Ladataan...
Operaatio Elämä

Onneksi on Internet. Ilman sitä pariutuminen olisi kaltaiselleni ujohkolle ihmiselle tavattoman vaikeaa. Seuraavaksi käyn läpi seikoja, joiden ansiosta nettideittailu on mielestäni hienoa.

1. Anonyyminä pysyminen

Suurin syy miksi niin sanottu perinteinen deittailu on vaikeaa, on pelko omien kasvojen menettämisestä. Voihan sitä koettaa lähestyä jotain, mutta helposti sanat takertuvat kurkkuun, tulee sanottua jotain sopimatonta tai muuten vain mokattua. Tämän jälkeen saattaa tuntua, että paikkakunnan tai maan vaihto sekä uusi henkilöllisyys on ainoa keino jatkaa elämää.

Netissä voi lähestyä käytännössä ketä tahansa ja millä tahansa iskurepliikillä. Kirjoittaessa sanatkaan eivät mene niin helposti sekaisin, vaikka luokattoman huonoa suomea monet kirjoittavatkin. Jos tulee mokattua, niin voi siirtyä seuraavaan ja kumpikaan osapuolista ei todennäköisesti muista mokaa kovin montaa päivää. 

Tietysti nettideittailussakin saatat olla liikkeellä omilla kasvoillasi ja todellinen salapoliisi kyllä osaa kasvojen ja juttujen perusteella kaivaa esiin oikean nimeskin. Nykyään itsekin nettideittailen omilla kasvoillani, mutta menneinä vuosina asiat hoidettiin ilman profiilikuvaa ja kuva näytettiin vasta pitkän ajan jälkeen, kun molemminpuolinen kiinnostus on saatu sanallisin keinoin herätettyä ja pidettyä yllä.

2. Voit tavoitella ketä tahansa

Perinteisessä deittailussa tulee helposti kartettua henkilöitä, joita pitää "liian hyvänä" itselleen. Oman tason yläpuolella olevia ei uskalleta lähestyä muuta kuin ehkä humalassa, jolloin onnistumisen todennäköisyys ei ole kovin suuri.

Netissä ei välttämättä tiedä millainen toinen on. Kaikki kuvattomat profiilit ovat käytännössä samalla viivalla ja vaikka profiilikuva olisikin esillä, niin kaikkia on paljon helpompi lähestyä. Et ehkä saa vastakaikua, mutta netin kautta annetut pakit eivät lannista ollenkaan niin paljon kuin kasvokkain saadut.

3. Tarjontaa on paljon

Tyypillistä nettideittailijaa ei ole. Netissä parisuhdetta etsii ihmisiä laajasti kaikista ammatti- ja koulutusryhmistä ja kaikista ikäryhmistä. Etu perinteiseen baareissa tapailuun on suuri: baareissa ei loppujen lopuksi käy kuin suhteellisen pieni osa ihmisistä. Kaikista ei voi edes tietää ovatko he vapaita vai varattuja, heteroita vai homoseksuaaleja ja niin edelleen. Netin deittipalveluissa käytännössä kaikki ovat vapaita ja profiileista helposti näkee mitä etsivät. Poikkeuksiakin tietysti on. Useita avioliiton ulkopuolista suhdetta etsivä onkin tullut vastaan.

4. Helppous

Nettideittailu on helppoa. Jos tietokonetta osaa käyttää, niin varmasti osaa myös etsiä seuraa. Jonkin verran pitää olla maalaisjärkeä, sillä etenkin vanhemmat ihmiset tuntuvat valitettavan usein haksahtavan erilaisiin huijauksiin.

5. Syvällinen tutustuminen

Tämä on minulle tärkein. Nettideittaillessa saatan usein jutella vastapuolen kanssa viikkoja ja jopa kuukausia ennen kuin tapaamme oikeasti. Tänä aikana oppii tuntemaan toisen syvimmätkin ajatukset ja persoonan. Syntyy aivan omanlaisensa henkinen yhteys toiseen, jolloin välillä oleva vetovoima on aivan vertaansa vailla. Henkilön ulkoisiin piirteisiin ei tule ehkä edes kiinnitettyä niin paljon huomiota, jos vetovoima psyykkisellä tasolla on riittävästi.

