Vuosi yhtä Onnenpäivää

Onnenpäivä

Ajatella. Siitä on nyt tasan vuosi, kun Onnenpäivä nosti varovasti päätään täällä Lilyssä. Tuon jälkeen on uusia juttuja ilmestynyt palstalleni säännöllisesti jo 235 kirjoituksen verran, palsta päätynyt toimituksen tykkäämäksi, sivupalkkiin ilmestynyt 131 Lilyyn rekisteröitynyttä lukijaa ja kaikkiaan vuoden aikana blogissani on käynyt huimat 21 300 tuntemattomaksi jäänyttä vierailijaa ympäri maailman (ne jotka eivät vielä ole Lilyyn rekisteröityneet, voivat tehdä sen täällä). Onnenpäivää ja Lilyä tehdessä on kulunut vuosi suorastaan lentänyt ja niinhän se on - kun on mukavaa, kuluu aikakin kuin siivillä.

Bloggaaja itse teossa. 

Onnenpäivä sai alkunsa eräänä yönä, jolloin minut valtasi suuri halu kirjoittaa. En halunnut kahlita itseäni yhden punaisen langan varaan ja lopulta blogin sisällöksi muotoutuikin yleisluontoiset havainnot elämänkoulusta. Aiheina on vilahdellut niin treeniä, ihmissuhteita, matkustelua, yleisiä huomioita kulttuurieroista kuin kaikkea muutakin tärkeän ja joutavan välimaastosta. On vaikeaa sanoa mikä aiheista olisi lähimpänä sydäntäni, niistä jokainen kun on vuorollaan tuntunut siinä hetkessä juuri siltä eniten jakamisen arvoiselta tarinalta. Oli miten oli, aiheet eivät ole tähän päivään mennessä loppuneet ja uusia syntyy niin nopeaan tahtiin, etten kaikesta ehdi edes kirjoittaa.

Olen huomannut kirjoittavani usein itselleni, erityisesti ihmissuhteisiin liittyvät juttuni. Vaikka ajatukset tulevat omasta päästäni, ovat ne silti toisinaan kovastikin solmussa paksun kalloni sisällä enkä itsekään ole aivan varma mitä lopulta mistäkin ajattelen. Kun ajatusvirta alkaa purkautua tekstiksi, sanat järjestäytyä omille paikoilleen ja tunteja päässä vellonut ajatus tiivistyä muutamaan kappaleeseen, minä ymmärrän itseäni ja muita paljon paremmin. Tämän vuoksi onnistun aina silloin tällöin ujuttamaan juttuihini ihka aidon oivalluksen, minä kun tiedän vain harvoin etukäteen kuinka kirjoitukseni päättyy ja mitä mieltä asiasta lopulta olen, olipa aiheena sitten parisuhde tai uusi kastelukannu.

Vaikka nautinkin kirjoittamisesta osittain tästä hieman itsekkäästä syystä, tulee suurin motivaatio kirjoittamiseen kuitenkin teiltä lukijoilta. Siis suuri kiitos teille, jokaiselle lukijalle ja niille, jotka olette kommenttikentässä herätelleet aiheesta tai aiheen vierestä keskustelua. On ollut ilo huomata, etten ole tämän pienen, mutta aikaa vievän kirjoitusharrastukseni kanssa yksin.

Koska te lukijat olette minulle tärkeitä ja arvostan mielipidettänne (siis oikeasti, vaikka kuulostaakin ihan markkinointipuheelta), on teillä nyt hyvä tilaisuus syntymäpäivän kunniaksi esittää kysymyksiä, toivoa juttuja tietystä aiheesta tai antaa muuten vain palautetta! Ja jos tulee risuja niin ei sekään haittaa - kävin nimittäin hakemassa kaupasta pullon viiniä, että kestän lueskella niitä sitten paremmin.

Siis hyvää syntymäpäivää Onnenpäivä, sinä liikunnan jälkeen elämäni toiseksi tärkein harrastus! Niin, nyt on varmaan jo luvallista sanoa, että harrastan bloggaamista ihan oikeasti.

 

 

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Koska joskus blogini alkuaikoina onnistuin kadottamaan sen ihan ensimmäisen blogitekstini, kopioitakoot se nyt tähän:

***

Muutama yö takaperin minun oli täysin mahdotonta nukkua.  Mies oli viipynyt työmatkallaan jo lähes viikon ja päässäni sinkoili usean päivän edestä sanomattomia lauseita ja spekuloimattomia ajatuksia - puhumattakaan kaikista niistä viikon varrella sattuneista iloisista asioista.

Tuohon olotilaan päätyessäni on turhaa edes haaveilla aivojen napsahtamisesta armolliseen blue screen -tilaan. Pyöriskeltyäni hyvän tovin sängyssä ja sätittyäni tyynyä unenpuutteestani, otin esiin ystäväni mukanaan tuoman Me Naiset -lehden. En todellakaan tiennyt kuuluvani lehden kohderyhmään, mutta ilmeisesti muutaman Suomesta pois vietetyn vuoden aikana olen ottanut puolikkaan askeleen kohti aikuisuutta.

Lueskelin lehdestä artikkelin toisensa perään toivoen, että kirjaimien yhdistäminen sanoiksi saisi mieleni vihdoin taipumaan uneen. Mutta sen sijaan, että silmäni olisivat anelleet väsymyksestä armoa, olinkin hetkessä enemmän hereillä kuin koko päivänä. Tuli äkillinenhaa!-elämys. Näitä varsin voimakkaita oivaltamisen hetkiä tulee minulle tämän tästä, mutta joka kerta se kolauttaa kuin metrinen halko, yhtä kovaa ja yllättävän voimakkaasti. Syntyi visio. Tämäkään ei ole erityisen uusi ilmiö, mutta useimmiten uunituoreet visiot päätyvät vanhempien visioiden seuraksi takavasemmalle odottelemaan suotuisampia aikoja. Ei ehkä tänään, ei välttämättä huomennakaan, mutta ehkä jo ensi viikolla.

Tämä visio sen sijaan vaati toimintaa heti. Ja niin minä annoin mielelleni periksi, vedin kylpytakin päälleni ja laskeuduin yönpimeään alakertaan herättämään tietokoneeni lepotilastaan. Selvä juttu, selvitellään vähän mitä tälle visiolle voisi tehdä. Silloin yöllä lehteä lukiessani olin nimittäin yhtäkkiä tajunnut, että minäkin haluan kirjoittaa ja jakaa ajatuksiani lukijoideni kanssa - aivan kuten ne oikeat toimittajat, joiden kirjoitusten parissa olin puoli yötä viettänyt.

Niin näpyttelin koneelleni  hyvän ystäväni Googlen osoitteen ja ryhdyimme asiaa yhdessä tutkimaan. Googlettelin tovin ristiin rastiin etsien tahtoisiko joku palvelukseensa amatööri-kirjoittajan jonka tietämykset ja kokemukset rajoittuvat lähinnä oman elämänsä tarjoamiin erinäisiin sattumuksiin. Silloin minä päädyin tänne. Lueskelin palstoja ja ihastelin meidän tavallisten ihmisten tapaa pukea asioita sanoiksi. Ja siinä se oli, ratkaisu aivan nenäni edessä - yläreunan pieni linkki: ”Näin teet Lilyä”. Siinä samassa tajusin, että vaikka en olekaan ammattilainen, on minullakin mahdollisuus liittyä näiden innostuneiden kirjoittajien joukkoon ja osallistua omalla tavallani Lilyn tuotantoon.

Niin minä nyt viimein olen tässä, pari päivää teknisten ongelmien vuoksi itseäni pidätelleenä, itseni likoon laittaen ja vahvaa intohimoa mukanani kantaen. Voi tätä onnenpäivää!

pahatapa (Ei varmistettu)

Hyvää syntymäpäivää Onnenpäivä!

Tykkään blogista tällaisena, päivität usein ja juttujen aihe vaihtuu.Treeni- ja ravintoaiheisia postauksia vois toki olla enemmänkin ;)

ninoh

Onnea :) ja joo mullekin käy kaikki treenivinkit ja ruokaan liittyvät postaukset..olisi kiva tietää vaikka liikunta historiastasi,onko se aina ollut yhtä hurjaa:)

ninoh

Pakko vielä lisätä,toivepostaus siitä kuinka reenaat vatsan:)?

pahatapa (Ei varmistettu)

^ninoh, erittäin hyvät toiveet! Komppaan!

Enni

Onnea Onnen päivä! Minäkin sitä mieltä että pidä palstasi juuri rälläisena, sinun näköisenä. Kirjoita siitä mistä kulloinkin tuntuu parhaalta kirjoittaa. Siinä kait se piilee se viehättävyden ydin näin lukijankin kannalta; halu kirjoittaa ja tehdä sitä nimenomaan vapaaehtoisesti heijastuu teksteihin. Kiitos kovasti palstastasi.

 

 

FFFifi
Fitness Führer

Onnea :) Treenijutut kiinnostaa, ja nuo kulttuurieropostaukset ovat tosi mielenkiintoisia myös. Joten jos et ole tehnyt jo "Jenkki treenaa" -postausta, niin sellainen kiitos :D

Kirsi/koopenhaminassa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Onnittelut!!! Mun blogi täytti vuoden viime viikolla, mutta Berliinin reissuväsymyksestä johtuen jätin juhlat tällä erää pitämättä. Tykkään sun aidosta tavasta kirjoittaa ja rohkeudesta käsitellä vähän ehkä vaikeampiakin aiheita!

Treeni- ja ruokajutut on mun suosikkeja! Samoin ulkosuomalaisuutta käsittelevät postaukset! Jatka samaan malliin vaan, mahtava blogi =)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea, onnea ja kiitos!!! Parhaat ovat treeni- ja reissujututtusi sekä päivitystahtisi. Ei liikaa ja liian nopeasti vaan sopivasti, sillä blogipostaustasi kaipaa ja odottaa innolla... Esim. Eilen harmitti kun et ollut vielä postannut, mutta tänään luin sitäkin innokkaampana. Oli sellainen jesssssss onnenpäivässä 1 new post huippuaaaaa -fiilis :D

tiiti
ite puin

Onnea! Mä tykkään eniten sun treenijutuista, sekä sellaisista kummat jenkit/oudot suomalaiset -kulttuurieropostauksista.

(Ja nyt kun tässä ennen submittia luen myös nuo edelliset kommentit, niin olen siis täsmälleen samaa mieltä kuin tosimontaäffää-ifi.)

Viikon ajan (tai vaikka kauemminkin) ota kuva jokaisesta syömästäsi ateriasta ja tee niistä postaus. (:

huopis
Merennoita

Onneksi olkoon yksivuotiaalle!

Ja enpä osaa kovin paljoa muuta todeta kuin edellisetkään kommentoijat.. jatka samaan malliin. Kulttuurieropostaukset kiinnostaa aina ja just noin ku tiiti asian  muotoili. :D

Anna Karhubear

Onnea onnea! Mielestäni parasta palstassasi on juuri se monipuolisuus. Kaikki jutut uppoavat siis meikään - erityisesti havainnoinnit amerikkalaisesta elämänmenosta.

Marjo
Saa olla

Jee, paljon onnea Onnenpäivälle! Minäkin pidän eniten treeni- ja Jenkki-merkinnöistä, mutta ihan kaikkia merkintöjä elämänkoulusta tykkään kyllä lukea.

lone star (Ei varmistettu)

Olen käynyt blogissasi aina vilkaisemassa onko mielenkiintoisia juttuja, ja melkein aina on jotakin luettavaa. Itseäni kiinnostavat eniten ajankohtaiset asiat ja ilmiöt, kuten nyt presidentinvaalit täällä Amerikassa. Elokuvat ja viihde, ruuanlaitto, matkailu (mutta tuhatta kuvaa en jaksa katsoa, eli ei sillä tasolla), muoti jossakin mielessä, sisustus ja kodin laittaminen kiinnostavat. Treeni- ja meikkijuttuja en jaksa lukea, ne aina ohitan.

Sitä en yhtään osaa sanoa, että mitä kunkin pitäisi blogissaan kirjoittaa, enkä osaa toivoa aiheita. Jokainen kai kirjoittaa niistä asioista mitkä itseänsä kiinnostavat eniten.

t. lone star

annemi

Onnea yksivuotiaalle :)

Otter

 

Onneksi olkoon yksivuotiaalle! Löydettyäni blogisi n. kuukausi sitten ahmin kaikki postaukset kerralla *röyh* ja sen jälkeen on ollut yhtä suuri ilo saada lukea rehellistä, aitoa, innostunutta ja innostavaa tekstiäsi... Kiva, että jaksat ja haluat jakaa kokemuksiasi meidän lukijoiden kanssa.
 
Toiveet aika pitkälle samoja kuin tuossa edellisillä... Itseäni kiinnostavat eniten treenaamiseen, ravintoon, liikkumiseen/matkoihin liittyvät kirjoitukset ja lisäksi kaikki ulkosuomalaisen silmin tehdyt havainnot ihmeellisestä Amerikasta :) Ja valokuvat ihan parasta plussaa!

wasp (Ei varmistettu)

Jatka samaan malliin, monenmoisia elämän makuja mutustellen ja miettien :) Monipuoliset aiheet ja hyvä suomen kieli yhdistyneenä selviin mielipiteisiin ja uskallukseen sanoa ne, siinäpä se on. joojoo ja juujuu-juttuja on muualla ihan tarpeeksi.
Kiitos blogistasi, se on helmi :))

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Iso kiitos kaikille onnitteluista, kannatuksesta ja kannustuksesta!

Treenijuttuja kaipaaville tiedoksi, että pari treenijuttua on varmasti tulossa ihan lähitulevaisuudessa :) Ja toinen koskee juurikin vatsalihastreeniä! Ninohin toive liikuntahistoriani avaamisesta on myös huomioitu! Suunnitteilla on myös juttu jenkkien treenauskummallisuuksista ;)

Muistakin kulttuurieroista tulen kirjoittelemaan sitä mukaan, kuin aihetta ilmenee. Jotain tähänkin on jo suunnitteilla :)

Olen kyllä aika huono ruokajuttujen kanssa, siis sellaisten oikeiden gourmet-juttujen ja kokkailujen kanssa. Tuppaa nimittäin yleensä käymään niin, että ehdin syödä lautasen tyhjäksi ennen kuin muistan, että ai niin... se kuva. Ei kukaan halua kuulla pelkkää sanallista kuvailua pihvin mureudesta ilman kuvia. Tuo kaikkien viikon aikana nautittujen aterioiden kuvaaminen kuulostaa kyllä melkoiselta operaatiolta! Eh, voin harkita, mutta en lupaa mitään... siitä tulisi kuitenkin kuvakollaasi kaikista tyhjäksi syödyistä ruokalautasista ;)

Haluaisin tässä vielä sanoa, että olen blogistani ihan tosi, tosi onnellinen. Tämä on yksi parhaista asioista joita ikinä olen keksinyt tehdä. Olen myös onnellinen jokaisesta lukijasta, on kivaa tehdä tätä teidän kanssanne :) Kiitos.

 

lone star (Ei varmistettu)

Minuakin kiinnostavat ruokajutut; erilaiset ruokakulttuurit, uudet ja omassa keittiössä käyttöön otetut raaka-aineet, ravintolaruokailut ja "arvostelut. Ruokapäiväkirjat ei kiinnosta, eikä mitkään henkilökohtaiset ruokavaliot tms.

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Itseäni kiinnostaa aina ulkomailla paikallisten supermarkettien tarjonta, hintataso, myyntipakkaukset yms. Jenkkiläisten apteekkien "Pharmacy" hyllyt kiinnostaa kanssa. Voisiko niistä tehdä postauksen?

FFFifi
Fitness Führer

Samaa mieltä Pimmiaisen kanssa, Jenkki käy apteekissa ja Jenkki käy kaupassa -postaukset tuote-esittelyineen/-kuvineen kiinnostaa kovasti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.