Keskiviikkoruoka: Bolognesevuoka

pDSC_2382.JPG

pDSC_2384.JPG

Keskiviikoksi on hyvä keksiä suhteellisen helppoa ruokaa, tässä tämän päivän improvisoitu safka. Ainekset maksavat noin 8 euroa eli annoshinta on 1,30 e.

Bolognesevuoka

400 g sika-nautajauhelihaa

1-2 porkkanaa

1 sipuli

pippuria

suolaa

paprikamaustetta, cayannepippuria

1-2 rkl ketsuppia

1 purkki tomaattimurskaa

70 g tomaattipyreetä

400 g pastaa esim. fusilli tai penne

n. 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pilko vihannekset. Ruskista jauhelihaa hieman, lisää mausteet, vihannekset ja sekoita. 

2. Laita pasta kiehumaan isoon kattilaan ja lisää bolognese-kastikkeeseen ketsuppi, tomaattimurska ja -pyree. Sekoita hyvin. 

3. Kun pasta on valmis, sekoita ainekset esim. pastankeittokattilassa.

4. Voitele (lasagnevuuan kokoinen) lasivuoka ja kaada sekoitus vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunin ylätasolla 225 asteessa, kunnes juusto on ruskistunut eli n. 8 minuuttia.

Vink vink!

  • Bolognese-kastike toimii myös sellaisenaan, jos sinulla ei ole aikaa odotella uunia.

Pus pus,

Riikka

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma DIY Raha

Pizza con prosciutto e rucola

pDSC_2015.JPG

pDSC_2022.JPG

Pronto! Kyllä, pizza on tämänkin opiskelijan viikonloppuherkku numero uno! Pizzaohjeestani riittää kahdesta kolmelle henkilöä.  Ainekset maksavat noin 8 e, eli annoshinta on 2,70 e.

Vähemmän on enemmän myös pizzassa. Henkilökohtaiset suosikkinitäytteeni ovat prosciutto ja mozarella. Päälle kourallinen rucolaa, kevyesti oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Prosciutto, parmankinkku ja Tirolilainen kinkku eli speck toimivat kaikki yhtä hyvin. Tämäntapainen kinkku kun tuntuu kulkevan hieman erityylisenä kymmenillä eri nimillä..

Pizzapohja

1 dl vettä

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

1/3 tuorehiivaa

2,5 dl vehnäjauhoja

Täytteet

70 g eli peltipurkillinen tomaattipyreetä

1-2 rkl ketsuppia

1 paketti prosciuttoa

2 mozarellaa

rucolaa

oliiviöljyä

mustapippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi keskikokoisessa kulhossa kädenlämpöiseksi, lisää oliiviöljy, suola ja liuota tuorehiiva nesteeseen. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan puuhaarukalla tai lusikalla. Taikina on valmis kun se on pehmeää, mutta ei enää tartu kulhon reunoihin. Anna kohota n. 30 min. 

2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse niistä ohuita lättyjä. (Muodolla ei ole niin väliä.)

3. Sekoita tomaattipyree ja ketsuppi keskenään ja levitä pizzapohjille. 

4. Revi mozarellasta pieniä paloja, joita voit levittää pohjien päälle. Jaa kinkut pohjille. 

5. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes mozarella alkaa ruskistua ja pohjan reunat saada väriä. (n. 12 min) Pizzaa kannattaa seurata, sillä ohuet pohjat palavat helposti. 

6. Lisää pizzan päälle kevyesti oliiviöljyä, mustapippuria ja kourallinen rucolaa. 

Vink vink!

  • Vehnäjauhojen sijaan käytän usein myös durumvehnäjauhoja tai näiden kahden sekoitusta.
Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY