Uudet tuulet

thumb_IMG_1286_1024.jpg

thumb_IMG_1290_1024.jpg

thumb_IMG_1372_1024.jpg

thumb_IMG_1374_1024.jpg

Uudet tuulet ovat puhallelleet nyt puolitoista kuukautta Italiassa. Voi tätä kaiken uuden ja vanhan sekamelskaa. Mitä kieltä käyttäisinkään?

Mietteeni elämään ja blogiin kirjoittamiseen liittyen ovat ristiriitaiset, en tiedä mistä aloittaa tai mihin lopettaa.

Muutin noin puolitoista kuukautta sitten Pohjois-Italiaan, Biellaan. Kun saavuin tänne täällä oli kesä, yli 20 astetta lämmintä, auringonpaistetta yllin kyllin ja aivan uudenlainen maailma. Nyt täällä on +9, sateista ja syksy. Kyllä, syksy tulee tännekin. En ollut oikein varautunut tähän, yritän kestää ”kylmyyden” kuin suomalainen. 

Tämä aika, jonka olen täällä viettänyt on ollut yhtä vuoristorataa tunteitteni, uusien kokemusten ja asioiden kanssa. Kaikki ennakko-oletukseni ja ajatukseni ovat muuttuneet, hyvässä ja pahassa. Olen päässyt matkustelemaan ja näkemään italialaisten ihmisten elämäntyyliä. Olen hyvin onnellinen, että voin asua italialaisessa perheessä, mutta samalla tyytyväinen siihen, että voin vapaa-ajallani matkustaa mihin ikinä haluankin kokemaan lisää. 

Uuteen paikkaan asettuminen on vienyt aikaa ja kärsivällisyyttä. Ensiksi oli huikea innostus uudesta, puhtaasta ja avoimesta maailmasta. Kaikki tuntui jännittävältä ja puhuttelevalta. Nyt kuulostan siltä, että olisin tylsistynyt ja vähän kyllästynyt, mutta ei, en ole. Innostus on muuttanut muotoaan vanhan ja uuden elämän vertailuun. Samalla olen ruvennut yhdistämään sitä mennyttä ja uutta elämäntyyliäni. Tykkään herätä aikasin, mutta olen ruvennut nauttimaan makeasta aamupalasta. Olen myös ruvennut pääsemään suomalaisesta jäykkyydestä, mutta kaikki ajallaan. 

Olen etsimässä omaa tietäni uudessa ympäristössä havoinnoiden kaikkea mahdollista, jotta oppisin enemmän kielestä ja kulttuurista. Nyt olen jo saanut kiinni arjesta, pyhitän keskipäivän rennolle lounaalle, mutta suoritan tehtäväni silloin kun minun pitää. Mutta silti minulla on niin paljon koettavaa ja innostusta tähän puolen vuoden jatkamiseen Pohjois-Italiaa tutkien ja omaa tietäni etsien. 

Kuvissa on maisemia Biellasta, silloin kun oli vielä lämmintä ja kesäistä. My hoodzz ja vuoret. Vuoret ovat suuri apu ikävääni järviä kohtaan. 

Koti-ikävästä ja kielestä myöhemmin. Paljon on ajatuksia ja vinkkejä jaettavana. Linkissä vinkkejä Italiaan matkustaville. 

Ciao!

 

 

 

 

suhteet oma-elama syvallista matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *