Teksasin terveiset vääräuskoisille suomalaisille

Onnenpäivä

Viime viikolla ovemme taakse oli päivän aikana ilmestynyt paketti. Tässä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, sillä olimme tilanneet nettikaupasta varaosia autovanhukseemme ja lähetyksiä saapui ovelle tämän tästä. Tämän kertainen paketti sai kuitenkin pienen väristyksen kulkemaan selkäpiissäni paketin päällä olleen ylimääräisen tilastotiedon vuoksi. Yllätys, että paketti tuli Teksasista.

Terveisiä Teksasista.
 

Sen lisäksi, että Teksasissa on heidän omien sanojensa mukaan kaikki suurempaa, on heillä varmasti myös maan kärkkäimmät ja ahdasmielisimmät mielipiteet. Erityisen tulikivenkatkuiseksi voi keskustelu käydä puhuttaessa politiikasta, uskonnosta, maahanmuuttajista, seksuaalisesta suuntautumisesta tai... no, melkein mistä vain, mikäli satut olemaan eri mieltä. Ei siis lienee yllätys, että tavaran myyjä katsoi asiakseen ojentaa nimensä perusteella selvästi ulkomaista tuotantoa olevaa asiakastaan. Niin, eihän sitä tiedä minkälaisiin tonttu-ukkoihin ne siellä Pohjolassa uskoo!

Paketista löytyi sitä mitä pitikin, mutta sen lisäksi myös nippu tulosteita, joissa ylistettiin amerikkalaisuutta, käännytettiin oikeaan uskoon ja vastustettiin aborttia sekä homoliittoja. Ja jotta viesti varmasti menisi perille myös hitaalle suomalaiselle, oli paketissa olleen kaasarin kylkeen liimattu varmuuden vuoksi uskonnollinen iskulause.

Ai. Minä kun luulin, että tarvittaisiin vain kaasari.


Ei sillä, etteikö teksasilais-juntti saisi olla asioista mitä mieltä tahansa, mutta ellen erityisesti tilaa kaasaria uskonnollisella tarrasarjalla tai klikkaa ostoskoriini paperiroskaa takan sytykkeeksi, voisi herra varaosakauppias pitää mielipiteensä ihan omana tietonaan. Jos olen aiheesta kiinnostunut, osaan kyllä etsiä tietoa itsekin.

 

Hetken aikaa tunsin suurta kiusausta lähettää paperinivaska takaisin sinne mistä se oli tullutkin. Mutta ennen kuin ehdin ryhtyä tuumasta toimeen, sainkin paremman ajatuksen. Voisin lähettää hänelle vastineeksi informaatiopaketin suomalaisista uskomuksista ja rituaaleista, olkoonkin, että lainaisin tarinoita satoja vuosia sitten kadonneista muinaisuskoista, Kalevalasta ja synkän mieleni sopukoista. Tuskinpa teksasilainen tajuaisi asian todenmukaisuutta tarkistaa.

Kehittäisin hänelle tarinan Väinämöisestä, Joukahaisesta ja Ilmarisesta, joiden uskottiin olevan veljeksiä, mutta jotka nykytietojen valossa saattavatkin elää moniavioisessa homosuhteessa, joka on suomalaisten keskuudessa varsin tavallista. Valaisisin häntä myös siitä, että vaikka amerikkalaiset saattoivat ensimmäisinä käydä kuussa, on meidän Ilmarinen se, joka takoi taivaankannen, jonka laidalla tuokin juustopallero keikkuu. Kertoisin kauniin sanakääntein rituaalisesta oluen juonnista, jonka päätteeksi ihmiset vaipuvat syvään transsiin ja kuinka seuraavana aamuna synninpäästö tapahtuu yläteitse. Aborteista ei meillä tarvitse huolehtia, sillä paremman sadon toivossa ei-toivotut lapset lauletaan suohon Ukko Ylijumalan toiveiden mukaisesti aina kevätkylvöjen aikaan. Ja niin ovat kauniita henkiolentojen palvontamenot, joissa savusaunan lauteilla ilkosen alasti soitellaan hauen leuoista rakennetuilla kanteleilla Porilaisten marssia saunatonttujen tanssiessa kiukaan ympärillä. Eikä sovi unohtaa vedenhaltija Ahtia, jonka nimeä kantavaa sillisäilykettä pakkosyötetään kaikille epäuskoisille ihmispoloille. Teksasilaisen on myös hyvä tietää suomalaisessa kalenterissa olevasta, sammakon kurnutukseen perustuvasta ennustuksesta, jonka mukaan vuonna 2054 galaksit räjähtää ja Keinonen laskeutuu rankaisemaan kaikkia.

Siinä varmaan tuli ne tärkeimmät? Kyllä tuolla pitäisi yksi teksasilainen käännyttään ihan uuteen uskoon.

 

Kommentit

En oikein tiedä mitä muuta sanoa kuin OMG :D

Itse varmaan palauttaisin jo tuotteenkin, oon sen verran herkkä kaikelle tuollaiselle tyrkyttämiselle.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jep, jokseenkin samanlaisen reaktion paketin avaaminen sai aikaiseksi itsessänikin :D Kieltämättä ensimmäinen ajatus oli, että palautan koko lähetyksen takaisin sinne mistä on tullutkin...

_kuutti_ (Ei varmistettu)

Kyllähän tuo melkoisen karmivaa on, mutta luulenpa ettei syynä ollut tilaajan ulkomainen nimi, vaan Carburetors&More lähettää samanlaisis "tietoiskuja" kaikille tilaajilleen.

Koska kyllähän myös amerikkalaisten joukosta (ja esimerkiksi juuri kalifornialaisten keskuudesta) löytyy niitä vääräuskoisia raukkoja joiden mielestä ihmisillä tulisi olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa (sukupuolesta riippumatta), naisella tulisi olla oikeus tehdä omaa kehoansa koskevia päätöksiä yms. Ja se on kunnon texaslaisen kontolla saada nämä houkat tajuamaan miten "oikea" amerikkalainen ajattelee...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hyvin paljon mahdollista, että kyseinen heppu valistaa ihan samalla tavalla kaikkia asiakkaitaan. Mutta kyllä ensimmäisenä tuli mieleen, että hän halusi vähän ojentaa meitä "maahanmuuttajia".

Laura P...
Tyylitietotoimisto

No eikös tuo nimi "Carburators and More" jo kerro kaiken! :) Teksasin kavereilta löytyy palvelua joka lähtöön!

Itse olen myös sen verran herkkä kaikelle tuputtamiselle, että paketti olisi varmaan lähtetyt paluupostissa takaisin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Aaahahah, niinpä tietysti! Tuo nimihän selittää kaiken :D

RajalaPhotography (Ei varmistettu)

Hahaha mainio tuo infopakettiajatus Suomesta, tykkään! :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tuohonhan kiteytyy kaikki oleellinen :)

Kaasari (Ei varmistettu)
Kristaliina
Puutalobaby

Uhhuh. Sanaton. Erityisesti tuo abortinvastustuslehtinen sikiökuvineen on törkeä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No älä muuta sano. Oikeastaan kaikki ne paperit mitä tyyppi oli pakettiin tunkenut, oli törkeitä. Minä nyt en tietenkään loukkaannu mistään, mutta jotakin nuo olisi voinut ihan oikeasti loukata. Ei tuntemattomille ihmisille lähetellä tuollaista, niin ei vaan tehdä.

Paska-Jarkko (Ei varmistettu)

Uskonnollinen hömppä sikseen, enemmän tässä nyt jäi vaivaamaan että mihin tuo hieno Holley on tarkoitus istuttaa? Se ei varmaan ole menossa mihinkään Geo Metroon tai Honda Civiciin ja nykyautoissa nyt mitään kaasuttimia enää edes olekaan.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minä autovanhusta jo Instagramissa ja Facebookissa vilautinkin, mutta tässä vielä uudestaan:

Lissu2 (Ei varmistettu)

Apua! Onpa agressiivista.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Älä! Aika tyypillistä teksasilaista.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minä näen aina punaista, kun joku käyttäytyy pöllösti, vaikka pakko myöntää, että vähän naurattikin kyllä, varsinkin se tarra kaasarissa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyi yrjö, jenkkiä pahimmillaan.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo, etenkin tuolla alueella meno on oikeasti vähän tuollaista. Että kyllä siihen verrattuna täällä Kaliforniassa asuu suorastaan fiksuja ihmisiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Laita ihmeessä, toihan on hauska idea! Katotaan tuleeko reagointia :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ties vaikka tässä pääsisi ihan aktiiviseenkin kirjeenvaihtoon :D

John (Ei varmistettu)

Joo, etenkin tuo misinformaation toitottaminen on pepusta.. juuri noin massojen mielipiteitä muokataan, sikiö 12. viikolla ei näytä mitään tuonnepäinkään http://en.wikipedia.org/wiki/Fetus (ei herkille)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo ja koska ihmiset täällä nielee tuollaiset jutut kyseenalaistamatta, niin varmaan tuo minun tarinakin uppoaisi ihan täydestä paikallisiin :D (en muuten uskaltanut avata linkkiä :D)

tiia_

Aargh... Mun miehen perheessä on yksi Teksasista "naitu", ja valitettavasti ainakin hänen kohdallaan tuollainen älämölö teksasilaisstereotyyppi pitää tismalleen paikkansa. On käyty läpi omakohtaisesti niitä keskusteluita, joissa tosissaan väitetään Obaman olevan kiihkomuslimi joka ajaa USA:an sharia-lakia, maahanmuuttajien todetaan olevan "rodulleen luontaisesti laiskoja" ja niin poispäin. Kannatan muinaissuomalaispläjäystä! :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D Ah, jokaisella pitäisi olla suvussa yksi teksasilainen, jonka jutuille voisi porukalla naureskella.

Ilana (Ei varmistettu)

Ei jösses. Mä oisin varmaan palauttanu kaiken tilatun (vaikka ois olleet mun miehenkin tilaamia tavaroita) kirjeen kera, jossa kerrattaisiin vähän hyviä käytöstapoja. Ihan käsittämätöntä.

Täällä Hollannissa on silleen mukavaa, että vaikka paikalliset katolilaiset ovatkin aika tosissaan uskonsa kanssa, niin eivät sitä kuitenkaan muille tuputa. Mulla on kerran käynyt ovella jehova, joka alistuneesti toivotti heti vaan päivänjatkot, kun kerroin olevani ateisti. Sitä mun kävi kyllä melkein sääliksi.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itse asiassa tämä tapaus nostatti itsessäni enemmän tunteita pintaan kuin yksikään jehovantodistajien vierailu kotiovella. Ne eivät sentään halveksi (ainakaan avoimesti) toisin ajattelevia ihmisiä. Kyllä tosiaan kävi minullakin mielessä palauttaa tilattu roina takaisin, mutta kun piti saada auto nopeasti ajoon... heh.

JonnaH. (Ei varmistettu)

Oih, mä aloin voimaan heti huonosti ton paketin sisällöstä. :( Kannatan ehdottomasti vastaiskua! :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mua ensin ärsytti ja sitten alkoi naurattamaan, että miten tyhmä ja juntti voi ihminen olla.

