Yksi onnellinen suomalaistarina

Onnenpäivä

Kauas on tultu niistä ajoista, kun monikaan ei vielä tiennyt sanoa varmaksi, että missä Suomi maailmankartalla oikein sijaitsee. Sen lisäksi, että yllättävän moni ulkomaan asukki on elämänsä aikana törmännyt ehta-aitoon suomalaiseen, on heillä takataskussaan mitä erikoisempia suomalaistarinoita.

Käväisimme eilen jenkkiystäviemme jälkijoulubileissä ja päädyimme keskustelemaan alkuperämaastamme erään paikallisen naisen ja tämän jo aikuisen tyttären kanssa. Innostuin kovin kun he kertoivat, että lähes pari vuosikymmentä sitten, heillä oli ollut suomalainen tyttö au pairina. Nämä ulkomaalaisten tarinat kohtaamisista suomalaisten kanssa ovat mielestäni aina äärimmäisen mielenkiintoisia ja odotin innolla mitä tällä kertaa tuleman piti. Toisin kuin minä itse, tämä tyttö oli todistettavasti opettanut pestinsä aikana suomea muutenkin kuin kirosanojen muodossa, sillä naisten muistien sopukoista löytyi vielä sana "pulla", jolla au pairinsa oli aikoinaan perhettä hemmotellut.

Taputtelin jo mielessäni karvaisia käsiäni yhteen positiivisen suomikuvan levittämisen vuoksi, kun suomalaistarina jatkui. Oli koittanut perheen vanhempien parin viikon mittainen euroopanmatka ja au pair oli siksi aikaa saanut avukseen ja seurakseen Suomesta lentäneen, erityisen kuuman ja hyvännäköisen ystävänsä. Jotenkin tässä vaiheessa jo aavistelin, että tarina ei välttämättä pääty hyvin. Tuohon villiin pariviikkoiseen oli lopulta mahtunut niin käsistä karanneet kotibileet kuin perheen teini-ikäisen pojan neitsyyden menetyskin. Luojan kiitos eilisissä kotibileissä ei ollut tarjolla sitä pullaa, olisin nimittäin saattanut naurultani tukehtua siihen.

Että terveisiä vaan eräälle Tiinalle, tuolle kuumalle ystävätärelle, joka matkallaan teki lähtemättömän vaikutuksen perheen teinipoikaan. Sinua muisteltiin eräässä amerikkalaisperheessä tänä jouluna aivan erityisellä lämmöllä.

 

 

Kommentit

Finski (Ei varmistettu)

Voi meita ihania suomalaisia! Mun kampaaja kertoi etta hanen poikansa oli Eurail matkallaan rakastunut suomalaiseen,pellavapaiseen kaunottareen, jolla oli jalat tukevasti maassa vaikka naytti kuulemma enkelilta. Se tytto tuli jopa USAssa kaymaan perheen luona ja kaikkien mielesta se oli ihana.Poika kosi mutta jarkeva tytto sanoi olevansa liian nuori ja halusi lopettaa opiskelunsa Suomessa ja elaa vahan ennen avioliittoa (Hatun nosto hanelle minulta). Poika oli niin pettynut ja ihan sairas kuulemma monta kuukautta taman jalkeen eika nytkaan viela,asiasta on nelja vuotta, ole rakastunut uudestaan. Naita tarinoita olen kuullut useampiakin. Jenkit ei tajua sita etta suomalaisten tyttojen listaykkosena ei suinkaan ole "naimisiin paasy" kuten jenkeilla,vaan elaminen ja jos ja kun kohdalle sattuu se oikea,sitten vasta,ehka.

What else is there?

Ihana blogiteksti mutta vielä ihanampi kommentti :D

Toivottavasti terveiset menee perille!

Ansku BCN (Ei varmistettu) http://barcelonankoti.blogspot.com.es

Hahhaa, toivottavasti Tiina löytää tämän postauksen :D.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.