Rauhoittumisen äärellä

collage.jpg

Lämmin huone, jonka päätyseinällä on upea koivumetsä. Huoneessa on muutenkin ihanasti toteutettu sisustus ja mattoa paikalleen laittaessani olen jo mukavan rentoutuneessa mielentilassa, vaikka päivä on sitä hetkeä edeltävästi ollut kaikkea muuta, kuin rentouttava. Edessä on Hot Yin -tunti Yoga Nordicilla, joka on myös omalla kohdalla ensimmäinen joogakokemus kodin ulkopuolella.

Hot Yin® +30°C

Hot Yin® joogatunnilla pidämme joogahuoneessa lempeää lämpöä n. +30°C, joka tukee harjoitusta ja auttaa kehoa rentoutumaan. Yin jooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja joogaan.

Yin jooga liikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta – selkärankaan ja selänlihaksiin, lantion seutuun, sekä liikuntaelimiin (kädet ja jalat). Asennoissa ollaan 1-5min ja harjoitus keskittyy vahvasti irti päästämiseeen niin kehon kuin mielenkin osalta. Yin joogan avaava ja rentouttava harjoitus tukee hyvin muuta fyysistä liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan muista liikuntasuorituksissa. Tunti sopii täydellisesti ensikertalaisille, istumatyötätekeville sekä aktiiviurheilijoille. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia.

Tunnilla keskitytään pääosin lantion seudun avaaviin liikkeisiin. Liikkeet ovat ihanan pitkiä ja jokainen tekee niitä itselle sopivaan tahtiin mukauttaen asentoa tarvittaessa. On ihana tunne, kun lihakset rentoutuvat ja hiljalleen antaa oman vartalon vaipua syvemmälle asanoihin. Tunnin edetessä tuntee, kuinka kireys poistuu niin vartalosta, kuin mielestäkin. Annan kaikkien tuntemusten virrata omaan tahtiinsa ja nautin pysähtymisestä tuntemuksien äärelle.

90 minuuttia kuluu yllättävän nopeasti. Loppurentoutuksen jälkeen ollaan niin vahvasti rauhoittumisen äärellä, että tekisi mieli käpertyä matolle ottamaan päiväunet. Tuntuu suorastaan raadolliselta lähteä lämpimästä joogahuoneesta sateiseen syysilmaan seisomaan bussipysäkille. Kotimatkalla kuuntelen Spotifysta rentouttavaa fiilistelymusiikkia ja nautin olostani. Tätä on saatava jatkossa ehdottomasti lisää.

https://www.youtube.com/embed/rpKytvjdjqI
Yin jooga oli oman kokemukseni mukaan kaikin puolin sitä, mitä keho ja mieli kaipaa hektisessä elämässä, jossa itse kukin syyllistyy ajoittain elämän suorittamiseen. Jos et ole koskaan uskaltautunut kokeilemaan joogaa esimerkiksi siinä pelossa, että koet olevasi jähmeä rautakanki ja kuvittelet kaikkien muiden olevan tunnilla notkeita, voimakkaita ja suoriutuvan asanoista paremmin, on tämä rauhallinen ja lempeä harjoittelumuoto juuri täydellinen ensikokemus. Tunneilla ei aktivoida lihaksia, vaan lihakset ovat rentoina ja vaikutus on sidekudosten avaamisessa. Mahtava tapa pitää tasapainoa yllä, jos harjoittelet paljon lihasvoimaa vaativan urheilun parissa.

Onko teillä kokemuksia hot jooogasta? Itse haluan ehdottomasti käydä kokeilemassa myös haastavampia, voimistavia ja teknisempiä tunteja. Myös ilmajooga kiinnostaa kovasti, sillä kyseinen huone oli tehty Yoga Nordicilla taivaaksi ja silkkitrapetsit näyttivät kovin kutsuvilta!

Nyt temppuilut jatkuvat toistaiseksi kotona vanhaan tyyliin.

image2.JPG

Psst, joulupukki voisi tuoda muuten kotijoogaajalle Three Minute Eggin, kiitos. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *