Lihaton lokakuu

lihaton-lokakuuLokakuu on huomenna täällä, mitä jos kokeilisit elää kuukauden ilman lihaa?  Lihaton lokakuu on haaste, johon kuka tahansa voi osallistua.

Miksi osallistuisit Lihattomaan lokakuuhun?

Ekologisuus. Tiesitkö, että eläinten kasvatus ruoaksi aiheuttaa eri arvioiden mukaan 18-51% koko maailman kasvihuonepäästöistä. Se on enemmän kuin kaikki liikenne yhteensä. Lihantuotanto kuluttaa myös maailman vesivaroja huomattavasti enemmän kuin kasvipohjaisen ruoan tuottaminen.

Terveys ja parempi olo. Tiesitkö, että Maailman terveysjärjestö WHO määrittelee punaisen ja prosessoidun lihan karsinogeenisiksi eli syöpää aiheuttaviksi? On tehty maailmanlaajuisia tutkimuksia, joista ilmenee kasvipohjaisen ruokavalion hyödyt terveyden kannalta.

Omalla kohdallani olen vegaanisen ruokavalion myötä huomannut migreenikohtausten kadonneen (ei yhtäkään 5 vuoteen!) täysin. Kärsin migreenistä alakouluiästä saakka. Myös allergiat ja vatsakivut ovat vähentyneet ainakin 90% entisestä. Mulla ei myöskään ole koskaan raskas olo ruokailun jälkeen, vaikka olisin syönyt määrällisesti paljon.

lihaton-lokakuu
Herkuttele lokakuussa vaikka ihanilla smoothiebowleilla.

Liha on kallista. Lihaton lokakuu tarkoittaa myös säästöä ruokakuluissa, sillä liha on selvästi kalliimpaa kuin kasvipohjaiset vaihtoehdot. Jos korvaat lihan esimerkiksi palkokasveilla tai tofulla, säästät paljon rahaa. Ehdottomasti edullisimpia vaihtoehtoja ovat linssit ja pavut sekä kuivatut soijatuotteet. Kalliimpia kasvipohjaisista proteiininlähteistä ovat nyhtökaura, härkis ja niiden tapaiset lihaa muistuttavat valmisteet.

Kasvissyönti monipuolistaa ruokavaliotasi. Viimeisenä, pääset kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää. Tuleva kuukausi antaa sinulle loistavan mahdollisuuden kokeilla uusia reseptejä ja tuotteita. Ruokakaupassa käymisestä tulee hauskaa, ja saat varmasti vaihtelua arkiruokiin.

Kasvissyönti on helppoa. Nykyään ruokakaupat ovat pullollaan erilaisia kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Jos tuntuu siltä, että aika ei riitä, löydät varmasti arkea helpottavia ratkaisuja kaupasta.

<3 Oona

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *