Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet
Siemeniä jäätelössä. Näyttääkö oudolta?
Lisään kyllä paahdettuja kurpitsan- ja pinjansiemeniä mielelläni vaikka mihin suolaiseen ruokaan, mutta jäätelöön en ole niitä sentään kokeillut. Sen sijaan makeansuolaiset hunajapaahdetut auringonkukansiemenet toimivat vaniljajäden ja karviaiskiisselin kanssa ihanasti.
Resepti on helppo:
n. 200 g kuorittuja auringonkukansiemeniä
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä (itse käytin auringonkukkaöljyä)
1/2 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Levitä uunipellille ja paahda n. 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes siemenet muuttavat väriä. (Nätin kullanruskeiksi. Ei palaneiksi, toim. huom.)
Anna jäähtyä, ja murentele toisiinsa kiinni jämähtäneet siemenet esimerkiksi lasipurkkiin.
Siemenet sopivat niin jälkiruokaan kuin vaikkapa salaattiin. Maistuu myös oikein hyvin pieneen makeannälkään! Taisin tehdä aikamoisen loven tuohon purkilliseen tätä kirjoittaessani…
Muista myös Kirstin tekemät paahdetut hunajakanelimantelit. Tämä resepti poikkeaa manteliohjeesta lähinnä siinä, että tässä kaikki aineet sekoitetaan ja paahdetaan kerralla.
Jos minä otan vielä yhden…