Kurkku-minttu -gin tonic
Mukavan kesäisen haasteen toimeksianto oli kasvattaa ja syödä. Meidän pienellä pihalla kasvaa tänä kesänä tomaattia, salaattia, retiiseejä, avomaankurkkua ja minttua. Näistä salaatin lisäksi satovaiheessa on vasta avomaankurkku ja minttu. Ja tämä parivaljakko pääsee minun haastetuotokseni pääosien esittäjiksi!
Saanen esittellä sankarit. Tässä on avomaankurkku. Ihanan raikas ja rapea!
Ja kaksikon mausteisempi osapuoli: minttu. Anopilta saatu minttu viihtyy hyvin takapihallamme ja on monikäyttöinen yleisyrtti.
Kurkku ja minttu on helppo parittaa, ja ajattelin lähiaikoina esitellä muutamia suosikkireseptejäni. Ensimmäisenä lämpimään kesäiltaan täydellisesti sopiva klassikkodrinkki eli gin tonic.
Gin tonic on mainio drinkki ja elää tällä hetkellä ansaittua nousukautta.
Tähän helppoon versioon valitsin lontoolaista Sacred-giniä ja Fever Tree -tonicvettä sekä oman pihan kurkkua ja minttua. Juoma valmistuu toki mistä tahansa ginistä ja tonicista, ja niitä vaihtelemalla saa yllättävänkin erilaisia drinkkejä.
Kurkku-minttu -gin tonic
avomaankurkkua
kolmisen pientä mintun oksaa
4 cl giniä
n. 1 dl tonicia
jäitä
(pirskahdus limeä)
Pilko pieni pätkä kurkkua ja lisää lasin pohjalle. Nakkaa joukkoon parin mintun oksan lehdet. Murskaa kevyesti lusikalla. Lisää jäitä siten, että noin puolet lasista täyttyy. Lisää gin sekä tonic. Tonicia kannattaa lisätä varovasti ja maistellen. Liika tonic tekee juomasta liian makean. Mukaan voi rutistaa myös aavistuksen limeä. Koristele kurkun pätkällä sekä mintun oksalla.
Kippis!