Datasi perusteella et ole raskaana

Olen käyttänyt Ouran älysormusta jo muutaman vuoden. Aikanaan hankin sen, kun kärsin taudin jälkeen päälle jäävästä yskästä. Halusin erottaa milloin kyseessä oli enää vain yskä ja kevyttä liikuntaa voisi harrastaa. Ehkä tuntisin itseni terveemmäksi? Sehän toimi vähän odottamattomasti, ja en ole kertaakaan ollut kunnolla kipeänä sen jälkeen. Sitä ennen sitten senkin edestä.

En käyttänyt hormonaalista ehkäisyä kovin pitkää vaihetta elämässäni, joten minulla on pitkältä ajalta dataa luonnollisesta kuukautiskierrostani. Kuukautisten alun aikaan kehon lämpötila laskee ja ovulaation jälkeen se nousee. Sama toistuu kuukaudesta toiseen. Ei tarvitse erikseen mitata aamulämpöjä.

Jossain vaiheessa Oura teki tutkimuksen raskaana oleville käyttäjille. Siinä todettiin, että 5,5 päivän päästä ovulaatiosta raskaus pitäisi voida tunnistaa Ouran mittaamasta lämpötiladatasta. Lämpötilan nousu tapahtui kaikissa 30:ssä tutkittavassa tapauksessa.

Ja voi että! Tutkimuksen jälkeen joka kuukausi, viisi päivää arvioidusta ovulaatiostani eteenpäin, tihrustan heti aamulla, josko lämpötila olisi poikkeavan korkealla. Eihän se koskaan ole. Vain sen normaalin määrän koholla. Joskus mietin, että jos kävisin rankalla lenkillä niin ehkä saisin lämpötilan nousemaan. Tarkoittaisiko se sitten että olisin raskaana?

Jossain välissä lopetin raskaustestien tekemisen. Luotin dataan, ainakin vähän. Sitten jossain kuussa tein kuitenkin. Ehkä tämä lämpötilan nousu onkin riittävä. Ehkä olenkin jotenkin poikkeava? Ei tämä ollut kovin suuri tutkimus, minun datani voisi olla erilaista. Jos minulla lämpö nouseekin vain tuohon kierron vaiheeseen normaalin verran ja ei vain lopulta laske? Entä miltä data näyttää niillä, joilla tulevat  kuukautiset raskaudesta huolimatta?

Lopulta lämpötila tippuu ja kuukautiset alkavat. Nyt viimeisessä kierrossa Oura ilmoitti siitäkin, uusi ominaisuus Androidille. Ilmoittaakohan sormuksen-appi raskaudestakin siihen mennessä, kun se on minulle ajankohtaista? ”Tadaa, saatat olla raskaana!”Ei tarvitsisi pissata tikkuun.

Jännityksellä näemme, millaista dataa IVF-hoito saa aikaan.

perhe terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *