MATKATARINOITA: Arjen karkumatka Tunisiaan

Äkkilähtö Tunisiaan

Voivottelin jo marraskuussa, että jatkuva pimeys ja työkiireet puristivat minusta kaikki mehut. Joulukuussa tunsin itseni vieläkin väsyneemmäksi – olin väsynyt töihin, opiskeluun, harrastuksiin, ihan kaikkeen. Niinpä päätin lähteä ystäväni kanssa arjen karkumatkalle! Ostimme viikko ennen joulua halvat äkkilähdöt Tunisiaan ja pyhien jälkeen nousimmekin jo Monastiriin lähtevään lentokoneeseen.

Täytyy myöntää, että ensivaikutelma Tunisiasta ei ollut kovinkaan kummoinen. Talvella off-seasonin aikaan turisteista hiljentyneillä kaduilla parveili lähinnä vain sinnikkäitä kaupustelijoita… Kahviloissa ja ravintoloissa oli yleensä vain jokseentin toimivat nettiyhteydet, joten lomakuvien julkaiseminen Instagramiin vaati kärsivällisyyttä! Lisäksi mereltä päin puhalsi hyytävän kylmä tuuli ja ulkona tarkeni vain takissa ja farkuissa. Hellevaatteet olisi siis voinut jättää suosiolla kotiin 😀

Pari ensimmäisen lomapäivän aikana löysin kuitenkin myös hyviä puolia Tunisian off-seasonista. Kahviloissa ja ravintoloissa oli todella edullinen hinta-laatusuhde Suomen hintatasoon verrattuna. Minun ja ystäväni lounasburgerit / -salaatit juomineen maksoivat yhteensä vain noin 7e. Kävimme myös pari kertaa syömässä vähän ”tasokkaammin” ja silloinkin ruokabudjetiksi riitti noin 15e. Edullisuus näkyi myös hotellien hinnoissa; majoituimme reissumme aikana Soussessa kolmen tähden hotellissa noin 20e / yö sekä pääkaupungissa Tunisissa viiden tähden hotellissa noin 50e / yö. Myös nähtävyydet, kylpylät, matkamuistot ja taksit olivat huomattavan huokeahintaisia.

Meillä ei ollut suurempia tavoitteita loman suhteen. Halusimme lähinnä nukkua pitkiä yöunia, syödä hyvin ja käydä hieronnoissa. Ja noin 80% reissuaktiviteeteistamme olikin edellä mainittuja. Sen lisäksi tutustuimme loman aikana yhteen suomalaiseen pariskuntaan ja päätimme lähteä heidän kanssaan spontaanisti Sousse-Hammamet-Tunis -roadtripille! Pari päivää kuluikin sitten uusien reissukavereiden kanssa vuokra-autolla ajellen ja Tunisian eri kaupunkeihin tutustuen. Päädyimme esimerkiksi sattumalta upeaan Sidi Bou said -taiteilijakylään, josta aion kirjoittaa vielä ihan oman postauksen.

Viikon lomailun jälkeen olo oli levännyt ja onnellinen. Loppuvuoden työkiireistä aiheutunut kireys oli tipotiessään ja niinpä lähdimme hyvillä mielin takaisin kotiin. Nyt olin niin henkisesti kuin fyysisestikin valmis uusiin työ- ja opintokoitoksiin 🙂

Turistien suosiossa olevassa Port el Kantaouissa tunnelma oli illallisaikaankin rauhallinen.

Tunisia off-seasonin aikaan

Varsinainen turistikausi taitaa Tunisiassa olla keväästä syksyyn. Paikallisten ihmisten mukaan hiekkarannat ovat tuolloin täynnä auringonpalvojia ja erilaisten vesiaktiviteettien harrastajia – ja Tunisiassahan on siis noin 1300km pitkä rantaviiva 😀 Lämpömittarinkin pitäisi tuolloin nousta hellelukemiin jopa yli +30 asteeseen.

Mikäli matkustat Tunisiaan talvella, älä unohda lämpimiä vaatteita kotiin! Meidän reissumme aikana joulu-tammikuun vaihteessa lämpötila vaihteli +10 ja +22 asteen välillä. Toisaalta se oli juuri sopiva sää erilaisten nähtävyyksien tutkimiseen ja tunnelmallisissa kahviloissa istumiseen.

Voin kuitenkin suositella Tunisiaan off-seasonin aikaan matkustamista, jos toiveissa on edullinen loma vailla sen erityisempiä vaatimuksia. Kahviloissa perinteistä minttuuteetä juoden ja hammameissa rentoutuen viikon loma sujui leppoisissa tunnelmissa. Vanhojen medinoiden kapeat kujat tarjosivat myös paljon nähtävää seikkailun nälkään ja Tunisiassa oli suhteellisen kätevää tehdä retkiä eri kaupunkeihin tai vaikka Saharaan (me ei ystäväni kanssa käyty Saharassa, mutta reissukaverimme kävivät ja kehuivat sitä kovasti!).

Omat vinkit Tunisian off-seasoniin:

  1. Rentoudu hammamin hieronnoissa ja muissa kylpyläpalveluissa
  2. Kulje päämäärättömästi vanhojen medinoiden kujia pitkin
  3. Tee retki pääkaupunkiin Tunisiin
  4. Vieraile satumaisen kauniissa Sidi Bou Saidissa
  5. Testaa rohkeasti erilaisia ravintoloita ja maistele Tunisialaisia ruokia
Soussen ja Tunisin medinoista löytyi myös hiljaisia pikkukujia, joita sai tutkia ihan rauhassa kaupustelijoilta 🙂

Erilaiset värikkäät keraamiset astiat ja mosaiikkitaulut taisivat olla suosituimpia matkamuistoja Tunisiasta.
Soussen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Soula-centerin ja medinan tuntumassa sijaitsevat luostaririnnoitus Ribat ja Suuri Moskeija.
Tämä Ribatissa räpsäisty kuva on yksi niistä ainoista, joissa minäkin esiinnyn – ja vieläpä selkä kohti kameraa 😀
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *