Ei niin syntinen, mutta silti tosi hyvä suklaakakku
Joskus on hyvä syödä vähän terveellisemmin, vaikka olisikin tällainen kaltaiseni makealle helposti altistuva yksilö. Niinpä esittelenkin nyt oivan vaihtoehdon aiemmin hehkuttamalleni syntisen hyvälle brownielle: kolmen ainesosan suklaakakku.
Nerokas resepti on Virpi Mikkosen Vanelja-blogista. Olen hiukan muunnellut alkuperäistä reseptiä. Lisäsin kakkupohjaan mausteita ja kuorrutteeseen enemmän makeutusta sekä lyhensin paistoaikaa.
Kakku on mukavan makea ja koostumukseltaan hieno. Leivonnainen leikkautuu nätisti ja on kaiken lisäksi vielä ilo silmälle. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän herkkuun.
Tässä resepti minun versionani. Alkuperäinen resepti Vanelja-blogissa.
Suklaakakkupohja
- 4 luomukananmunaa
- n. 17 tuoretta taatelia (ei kuivattuja, vaan meheviä ja pehmeitä kaupan hevi-osastolta)
- 1,5 dl raakakaakaojauhetta
- (halutessasi: kanelia, inkivääriä, neilikkaa mausteeksi)
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija n. 17 cm) tai leikkaa leivinpaperisuikaleet suojaamaan pohjaa ja reunoja. Poista taateleista kivet. Tarvittava taateleiden määrä riippuu hieman taateleiden koosta. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maistele taikinaa ja lisää taateleita tarvittaessa. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta näyttää kuivalta. Kakusta tulee helposti kuiva, joten älä paista liikaa! Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Kakun pinta laskeutuu jäähtyessään.
Kuorrutus
- 1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)
- 3 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi kulhoon paksu valkoinen massa. Lisää kaakaojauhe ja hunaja ja vatkaa tasaiseksi mousseksi sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta tai kaakaota.
Lisää kuorrutus kakun päälle ja koristele halutessasi esim. pekaanipähkinöillä.