Inkivääri-suklaakinuski
Kirstin joulukuun haasteena oli joulumausteet. Ah, miten helppoa. Niitähän joulupöytä on täynnä, tai niin ajattelin. Mutta yllättäen tästä olisikin voinut tulla hankala haaste jouluisen, koko perheeseen iskeneen influenssan myötä. Todistimme nimittäin, että joulua voi viettää siivoamatta, hössöttämättä, ja kokkaamatta valtavaa määrää jouluruokia.
Onneksi olin ehtinyt tehdä nämä lahjoiksi tarkoitetut jouluisilla mausteilla tuunatut suklaakinuskit jo ennen sairastumistani. Ei sentään tarvinnut alkaa postaamaan joulupuuroon ripottelemaani kanelia!
Resepti on muokattu Jan Hedhin Intohimona suklaa -kirjan suklaakinuskireseptin pohjalta.
Inkivääri-kaneli-suklaakinuski (30 kpl)
100 g kuohukermaa
150 g sokeria
150 g hunajaa
100 g tummaa suklaata
40 g raastettua inkivääriä
1/2 rkl kanelia
Kaada kerma, sokeri ja hunaja paksupohjaiseen kattilaan. Huom! Valitse tarpeeksi suuri kattila, seos kuohuu kuumetessaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi koko ajan sekoittaen.
Rouhi suklaa ja sekoita se kinuskin joukkoon. Kuumenna hetki edelleen, kunnes seos on kinuskia. Lisää raastettu inkivääri ja kaneli ja sekoita.
Kaada kinuski esim. leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi.
Olipa muuten mukava sotkea pienen kotikeittiön sijaan mieheni ravintolakeittiössä. Nopea tiskikone ja mahtava määrä vuokia ja pannuja. Hetken kuvittelin itsekin olevani Masterchef-ainesta.
Näissä maistuu inkiväärin ja kanelin myötä joulu, mutta mielestäni näitä voi tarjoilla helposti ympäri vuoden. Ihanan makeita ja tahmaisia kinuskeja!