TT (Ei varmistettu)

Tuntisin suurta houkutusta lähettää takaisin homoerotiikkaa ja ehkäisyvälineitä, että älkää nyt lisääntymään käykö, moiset tanotorvet! Olispa mielenkiintosta nähä miten oman onnenpojan naama venähtäis jos sen xenonvalosettiin olis liimattu parit uskonnolliset sloganit ja sikiö.. :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, kuulin justiinsa, että meillä on vieläkin se tarra kiinni siinä kaasarissa... että se nyt sitten jäi siihen. Kyllä tuolla Jumalan siunauksella luulisi auton kulkevan kuin unelma tulevat mailit.

Kuide
Länsirannikon Kuide

Mä nauran usein sun hauskoille jutuille mutta tää pisti kihisemään kiukusta! Lähetä todellakin pieni Kalevala-opas paluupostissa jos et tuotteita viitsi palauttaa. Se paketin myyjä palaa kyllä sun mieleen joka kerta ajomatkalle lähtiessä vaikka tarrat irti saisitkin...

_Elena_

Kannatetaan tietopläjäysvastalähetystä! Niin kuin sanottu, ei noin vain tehdä, oksettavaa. Hyvä pointti muuten, että harvinaisen helposti voi ihmisiä ajaa harhaan: itsekin kummastelin, että ei kai 12 viikolla sikiö tuolta näytä, mutta en sen pitemmälle lähtenyt pohtimaan tiedon valheellisuutta (sanoo ihan kelpo fiksu likka).

metalvenus
devakukkude

No Suomessahan tuollaiset lähetykset saisivat varmaan pikaisen stopin viranomaistaholta. Saattaisi loukata maahanmuuttajien uskonnonvapautta, tai mitälie.

Kylläpä olikin melkoista hapatusta. Kehittelemäsi vastine kaikessa hupaisuudessa haukkuisi kyllä postimaksunsa. Voisin melkein lähteä kampanjaan mukaan allekirjoituksella. =)

metalvenus
devakukkude

Näemmä Suomessakin osataan olla omituista mieltä:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tatuointeja-saa-vastustaakin

Britannika

Ihan huippu toi sun vastaussuunnitelma :D

lone star (Ei varmistettu)

Tähän maahan mahtuu jos jonkinmoista mielipidettä, ja täällä Teksasissa on vielä sellaista väkeä joilla on vahva "oma" näkemys asioihin. Tällaisten ihmisten kanssa on ihan turha lähteä keskustelemaan esim. näistä edellä mainituista aiheista, sillä siinä joutuu itsekin ihan huomaamatta vajoamaan aika alkeelliselle tasolle :D. Nämä vouhkaajat hallitsevat keskustelua vahvasti, sillä heihin ei tehoa edes tosiasiat, joten heidän kanssaan keskustellessa on kuin seisoisi ritisevällä jäällä.

Toisaalta voisi ajatella niinkin, että on hyvä kun maailmassa on erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia, ja se että on oikeus myös niistä pitää kiinni. Ja että ei joudu mielipiteistään vangituksi tai jopa tapetuksi.

Matkaaja (Ei varmistettu)

Kyllä abortti herättää mielipiteitä ja keskustelua Suomessakin uskonnollisissa piireissä. Eräs tuttavani on koulutukseltaan kätilö, mutta ei voi harjoittaa ammattiaan, koska Suomessa kätilö joutuu tekemään myös abortteja ja se on tämän tuttavan uskonnollisen vakaumuksen vastaista. True story. Olin aika järkyttynyt kun kuulin tuosta ja siitä syntyikin debattia. En voi käsittää tuollaista uskonnollista vouhkaamista mitä jotkut harrastaa. Onneksi Suomessa ei tuollaista postia tule auton varaosien kanssa.

Kannatan ehdottomasti infopaketin lähettämistä suomalaisista muinaisuskoista ja muuten ajankohtaan sopivasti, muista mainita pakanallinen keskikesän juhla, jolloin kaikki metsien maahiset ovat liikkeellä ja juhlivat pohjolan valoa. ;)

Marsublog

Tom of Finland -kirja vois toimia vastalahjana!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.