Nopean aineenvaihdunnan dieetin kertausharjoitukset
Olin heinäkuussa nopean aineenvaihdunnan dieetillä ja päätin silloin vakaasti sen, että teen tämän vielä uudelleen syksymmällä. Olen yrittänyt heinäkuun dieetin jälkeen noudattaa Haylie Pomroyn ohjenuoraa: ei vehnää, ei maitoa, syö 5 x päivässä ja ensimmäisen kerran puolen tunnin sisään heräämisestäsi, juo vettä, ei kofeiinia, ei soijaa, luomuruokaa, ei nitriittiä… Ja olen siinä ihan hyvin onnistunutkin. Paitsi, että luomutuotteita en ole joka kerta ostanut, olen syönyt juustoa ja nauttinut joskus viiniä ruuan kanssa. Viime viikonloppuna söin hedelmäaakkosia ja poikani valmistamaa porkkanakakkua (gluteenittomista jouhoista), mikä oli sairaan hyvää. Ruuasta pitää nauttia ja niin olen tehnytkin. Ruoka on ihanaa!
Jotta aineenvaihduntani ymmärtäisi näin joulun herkkujen lähestyessä pysyä liekeissä, niin ajattelin hieman virkistää sen muistia ja aloittaa lyhyen aineenvaihdunnan virkistyskurssin! On ollut ihanaa syödä terveellistä ruokaa ja nauttia herkuista silloin kun on sen aika. Ei ole tarvinnut pelätä kilojen kertymistä ja paastota ennen juhlaa. Olen nauttinut siitä suunnattomasti! Jotta tämä hyvä flow jatkuisi, niin nyt on mielestäni oikea hetki muistutella ja herätellä jälleen aineenvaihduntaani. Luulisin, että se käy tällä kerralla helpommin, kuin edellisellä. Nyt ei tarvitse jättää pois kofeiinia, vehnää ja maitoa. Tiedän nopean aineenvaihdunnan dieetin ruokavalion periaatteet ja osaan tehdä joka vaiheeseen sopivia ruokia. Viimeksi kaupassakäynti oli yhtä geokätköilyä, mutta tällä kertaa osaan heti oikealle hyllylle! Olen myös opetellut uusia reseptejä ja oikein palan halusta alkaa niitä totetuttamaan! Olen suunnitellut, että kaksi viikkoa olisi tällä kertaa sopiva aika muistutella kroppaa siitä, että kuinka rasvaa poltetaan. Tällä kertaa ei ole tarvetta neljän viikon rypistykselle.
Ajattelin tällä kertaa kertoa ihan käytännön tasolla sen, että mitä minä söin näiden kahden viikon aikana.
Valmistautuminen/sunnuntai
Valmistin maanantaita varten ison erän myskikurpitsa-hirvichiliä ja keitin sen lisukkeeksi täysjyväriisiä.
MYSKIKURPITSA-HIRVICHILI
- 1 ruokalusikallinen chilijauhetta
- 2 teelusikallista oreganoa
- 2 teelusikallista merisuolaa
- Mustapippuria maun mukaan ( n. 1 tl)
- 3 sipulia pilkottuna
- 2 paprikaa (keltainen ja punainen) pilkottuna
- 3 teelusikallista tomaattipyrettä
- 3 kynttä valkosipulia pilkottuna
- 1/4 teelusikallista cayannepippuria
- n. 2 kiloa jauhelihaa
- 5 dl kasvislientä
- 1,5 kg myskikurpitsaa pilkottuna
VALMISTUS
- Yhdistä mausteet pieneen asitaan
- Kuumenna suuri paistokasari, lisää sipulit,paprikat, tomaattipyre, valkosipuli,puolet mausteseoksesta. Paista kasviksia n. 10 minuttia. Voit lisätä tilkan vettä pannuun paistamisen aluksi, koska öljyä ei käytetä.
- Lisää jauheliha ja loput mausteseoksesta sen päälle. Paista kunnes liha kypsää , lisää sitten kasvisliemi ja myskikurpitsa. Nosta lieden lämpöä, kunnes ruoka kiehuu ja madalla sitten lämpö takaisin. Keitä kannen alla, kunnes kurpitsa on pehmeää, tämä vie n. 30 min. Voit lisäkkeeksi keittää esim. täysjyväriisiä.
Maanantai
Klo 5.45 Iso omena ja kaksi lasia vettä
Klo 8.00 Kokonainen 100% Kaurapuikula, Dijon-sinappia voiteluun, kaksi siivua nitriititöntä broilerleikettä, viipaloitu tomaatti, n. 1,5 dl viipaloitua ananasta.
Rooibos-teetä 2,5 dl
Klo 11.30 Myskikurpitsa-hirvichiliä 3 dl ja täysjyväriisiä 1,5 dl, keräkaalia suikaloituna 2 dl (puristettua limeä kastikkeena)
Vettä 2,5 dl
Saskia plusvesi Tropiikki 500 ml (Tämä ei varmaan olisi kuulunut Haylien suosituksiin. Join kuitenkin..)
Klo 15.00 Iso omena+vetttä lasillinen
Klo 17.30 Pastaa tomaattikastikkeella (Kastiketta n. 1,5 dl, riisipastaa 2 dl), porkkanaraastetta (1 porkkana/hlö), Saskia wishy 500 ml
Klo 20.00 Kauraleipä leikkeleellä ja teetä
PASTAKASTIKE HIRVENLIHASTA
n. 1 kg hirven jauhelihaa
2 sipulia pilkottuna
2-3 valkosipulin kynttä rouhittuna
5 dl vettä
n. 250 ml ? Pahvitölkki paseerattua tomaattia (En katsonut, että paljonko siinä oli)
2-3 teelusikallista chilijauhetta
1 teelusikallinen oreganoa
1 teelusikallinen merisuolaa
mustapippuria maun mukaan
Seuraavan päivän valmisteluja:
- Lihalastujen veistely jäisestä hirvenlihasta
- Lastut marinadiin huomista kuivalihan valmistusta varten.
- Seuraavan päivän eväät ja välipalat rasioihin.
Tässä vielä linkki aikaisempaan postaukseen kuivalihan valmistamisesta.