Tunnustan, tykkään pinkistä ja shoppailen nuortenosastolla. Mutta haittaako se?

Onnenpäivä

Silloin, kun minä olin pieni, meidät naperot puettiin sukupuolta korostamattomiin ruskeisiin ja sinapinkeltaisiin vaatteisiin. En tiedä yritänkö nyt aikuisiällä kompensoida tuota menetettyä värikylläisyyttä vai taistella vanhenemista vastaan, mutta ostin juuri itselleni neonpinkit farkkushortsit sekä paidan ja hupparin samasta väriskaalasta.

Olenko muka liian vanha käyttämään nuorten vaatteita?

Nyt voin vielä puolustella ostoksiani muoti-ilmiöllä, sillä neonpinkki tuntuu olevan yksi kauden kuumimmista väreistä. Pakko kuitenkin myöntää, että naistenosastolta ei pinkkiä löydy ja siksi eksynkin kerta toisensa jälkeen ostoksille nuortenosastolle. Voisinkin sanoa, että 80 % siitä ajasta, kun en pukeudu treenivaatteisiin, pukeudun kuin pahaiset kakarat ja loput 20 % ajastani yritän leikkiä aikuista. Mutta onko siinä sitten jotain väärää, että karvan alle kolmekymppinen tekee ostoksensa nuortenosastolla?

Pidän kirkkaista väreistä, hassuista leikkauksista ja valmiiksi kulahtaneista vaatteista. Eikä minua juuri häiritse, vaikka erottuisinkin massasta. Kuitenkin taannoin, kun kampaajani sanoi minulle, että mustaksi värjätty tukka on teinien juttu samalla tavalla, kuin pinkki on nuorten ja lasten väri, nousivat niskakarvani pystyyn. Olisiko minun todella pakko muuttaa pukeutumistani aikuismaisempaan suuntaan sitten, kun ikäni kakkosen sijaan alkaakin kolmosella? Vaikka eihän sitä tiedä, jos kaikki muuttuu kuin napista painamalla 21. toukokuuta, elämänviisari kääntyy iltapäivän puolelle ja muutun tylsäksi ja vakavaksi aikuiseksi.

Sitä odotellessa. Taidanpa lakata kynnet, vaaleanpunaiseksi.

Kommentit

tiiti
ite puin

Joo, kyllä se elämä muuttuu, koska tälleen kolmenkympin jälkeen ostan toisinaan vaatteita lastenosastolta (sen nuortenosaston lisäksi, toki). Pienille pojille tehdään esim. tosi hienoja printtiteepaitoja :D Mutta mää luulisin että ero teini-iän jatkuvaan pukeutumisvirheeseen on siinä, että nykyään osaa pistää päälleen vaan yhden huomiovaatteen, ei koko asua.

Ihanaa itsensä tuntemista! Itsekin pidän violetista, pinkistä ja poikkeuksellisesti myös pastellinsävyistä. Yleensäkin voimakkaat värit ja niiden sävyt ovat minun juttuni. Harmi vain, että en saa vaatteitani ainakaan vielä lastenosastoilta, kuten sinä.

En tiedä meneekö se näin, mutta jotenkin huomaan sen, että esimerkiksi sokkipinkki paitani, jota käytän, samaistetaan pissis-naisiin. Olen hivenen ehkä sellainen primadonna, mutta kuitenkin. Eli, että vain tietynlaiset naiset käyttävät tietynlaisia värejä ja niiden sävyjä. Mitä ovat ne "tietynlaiset naiset"? Vaarallista tekstiä.... Joskus näillä kaikilla tuntuu olevan yhteyttä aivosähkökäyrän liikkeeseen tai taipumukseen avata haarojen väliä liian innokkaasti. Ja pelkkä väri ikään kuin kertoo sen kaikille. Eikö väri ole vain väri? Olen itsekin tästä kirjoittanut, että joskus tuntuu, ettei se ole.

Tunnusta pinkkiin edelleen!. Arvaapa mitä kynsilakan väriä ajattelin itsekin laitaa kynsiini? PINKKIÄ! Ihanaa ja söpöä.

