PERHE [] Lapset ja lasten tyyli

003.JPG

Olen lapseton ja suunnitelmissani on myös pysyä lapsettomana. Seuraavat kymmenisen vuotta nyt ainakin. Mikään ei kuitenkaan estä muodostamasta mielipidettä lasten tyylistä. Varsinkaan kun koetan toteuttaa lilytägijuttusarjaa.

Olin itse ysärilapsi, jota puettiin Disney-hahmoin koristelluihin kollariasuihin ja riemunkirjaviin trikoisiin. Oman lapsuuteni Scar-teepaidat ja Pocahontas-leggingsit näyttävät ihan yhtä hirveiltä kuin kammoamani Autot-lippikset ja Elsa-mekot. Tarha-aikojen kuvia katsellessa silmääni miellyttää kuitenkin se, että poikien ja tyttöjen värit eivät näytä olevan niin justiinsa. Pikkuveli poseeraa pinkeissä kurahousuissa ja serkkutytöllä on rimpsuhameen seurana traktoripaita. Tänään Lindexin lastenosastolla huvikseni pyöriessäni en tyttöpuolella juuri possunpunaisesta poikkeavia väriä tavannut.

Internetin lapsikuvat kertovat siitäkin, että nykylapsilla tosiaan on usein tyyli, ei vain lämmintä päällä. On retrovauvaa, pinkkiprinsessaa ja teinipojaksi puettu taapero.

Miten sitten pukisin oman lapseni?

Koska olen mielikuvitusäiti, lapseni on yhteistyöhaluinen pikku enkeli, joka jakaa erinomaisen maun kanssni. En siis joudu tappelemaan uhmaikäisen kanssa vaatekaupassa, vaan saan ostaa juuri sitä, mitä haluan. Rahastakaan ei ole kiinni, tietenkään.

Lapseni tyylin peruspilarit:

– Mukavuus ennen kaikkea. Vaatteet eivät ole koristeina, niissä on voitava rymytä ja touhuta
– Lapselle lastenvaatteet. Onhan ne minikonssit söpöt, mutta taapero pillifarkuissa tai nahkahameessa on kamalaa katseltavaa. Niitit ja pääkallot eivät ole lasten juttuja.
– Ei tusinaprinteille. Hello Kittyt ja Angry Birdsit, ei koskaan.
– Kiellettyjä värjejä ei ole, mutta ei koko sateenkaarta päälle yhtä aikaa
– Marimekkoa ja Mini Rodinia halpisvaattteiden seassa.
– Omat ysärikuteeni uusiokäyttöön!

Kommentit (2)
 1. Disney-legginsit OI KYLLÄ! :’D

   

  Itse äitinä voin sanoa, että meidän tytöiltä löytyy vähän kaikenlaista vaatetta. Esikoinen (4v) on alkanut nyt sanoa mielipidettä vaatteista, mutta pinkin lisäksi suostuu käyttämään myös niitä ”poikien” värejä. 

  Päivähoidossa saa näyttää söpöltä, mutta tiukat farkut ja balleriinahameet ei sinne kuulu. Mielipiteeni niin äitinä kuin päiväkotitätinäkin. 

  1. ”Vähän kaikenlaisia” kuulostaa hyvältä periaatteelta (tai hyvältä sattumalta). Mua vähän huvittaa ja oudoksuttaa, jos ihan pikkulapsella on kovin tiukka ”oma tyyli”, etenkin, jos tyyli on vanhempien valitsema. 

   Tietenkin lapsen saa pukea nätisti, mutta mukavuus ja käytännöllisyys ensin. Teininä ehtii sitten kekkaloida epämukavissa vaatteissa ihan tarpeeksi : D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *