Tyhjää

Onnenpäivä

Riisuin tänään kuusen ja koko kodin joulukoristeista. Kuusenkoristeita yksitellen säilytyslaatikoihin pakatessani muistin, kuinka vain muutama viikko aikaisemmin ripustin koristeita kuusen oksille joululauluja iloisesti hyräillen. Pian saisin sukulaisia, ystäviä ja perhettä Suomesta saakka luoksemme vierailulle ja kaikki olisi valmista yhteiseen joulunviettoon.

Niin täyttyi koti elämästä, iloisesta puheensorinasta, hyvästä ruoasta, tuoksuista, rakkaudesta ja lämmöstä. Pelattiin pelejä, käytiin yhdessä lenkillä ja salilla, tutustuttiin Etelä-Kalifornian nähtävyyksiin, tehtiin ostoksia, vallattiin sohvat ja katsottiin telkkaria, vaihdettiin kuulumisia, halattiin ja naurettiin.

Kaksi viikkoa kuluu kuitenkin nopeasti kun on mukavaa ja niin tänään, aivan liian aikaisin, koitti kotiinlähdön aika. Vain minä ja mies jäimme tänne.

Hiljaisuus ympärilläni katselen surullisen näköistä, tyhjää kuusta.

Se on vähän niin kuin minäkin nyt.

 

 

Kommentit

Matkaaja (Ei varmistettu)

Sinulla on kuitenkin paljon siellä ympärillä sellaista mitä me täältä Suomesta emme näe. Ehkä uuden vuoden alussa on tavallaan hyväkin olla hieman tyhjä olo, on valmis ottamaan vastaan sen kaiken uuden mitä uusi vuosi tuo. Hyvää uutta vuotta sinne auringon kotipaikkaan. Täällä Suomessa pohjoisessa kai on lunta ja pakkasta, mutta etelässä sataa vettä eikä ole ollut kunnon talvea vielä ollenkaan. Pimeyttä piristää Lux Helsinki juhla, jossa on eri taiteilijoiden valoteoksia esillä. Muun muassa tällaisen hienon teoksen koin Senaatintorilla. Sydämelliset terveiset sinne aurinkoon täältä pimeääkin pimeämmästä Suomesta tämän videon myötä. http://www.youtube.com/watch?v=w6TbhBltN-E Tuo musiikki oikeasti kuuluu teokseen ja vaikka valitettavasti video ei voi ihan kaikkea välittää niin tämä oli todella vaikuttava.

Kommentoi