Helpot Marianne-keksit

mariannekeksi.jpg

Hiihtoloma. Mikä ihana tekosyy herkutteluun!

Leipominen lapsen kanssa lomalla on hauskaa, mutta pyrin valitsemaan reseptit sieltä helpoimmasta päästä, sillä pienen apulaisen jaksaminen on rajallista. Nämä helpot, gluteenittomat keksit valmistuvat niin nopeasti, ettei apukokki ehdi kysyä ”joko saa maistaa” kymmentä kertaa. 

Marianne-keksit (n. 45 kpl)

150 g leivontamargariinia

2 dl sokeria

1 kananmuna

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai) tai vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1/2 pss Marianne Crush -rouhetta

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmuna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi karkkirouhe.

Nostele pellille pieniä taikinanokareita teelusikalla. Jätä tilaa leviämiselle. Paista 8-10 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.

 

Näiden keksien ainoa huono puoli on se, että ne tuntuvat katoavan keksipurkista salamannopeasti!

mariannekeksi2.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.