Kesäinen popcornkakku

popcornkakku2.jpg

Suolaista ja makeaa ja raikasta ja rasvaista, kaikkea yhtä aikaa. Popcornkakku on aivan järjettömän hyvää!

Bongasin pari päivää sitten Hanna Määtän leivontablogista mascarpone-valkosuklaa-popcornkakun reseptin. Miettikää, popcornia ja valkosuklaata! Pakkohan sitä oli kokeilla.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin täytteessä hieman mansikkamehutiivistettä, mutta koska pakastimessani on yhä muutama rasia viime kesän mansikoita, vaikka pihalla kypsyy jo uusi sato, muokkasin täytettä mansikkaisemmaksi.

Kesäinen popcornkakku

Pohja:

1 l suolattuja popcorneja

50 g voita

200g valkosuklaata

 

Täyte:

n. 2 dl mansikkamelbaa

sitruunamelissaa

6 g liivatelehteä (2-3 lehteä niiden koosta riippuen)

2 dl kuohukermaa

250g mascarponea

1 limen raastettu kuori ja 1/2 limen mehu

1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (tai suoraan kattilassa jos uskallat. Saatuani pari kertaa rakeista suklaata olen päätynyt nykyään aina vesihauteeseen). Sekoita suklaamassaan popcornit ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin pohjaan valmiiksi suolattuja mikropopcorneja. 

Täytettä varten sulatin pakastimesta mansikoita, lisäsin kohmeisten mansikoiden sekaan sitruunamelissan lehtiä, ja surautin sauvasekoittimella ne sileähköksi melbaksi.

Liota kylmässä vedessä liivatelehdet pehmeäksi. Laita vetiset liivatteet pieneen kattilaan, lisää tarvittaessa tilkka vettä ja kuumenna kunnes liivate sulaa. Älä kiehauta. Lisää liivate mansikkasurvokseen, samoin kuin mascarpone ja limen kuori ja puolikkaan limen mehu. Vaahdota kerma, ja nostele se tuorejuusto-mansikkamassaan. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

popcornkakku3.jpg

Popparipohja

Koska olen onneton kakkujen koristelija, näytti mieheni minulle helpon tavan nopeiden suklaalehtien tekoon.

Sulata valkosuklaata (vesihauteessa tai mikrossa), laita sitä nokare leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla lehdeksi. Laita lehdet hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

valkosuklaalehdet.jpg

Nämä suklaalehtiversiot sulavat helposti, sillä suklaata ei ole temperoitu. Mutta eipä meillä kakku kauaa pöydällä odottelekaan…

Koristelin (krhm, mieheni koristeli) kakun kirsikoilla ja valkosuklaalla.

popcornkakku1.jpg

Voi taivas, että tämä on hyvää! Pohja on valkosuklaan ansiosta makea, mutta täyte jää mukavan raikkaaksi, joten kokonaisuus ei ole liian imelä. Tätä reseptiä voisi hyvinkin kokeilla vaikka tyrnin tai puolukan kanssa, mitä ikinä sieltä pakastimen pohjalta vielä löytyykään!

P.S. Pohja leikkautui seuraavana päivänä paljon paremmin kuin tekopäivänä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.