Kukkapaita viskoosista

kukkapaita01.jpg

Oi miten mukavaa onkaan kuljeskella kangaskaupassa, löytää ihana kangas ja ostaa sitä satunnainen määrä mukaan. Mieli tulvii ideoita erilaisista pukimista, joihin kangas sopisi täydellisesti. Samana päivänä ei kuitenkaan ehdi etsimään sopivaa kaavaa ja hupsista heijaa seuraavakin ilta menee muiden askareiden parissa. Kangas siirtyy ompelupöydältä vaivihkaa syrjemmäs. Lopulta se hautautuu kangaskasaan muiden kohtalotoveriensa sekaan rypistymään.

Olen kangashamstraaja. Kauniin kankaan kannan innolla kotiin, mutta kynnys leikata kangas paloiksi on korkea. Entä jos malli ei olekaan kiva, menisi hyvä kangas hukkaan! Parempi jättää kangas odottamaan Sitä Oikeaa kaavaa.

Helin ”get shit done” -haaste osui ja upposi tähän ompelijattareen. Tässä kuussa olen keskittynyt ompelemaan jo aiemmin hankittuja kankaita.

kukkapaita02.jpg

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsi tumma kukallinen viskoosi, josta ompelin tutulla laatikkopaidan kaavalla (Kotiliesi Käsityö 2/2015 -lehdestä malli nro 8 ”Laatikkopaita”) ilmavan paidan. (Aiemmat paidat samalla kaavalla: pellavapaita ja Afrikka-paita.) Tykkään Eurokankaan palalaarin viskooseista. Kuosit ovat nättejä ja kankaat ovat kivan pehmeitä ja keveitä päällä. Tämäkin viskoosipala oli laarilöytö.

Kuvausrekvisiittana toimiva iso limoviikuna on myös tavallaan haastekuukaudelle sopiva projekti. Se sai nimittäin uudet mullat ja ruukun suuren (jo vuosia toteutumista odottaneen) huonekasvioperaation aikana.

muoti paivan-tyyli diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *