremmalta, mietiskelin ja laskeskelin jo päässäni paljonko erilaisia kippoja ja kuppeja tarvittaisiin. Luojan kiitos, yleensä sikeässä unessa viipyilevä järjenääneni havahtui ja karjaisi korvaani, ettei meillä ole säilytyspaikkaa moiselle astiamäärälle. Aina valpas typeryydenääni kuitenkin vastasi salamannopeasti, että seuraavassa hyllyvälissä myytäisiin säilytyslaatikoita, joihin astiat voisi pakata niiksi 364 päiväksi kun niille ei ole käyttöä. Tajuttuani mitä juuri ajattelin, löin itseäni henkisesti litsarilla poskelle. Nyt *ittu oikeesti. Seura tekee kaltaisekseen, tilanne varkaan ja Amerikka pehmentää varomattoman pään. Onneksi huomasin ansan ennen siihen lankeamista ja astiastot jäivät kauppaan.

Mutta olivathan ne niin nättejä, katsokaa vaikka!

 

Okei, myönnetään. Näin jälkikäteen katsottuna melkein harmittaa, että suomalainen järjenääni voitti tämän erän. Hmm... jos vaikka ostaisin ihan vaan leipälautaset...

 

 

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Meillä on kotona sellaiset ihanatihanatihanat jouluiset puurolautaset, joista puuro oikeasti maistuu maailman parhaimmalta.

Viime jouluna vietin joulua avomiehen vanhemmilla ja ei se puuro nyt vaan ollut niin hyvää tylsiltä valkoisilta lautasilta. Että ei ole huono ostos, niistä saattaa tullakin maailman rakkain aarre ja yksi suurimmista tekijöistä joulutunnelman luomisessa. ;-)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmm.... voiko muka maistua paremmalta kuin kaikki muumikulhosta... ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

älälälälälälälälä nyt yllytä siellä! :D

Corde

mä kamppailen samanlaisen ajatuksen kanssa, ostanko ne taika-sarjan ruokalautaset jouluksi vai en.

Tekisikö se mun joulustani tunnelmallisemman. Nyt kun katselin noita sun laittamias kuvia ja tässä tietenkin samalla ajattelen niin luulen että huomenna miehen nukkuessa ne lautaset ilmestyy ainakin meidän aikuisien käyttöön ja lapset saavat pienemmät saman sarjan lautaset. Meillä on jopa ne paremmat ruokailuvälineetkin kaapissa odottamassa niin miksi ei lautasetkin?

Mulla on joulu fiilis niin karussa että harmittaa.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmmm. Ehkä sun kananttaa hakea ne taika-lautaset, niin se joulumielikin voisi löytyä? Ne on muuten aivan ihanat!

HennaM (Ei varmistettu)

Ostinpa viime vuonna Marshalls'ilta pari joulumukia, pari iiiisoa tee/lattemukia ja muutamia lautasia ja kulhoja, kaikki siis jouluaiheisia... oli ihan pakko. Tänä vuonna olen käyttänyt niitä jo marraskuun lopulta lähtien joka päivä, eivät siis ole yhden päivän astioita..! Noiden joulukippojen ja -kuppien määrä on kyllä nyt salakavalasti lisääntynyt, kun Marshalls myy tänäkin jouluna niitä samoja astioita! Ups. Säilytystä mietitään sitten tammikuussa.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Toi Marshalls on kyllä paha. Mä käyn Home Goodsissa ja se on kyllä kaikkien kiusausten mekka! Haha, muista jättää tilaa niille sun Suomesta tuleville astioille ;)

annam_
anna k.

Ooh, noi lintuastiat on kyl kaikki niin nättejä! En tiedä olisinko itse voinut jättää ostamatta ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mä olen kanssa ihan heikkona kaikkiin lintujuttuihin<3

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Totaaaaaaaaaaaaaaaa... Mulla on jouluastiat erikseen. :D Kerään sitä varten punaista Taikaa. Meillä oli lapsuudenkodissa joulu/juhla-astiasto erikseen ja siitä se sitten lähti.

Vuosia mietin, että millaiset haluan omaan kotiin. Mikään ei vaan kolahtanut tarpeeksi, kunnes perhana menivät ja tekivät punaisen Taikan. Mutta olen pidentänyt niiden käyttökauden niin, että otan ne esiin joulukuun alussa ja laitan pois tammikuun lopussa, eli niitä käytetään joulukaudella, ei ainoastaan yhdellä aterialla. :p Niin ja muuten täällä on koristukset sitten sitä, että kuusi nurkassa ja pari hassua joulukukkaa piirongin päällä. Häviän sulle aivan kirkkaasti sillä osastolla. :D

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Huh, mikä valikoima! :D

lone star (Ei varmistettu)

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella...

Me emme vietä joulua mitenkään erikoisesti. Pienen lattiajoulukuusen olen koristellut (minulle niin tärkeä asia :)), sekä toisen pöytämallia olevan, ja jouluvaloja on asenneltu. Joulupäivänä syömme pienimuotoisen suomalaisen jouluaterian (lanttu- ja porkkanalaatikko, rosolli, graavilohi, tortut, sekä jokin jälkiruoka), mutta kinkkua emme laita, ehkä jotakin muuta lihaa tai sitten ei.

Tykkään kovasti "jouluhössötyksestä", vaikka itse en kovasti hössötä :), mutta joulupaketit lähetämme kaikista rakkaimmille, ja joulukortit postitamme. Kaupoissa tykkään katsella kaikkea jouluun liittyvää, mutta nykyään en juuri osta mitään, koska entisiäkin joulukoristeita on olemassa (joskin vaatimattomasti kun vertaan täkäläiseen käytäntöön :)). Jouluruuatkin syömme ihan arkisista astioista, mutta olen harkinnut jouluastiaston ostoa. Yksi ekstra-astiasto on ollut varastoituna vuosikausia, ja uusia on aika hankala mahduttaa mihinkään.

Nykyään ihan oksettaa kaupoissa kun on ihan valtavasti kaikkea anhitonta krääsää, siis ihan pelkkää roskaa myytävänä. Ihmettelen vaan kuka sitä tarvitsee ja käyttää. Ehkä jotkut ostaa ostamisen ilosta, tarkemmin harkitsematta, ja heitetään sitten kaatopaikalle kun kyllästytään. En oo mikään hurskastelija kun tykkään itsekin kauniista tavaroista, vaan ihmettelen tätä massiivista huonolaatuisen ja ruman ja haisevan tavaran paljoutta mitä kaupoissa on esim. Home Goods ja kumppanit. Ei silti, siellä on monesti ihan helmiäkin joukossa, ja pidän tavaroiden katselemisesta vaikka en niitä kaikkia kotiini huolisikaan.

Iloista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta blogin pitäjälle!

lone star (Ei varmistettu)

Nuo lintuaiheet lautasissa ym., niin kovin kauniita, TYKKÄÄN :), talitintit niin suloisia.

Ilana

Oi, noi lintuaiheiset on ihanat! Ja kyllähän niitä vois käyttää muutenkin kuin vain jouluna... Mulla on onneksi just nyt niin pieni keittiö, että hyvä kun olemassa olevat astiat mahtuu sinne (ja lisää on Suomessa varastossa), joten uusista on turha haaveilla. Tosin musta on aika hauskaa, että mun mies just totesi tällä viikolla, että harmi kun meillä on jo kaikki astiat, niin ei voi ostaa mitään uusia hienoja :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.