 

Vaikka nettideittailussa on paljon hyvää, niin pitää myös mainita ne huonot seikat ja haasteet.

Ensinnäkin netissä on helppo valehdella. Kuka tahansa voi esiintyä kenenä tahansa.Valokuvatkin saattavat olla valheellisia tai vääristeleviä. Tää on se yleisin netin vaara, josta aina varoitellaan. Itse en ole kuitenkaan koskaan tärmännyt tapaukseen, jossa netissä tapaamani olisikin ollut jotain muuta kuin on väittänyt olevansa. Ehkä lyhyemmällä tutustumisajalla niitä huijareitakin tulisi vastaan. Aika harva jaksaa trollailla ja huijata useiden viikkojen ajan.

Toiseksi ulkonäöllä on loppujen lopuksi jotain väliä. Aina ei pelkkä henkisen tason vetovoima riitä. Pienet ulkoisesti häiritsevät seikat eivät ehkä haittaa, mutta jos tykkään vain blondeista ja toinen osoittautuukin bruneteksi, niin voihan se olla kova paikka. Noin äärimmäisenä esimerkkinä mainittuna siis.

Kolmanneksi netissä jutellessa ei kuitenkaan opi toisesta kaikkea. Täydellisesti toisen oppii tuntemaan vasta, kun on vietetty paljon aikaa oikeasti yhdessä saman katon alla. Netissä on helppoa deittailla, mutta oikeaa elämää ei voi hoitaa verkossa. Vasta yhteinen arki kertoo voiko suhde onnistua. Tähän moni netissä onnellisesti alkanut suhde taitaakin päättyä.

Ladataan...

Ladataan...
Operaatio Elämä

Edellisestä postauksesta näkyy olevan puoli kuukautta aikaa. Ei ollut tarkoitus pitää niin pitkää taukoa, mutta jonnekin nämä päivät vain tuntuvat katoavan. Kevään edetessä ei tule niin paljon vietettyä aikaa koneellakaan. Ihan riittävästi kuitenkin, joten se ei ehkä ole hyvä selitys. Kyse on lopulta omasta laiskuudesta.

Joitain viikkoja sitten tapasin netissä itseäni pari vuotta vanhemman hurmaavan naishenkilön. Olkoon hän mielikuvituksettomasti Salimimmi. Juttu välillämme luisti todella hyvin ja puhelinnumeroita vaihdettiin suurin piirtein ensimmäisen päivän juttelun jälkeen ja Facebookissakin aloitettiin kaverisuhde. Yleensä en toimi näin nopeasti, vaan viestitellen tulee tutustuttua jopa kuukausia ennen numeroiden vaihtoa saati oikeiden nimien paljastamista.

Salimimmin kanssa kuitenkin kaikki tuntui todella luontevalta ja kolme päivää tapaamisen jälkeen huomsin olevani matkalla vieraalle paikkakunnalle hänen luokseen. Kavereille toki ilmoitin aikeistani. Tietäisivät mistä etsiä, jos miehestä ei mitään kuuluisi.

Salimimmi siis harrastaa salilla käymistä ja hänen aikaisemmat suhteensa ovat olleet kehonrakentajien ja voimamiesten kanssa. Tämä jotenkin arvelutti, sillä itsellä jää treenaaminen usein vain ajatusten tasolle ja olen ruumiiltani aika heiveröinen. Pelkäsin, että tavattuamme kasvokkain minulle vain naurettaisiin. Pelko oli lopulta onneksi turha ja Salimimmi oli itse jännittänyt tapaamista ehkä jopa enemmän, koska hänen käsityksensä omasta viehätysvoimastaan on niin vääristynyt.

Vietimme Salimimmin kanssa kolme päivää yhdessä. Seksiäkin tuli harrastettua useita kertoja. Se oli kaiken lisäksi oikein hyvää ja vapauttavaa pitkästä aikaa. Minulle tyypillinen ensimmäisen kerran jännityskin loisti poissaolollaan ja mitään teknisiä haasteita ei ollut. Salimimmi oli huomattavasti minua kokeneempi seksuaalisesti, mutta tämä ei loppujen lopuksi näkynyt mitenkään.

Vierailusta on nyt muutama viikko aikaa. Emme ole vielä tavanneet uudelleen, mutta pidämme päivittäin yhteyttä. En tiedä tuleeko tästä mitään suurempaa. Todennäköisesti ei, sillä elämäntilanteemme ovat niin poikkeavat ja emme ole kummatkaan ihan heti valmiita vaihtamaan paikkakuntia. Matka ei ole mikään mahdoton, mutta etäsuhdetta emme kumpikaan halua. Sen päätimme jo heti kättelyssä.

Vaikka tästä ei mitään vuosisadan rakkaustarinaa tulisikaan, niin sainpahan hienon ihmisen ystäväpiiriini ja muutaman päivän seksuaalinen seikkailu teki meille kummallekin hyvää. Nyt ehkä uskaltaa avautua kuorestaan enemmän eikä juokse karkuun, jos jonkun naisen kanssa jotain näyttäisi voivan kehittyä.

Ladataan...

Ladataan...
Operaatio Elämä

Näin miehen näkökulmasta suuseksin saaminen on yliarvostettua. Ajatuksen tasolla se voi olla fantastista, mutta tositoimiin päästessä todellisuus iskee vastaan.

Ei pidä kuitenkaan käsittää väärin: sekä suuseksin saaminen että antaminen ovat tärkeä osa seksiä ja ne tuovat suhteeseen aivan uuden tason. Niitä en harjoita muuta kuin normaalia tärkeämmän ihmisen kanssa. En voisi kuvitellakaan antavani tai saavani oraalista nautintoa jonkin baarissa tavatun yhden illan jutun kanssa, jos sellaista nyt yleensäkin harrastaisin.

Suuseksi on minulle osa esileikkiä. Herkän hetken kliimaksi saavutetaan pääosin muilla tavoin. Parhaimmillaan hyvä suuseksi kiihottaa ja saa haluamaan enemmän, huonoimmillaan siitä vain toivosi siirryttävän eteenpäin. Pahimmalta tuntuu, kun nainen selkeästi yrittää ja yrittää, mutta se ei ole riittävästi. Siinä vaiheessa ehkä koettaa vaan äännellä nauttivasti. Naiset varmasti kokevat saman, jos mies vain jotain räpeltää kielellään ja huulillaan haarovälissä.

Etenkin uusissa suhteissa uusi kumppani ei välttämättä tiedä miten sitä penistä olisi parasta hyväillä. Esitän olettamuksen, että jokainen penis on erilainen ja ne vaativat toisistaan poikkeavat otteet. Se mikä tehoaa yhteen mieheen, ei välttämättä tehoa toiseen. Sama tietenkin koskee myös naisia. Kaikki vaginat ovat erilaisia ja parhaiten niitä oppii käsittelemään vain harjoittelemalla ja kysymällä. Pitäisikin rohkeasti vaan kysyä ja neuvoa, jotta pystyy tuottamaan ja saamaan parhaan mahdollisen nautinnon.

Suuseksissä luottamus toiseen on oltava vähintään 110 prosenttia. Toki suuseksiä voi harjoittaa kumilla ja muilla suojilla, mutta usein ainakin itse päädyn harjoittamaan sitä ihan paljaaltaan. Silloin täytyy olla varma, että toiselta ei saa lahjaksi mitään ylimääräistä. Mikään ei latista tunnelmaa yhtä paljon kuin epävarmuus mahdollisista sukupuolitaudeista. 

Suuseksiä pitää harjoittaa enemmän. Vain siten siitä saa kaiken mahdollisen irti. Tulevalla viikolla onkin suihinottopäivä, jonka Jetro Rostedt jo nostikin otsikoihin. Jetrosta huolimatta toivottavasti 14. maaliskuuta on kaikille lukijoille sukupuoleen katsomatta erittäin nautinnollinen päivä.

 

Pages