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Kakkonen vaihtui jo kolmoseksi ja edelleen käyn toistuvasti H&M:n lastenosastolla. Joskus siitä on hyötyä, että ei ole voittanut syntyessään senttiarpajaisissa, sillä sieltä lastenosastolta löytää usein samat/vastaavat housut huomattavasti halvemmalla kuin viereiseltä aikuistenosastolta ;)

Anu Anonyymi (Ei varmistettu)

Entä onko silloin tullut vanhaksi, kun nuortenvaateliikkeessä kaikki kamppeet näyttävät ihan kaameilta kaavuilta, samanlaisilta joihin tädit pukeutuivat silloin kun itse oli nuori?! Viereiseen urheiluvaateliikkeeseen olisin saanut tursattua pienen omaisuuden, mutta "oikeita" vaatteita etsiessä tuli vain paha mieli.

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Mulla on kolmosella alkaviin vuosiin vielä reilu pari vuotta aikaa, mutta silti olen jostain syystä myös mieltynyt tuohon pinkkiin/vaaleanpunaiseen - kaikkiin sävyihin. Sitä on vaatteissa ja vähän sisustuksessakin. Heh.

Minusta on ihan hassu ajattelutapa, että joku väri kuuluu johonkin tiettyyn ikään. Jos joku on sitä mieltä, niin olkoon - pitäköön synkät, ankeat värinsä. Minä nautin kirkkaista ja olen sitten vaikka teiniksi leimattu. Siksihän ne varmaan vielä kyselevät Alkossakin papereita. ;)

nansk

Kirkkaat vaatteet kunniaan. Ei ole mitään tylsempää kuin kokoharmaa/musta ihmismassa. Hyvä että väripilkkujakin on. Täältä hitusen nuoremmasta päästä voin huudella, että ei todellakaan mitään hävettävää tai hätää shokkipinkin käytössä, pukee sua tosi kivasti! Olet sitä paitsi tosi nuorekkaan näköinen, ei kuvista ensimmäisenä veikkaisi että täytät 30. Meillä on kymmenen vuotta ikäeroa, muutaman kuukauden heitolla :D

Itse en ole koskaan osannut käyttää pinkkiä. En omista kuin ihan pari pinkkiä esinettä, niistäkin puolet villasukkia... Luulen että lapsuudenhuoneeni pinkit seinät ovat pilanneet pinkin minulta. Kenties opin vielä joskus (:

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jee, kiitos kannatuksesta!

Tarkennettakoon, että en ole juuri ennen kolmeakymmentä ryhtynyt teiniosastolla vierailemaan ja pukeutumaan kirkkaisiin väreihin, vaan olen ollut tällainen jo pidemmän aikaa.

Erityisesti treenivaatteissa suosin kirkkaita värejä, etenkin pinkkiä. Ehkä se on se viimeinen yritys olla edes vähän tyttömäinen, kun en muuten ulkomuodoltani, varsinkaan treenatessa, sitä ole. Haluan erottua sieltä irtopainojen ja lihaksikkaiden miesten maskuliinisesta massasta pinkkeine treenipaitoineni.

Pinkki kunniaan! 

Itse ajattelen ettei se iästä ole kiinni, ärsyttävää "lokerointia" muutenkin koko vaatetustouhu! Jos joku tykkää pukeutua jollain lailla niin siinähän pukeutuu :) Itse käytän niin naisellisia eli hameita ja muita mitä nyt naisellisiksi voisi kuvailla, ja sitten söpöjä (vaaleanpunaista jne..) vaatteita, jne. ihan oman mieleni mukaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pinkki ym. värit ovat ihan ok, kunhan muistaa katsoa välillä peiliin eli ettei se mauttomuuden raja mene paukkuen rikki. Eräs kirjoittaja tossa laittoi osuvasti, että voisi laittaa yhden huomio vaatteen, ei koko asua. Mikään ei nimittäin näytä säälittävämmältä kuin yli-ikäinen pissis.

Kommentoi