Vee, Aa, Pee, Ii, Äs (oikoluku: Vapis)

Heihoi ja Moimoi!

Vee aa pee ii äs, vapis eli vappaapäivä.

Istun parvekkeella, kello käy vasta kahta ja oon kerenny käyä jo vaikka missä.

Aamun herräämisen jäläkee oon kerenny hypätä väärää ratikkaa, matkustaa kuitenki ajjoissa kohtaamispaikalle ja nauttinu hittaasta aamiaisesta Fazerilla. (Niin Bloggaajalaiffia, no vitsi vitsi, ihan perus nauttimista ja tsippailua kerranki ku ei oo pakollisia asioita hoijjettavana.)

Ratikkaepistolin jäläkee taas tuumasin ja taputtelin olkapäitä, että jep jep, vain moilasjutut, helevetin hienoa. Kuinka vaikia on nousta oikiaan numeroon lähipysäkiltä? Ehkä tässä oli opetus siitä, että laiskuus ei kannata (meinaa olisin aivan hyvin voinu pyöräillä sen pari kilometriä, mutta kehtuutti niin ajattelin uhrata sen yhden euron matkakortista kaiken tämän vaivan vuoksi) Kaikesta huolimatta aamu alako hymmyillen, koska totesin tämän sattuman jäläkee sen johtuvan vain siitä, että ku oulussa meet pysäkille, voit nousta vaa ja ainoastaa yhteen onnikkaan, eikä muita mahollisuuksia ole (meijjän perällä ainakkaa). Hienoa kuitenkin oli se, että häjillään meen ekana HSL sivuilta tsiikailemmaa, että jahka jonnekki suuntaa tällä kysseisellä ratikalla pääsee (matkahan luonnollisesti etenee) tajuan, että vastausta ei löyvvy, kipasen kysäsee kuskilta nii vastaus tullee tylysti ”Mene vaikka seuraavalla pysäkillä ulos ja sen jäläkee mene sinne alku pisteesee ja ota eri spora. No jep jep, oon kilsan päässä ja ratikka numero 3 saapuu 4 minnuutin päästä. Tuun siihen tulokseen, että meikähä ei lannistu, juoksu jalakaa kipasen ja kappas keppanaa moilanen istuuki oikiassa ratikassa samon tein.

Fazerilla veetään överit toverin synttäreitten kunniaksi. Tämän jäläkee tiet erkaantuu ku tyyppi tajuaa, että sen lento lähtee tunnin päästä (never too late) Meikä jatkaa matkaa kohti Herkkua ja nyhtökauraosastoa, koska on keskiviikko ja uuvvet kuormat tullee sillo. Pööpöillessäni Stockan nyhtökaurahyllylle huomaan +60 vuotiaitten rouvvien kaurakerhon laarin eessä, astun rohkein mielin keskustelluun. Birgitiksi esittäytynyt rouva numero yksi jakkaa mitä mielenkiintoisempia reseptejä, Rouva nro 2 Raija puolestaan kertoo eettisiä näkemyksiä nyhtökauran hyvvyydestä ja Rouva nro kolome jonka nimeä en koskaan kuule, seuraa tillaisuutta aivan yhtä ummikkona ku mää. Siinä minä ja Herkku-rouvvat sitte kasataan yltiöpäisen onnessaan nyhtökaurat korrii ja lähetää etenemmää kohti kassoja.  

Tämän jäläkee käpsyttelen kohti kotokoloa ja menomatkalla saan mukavan kommentin vanhalta herrasmieheltä. ”Magee rotsi!” kuuluu tien toiselta puolelta ja samalla mies kävelee samalle kaistalle meikäläisen kanssa. Totean, että Hei kiitos, tulipa hyvä mieli. Kerron kysseisen takin olevan isukin vanha. Papparainen toteaa, että kuinka makia kuulla, että vanhan hyvän päälle ymmärrettää vielä. Lopulta toivotan oikein mahtavia kesäpäiviä ja eläkevappautta, mies hymmyilee ja toteaa, että tein harvinaisen lämpimän vaikutuksen kun kerkesin muutaman sanan rupatella. Tässä kohtaa taas huomas kuinka pienellä asialla voi olla niin myönteinen vaikutus.

Kämpille tullessa kävin mutkan rannassa, lämmäytin ruuan ja ripustin riippumaton. Nytte nautin oikein täysin siemailuin tästä loppu vappaapäivästä. Lähen kohti arabiaa tutustummaa taiteilijan työhuoneelle ja ehkäpä sitä muutamat rullailutki vois skeitillä ottaa. Elämä on hyvvää ku antaa sen hymmyillä ja nauttii mukana, niistä huonoistaki hetkistä huolimatta.  

Ens viikolla otan arjesta itteni irti ja lähen matkalle aka reissun päälle. Suuntana kainuunmaa ja ainaski porukoitten mökillä vierailu. Työmyyrät on lähteny sinne tännää lommailemmaa ja mikäpä sen parempi ajatus ku mennä yllärinä morottammaa ja nauttimaan ehkä muutama huurteinen saunan ja muurinpohjalättyjen kera. Ai pojat kuinka kivvaa. Iliman meijjän harjottelun Boss Ladyä tämä reissu ei kuitenkaan olis onnannu, sillä iliman hänen mukavuutta minullahan ei olisi lomamahiksia ollunna. Iso plussa, joustoku pellaa puolin ja toisin nii kaikki on ilosia. Josko se vihdoin arskaki alakais näyttäytymmää kunnolla ja ne tappohelteet saatas näkysälle. Ainii! Meikällähä on tosiaa To Do-lista Moilanen Hessoilla käynnissä, vois ehkä jokusen rastin paljastaa sitte jossai vaiheessa. (Luonnollisesti ei kaikkea, ettei tuu suorituspaineita.)

Nytte sanon moikkelis koikkelis, ja heipsansaa

Makiaa päivää ja nauttikaa!

-Moilanen

599f8a9f-0a31-41fb-8d1e-8208f87008bc.jpg

suhteet oma-elama hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *