MATKATARINOITA: Satumainen Sidi Bou Said

Sidi Bou said on satumaisen kaunis sinivalkoinen taiteilijakylä, joka sijaitsee ylväällä rantakalliolla noin 20 kilometrin päässä Tunisian pääkaupungista. Kylässä asui 1900-luvun alkupuolella boheemi taiteilijayhteisö, ja eräs taiteilijoista oli keksinyt maalata oman asuntonsa seinäpinnat valkoiseksi sekä ovet, ikkunat ja portit kirkkaan sinisiksi. Vähitellen väriyhdistelmä levisi laajemmalle kylään ja lopulta koko Sidi Bou Said oli täysin sinivalkoinen.

Sinisen ja valkoisen värit uskotaan valikoituneen syystä: Arabimaissa kansanperinne uskoo kirkkaan taivaansinisen värin suojelevan pahalaisilta. Sen sijaan vaalea valkoinen väri on käytännöllinen aurinkoisissa ja helteisissä maissa, koska se ei ime lämpöä.

Sidi Bou Saidin mukulakivisiä katuja kävellessä ja kaunista arkkitehtuuria ihastellessa aika kului kuin siivillä. Katujen varsissa on paljon erilaisia kahviloita sekä käsityö- ja matkamuistomyymälöitä. Vaikka vierailimme kylässä varsinaisen matkailusesongin ulkopuolella (tammikuun alussa), olivat kadut täynnä valokuvaavia turisteja. Se ei kuitenkaan haitannut menoa, sillä kylässä vallitsi inspiroivan boheemi ja leppoisa tunnelma.

Me vierailimme kylässä vain päiväseltään, mutta olisin kyllä mielelläni majoittunut vaikka  vaikka yhdeksi tai kahdeksi yöksi johonkin kylän hotelleista, jotta taiteilijakylään olisi päässyt tutustumaan syvemminkin. Ah, kuinka ihanaa olisikaan ollut viettää aurinkoisia päiviä mukulakivikatuja kävellen, kahviloissa istuskellen, jäätelöä syöden ja merinäköalaa ihaillen!

Ääh, nyt jälkikäteen lomakuvia katsellessa täytyy todeta, etteivät kuvat tee millään oikeutta taiteilijäkylän todelliselle söpöydelle. Sidi bou said oli jotain sellaista, mikä on mentävä ja koettaja itse! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *