Kolme helppoa jouluherkkua
Viime hetken vinkkejä! Jos joltain vielä puuttuu pieni joulumuistaminen tai oma suu napsaa makealle niin tässä tulee kolme erilaista reseptiä, joita yhdistää helppotekoisuus.
Ensimmäiseksi minulla on ilo esitellä aivan itse kehittämäni muunnelma vanhasta tutusta rocky roadista. Tämä on Rocky Christmas Road!
Tarvitset:
400 g tummaa suklaata (tai 200 g tummaa + 200 g maitosuklaata)
Mantelirouhetta ehkä vajaan desin verran
3-4 piparkakkua
Pieniä vaahtokarkkeja
50 g voisulaa
Murskaa piparkakut haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Itse suosin melko pientä murukokoa, koska se helpottaa leikkaamista. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon voisula. Kaada pieni määrä suklaata voipaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä se vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle piparimurua, mantelirouhetta sekä vaahtokarkkeja. Kaada päälle noin puolet jäljellä olevasta suklaasta niin, että kaikki peittyy. Ripottele toinen kerros piparia, mantelia ja vaahtiksia. Kaada päälle loppu suklaa. Halutessasi ripottele pinnalle vielä vähän mantelirouhetta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ja leikkaa isolla veitsellä palasiksi.
Suklaa-fudge
Tarvitset:
1 tlk kondensoitua maitoa
400gr tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria
Kaada kondensoitu maito ja paloiteltu suklaa kattilaan ja sekoita koko ajan kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Kaada massa voipaperilla vuorattuun vuokaan, tasoita ja jäähdytä jääkaapissa. Leikkaa ruuduiksi. Itse ripottelin myös näiden päälle mantelirouhetta (olenko kertonut, että pidän mantelista?), mutta se ei oikein pysynyt. Massan sekaan voi myös sekoittaa esim. kuivahedelmäpaloja, pähkinöitä tai mitä nyt keksii.
Granola
Kotitekoinen muromysli on aika mukavaa vaihtelua makeiden nekkujen rinnalla. Jouluisista mausteista huolimatta tämä maistuu aamiaisjogurtin päällä ympäri vuoden.
Tarvitset:
4 dl kaurahiutaleita
3/4 dl ohrajauhoja (tai mitä tahansa muita jauhoja)
1/2 dl ruskeaa sokeria (tai valkoista)
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl rypsiöljyä
3/4 dl vettä
Sekoita kaikki ainekset astiassa (ensin kuivat, sitten märät). Levitä seos uunipellille, mutta jätä rakenne kokkareiseksi. Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia, kääntele välillä varovasti. Laita uuni pois päältä ja jätä luukku raolleen, anna olla vielä parikymmentä minuuttia. Nosta pöydälle jäähtymään ja säilytä tiiviissä lasipurkissa.