Syntisen hyvä brownie

brownie2.jpg

Varoitus: tämä brownie on niin hyvää, että haluat syödä kaiken kerralla ja yksin! Oman hyvinvointisi varmistamiseksi kannattaa kuitenkin huolehtia, että lähettyvilläsi on porukkaa, jonka kanssa brownien voi jakaa.

Olen leiponut tämän brownien jo likemmäs kymmenen kertaa. En usko löytyvän parempaa brownie-reseptiä. (Otan toki vastaan kilpailevia ehdotuksia!)

Taikinan sekaan voi nakata mausteita (esim. kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää), pähkinöitä (etenkin pekaani- ja saksanpähkinöitä) tai marjoja (olen testannut pakastevadelmilla – tuli todella maukasta, mutta jäi vähän löysäksi).

brownie1.jpg

Brownie (n. 12 kpl)

Resepti on kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille”, joka on suomennos teoksesta ”The Hummingbird Bakery Cookbook”

200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna (itse käytän Fazerin taloussuklaata)
175 g voita
325 g (3,8 dl) sokeria
130 g (2 dl) vehnäjauhoja
3 kananmunaa

(halutessasi voit lisätä taikinaan myös esim. pähkinöitä)

Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Sulata suklaa ja voi kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä (mutta älä anna kulhon pohjan osua veteen). Ota kulho kattilan päältä. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita lisää. Lisää lopuksi munat (ja pähkinät tai muut mitä haluat taikinaan piilottaa) ja sekoita kunnes taikina sileää ja paksua.

Levitä taikina vuokaan (ohjeen mukaan sopiva koko on 33 cm x 23 cm) ja paista 30-35 minuuttia tai kunnes pinta halkeilee, mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa. Anna jäähtyä kokonaan, jotta brownie jähmettyy.

Brownie on helppo koristella sirottelemalla päälle tomusokeria. Täydellistä suklaa- ja sokeriöveriä halajava (minä!) voi myös sulatella päälle suklaata.

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.