Halpaa ja terapeuttista

image1.JPG

Rakastan kävellä. Paljon. On ollut päiviä, että olen kävellyt 20 kilometriä yhteen putkeen ja silti olisin voinut jatkaa. Nyt olen opetellut vähentämään Duracell-pupuna paahtamista ja noudattamaan neuvoa ”Voit käyttää joskus bussiakin…”. Jos nyt en vielä aina kovin onnistuneesti, niin sentään useammin. Tämä neuvo tuli siis siitä syystä, etten kuluttaisi liikaa syötyihin kaloreihin nähden. Kävely itsessään ja muu hyötyliikunta on aina hyvä asia.

Pidän siitä, että asuinympäristömme luonto houkuttelee ulos. On metsää, lahdenpoukamaa, luontopolkuja, meren rantaviivaa – kaikkea. Saan ulkoilusta ja luonnossa olemisesta niin paljon henkisesti irti, että koen sen olevan oikeastaan suurin syy, mikä pitää pään kasassa. Ihan samaa fiilistä en saa salista, vaikka hikoilu ja endorfiinit tuovat aina hyvää oloa, mutta luonnossa on se ihan oma juttunsa. Pitkät sairasteluputket ja neljän seinän sisällä istuminen etenkin käy oman mielen päälle, mutta kun pääsee ulos rauhassa ja saa kävellä näissä maisemissa, pää nollaantuu hetkessä.

image2.JPG

Ei ole mitenkään poikkeavaa, että pysähdyn vähän väliä tienvarsille kuvaamaan jotain hyvin pieniä juttuja. Lasten suusta onkin kuultu jo aika monta kertaa ”Joo, joo! Voidaanko mennä jo?”, kun olen fiilistellyt kaunista maisemia, pyytänyt katsomaan taivaalle miljoonannen kerran, tai nuuskutellut kukkia.

Yksi asia, mihin kannattaa panostaa, on hyvät kengät. Tämä homma ei päde vain juoksussa, vaan kävelyssäkin se on erittäin tärkeää. Itse sain osani kantapääkivuista runsaan kävelyn vuoksi, kun jalassa ei ollut kovinkaan hyvät popot. Nyt on Asicsit kunnon vaimennuksilla ja ei ole kantapäät enää vaivanneet. Kyseisten kenkien koko on muuten 41,5 – järkyt kanootit! 😀

Parasta tässä kaikessa on se, ettei tarvitse hankkia jäsenyyttä mihinkään, maksaa kuukausimaksuja tai kärvistellä jonoissa! Se on ihan ilmaista! Ei siis muuta kuin ulos ja tossua toisen eteen. 🙂

Löytyykö teiltä jotain kivoja paikkoja kävelylle luonnossa? Saa vinkkailla! Etenkin plussaa, jos siellä pääsee liikkumaan myös rattaiden kanssa.

Kivaa viikkoa! Treeneistä tulossa postausta loppuviikosta.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *