Valkosipuliset kesäkurpitsat

Valmistin helpon uuniruuan kesäkurpitsasta ja ajattelin jakaa sen myös sinulle!

Sain viikonloppuna ystävältäni ihanan yrttikimpun ja aivan järkyttävän kokoisen kesäkurpitsan. Olen aikaisemminkin laittanut kesäkurpitsaa uunissa, mutta tällä kertaa tuunasin hieman reseptiä. Kesäkurpitsa saa nyt hieman potkua valkosipulista ja maukkautta yrttijuustosta.

Leikkasin kurpitsan parin sentin viipaleiksi ja asettelin viipaleet oliiviöljyllä voideltuun lasagnevuokaan. Ripottelin niiden päälle hieman merisuolaa. Jääkaapissa oli käyttöpäivänsä päähän tullutta lihaleikkelettä, joten laitoin viimeiset viipaleet kurpitsojen päälle. Tämä ohje onnistuisi varmasti myös ilman lihaa, koska valmiissa ruuassa ei leikkeleitä oikeastaan edes huomannut.

Olin murskannut astiaan valkosipulin kynsiä ja kaatanut sekaan oliiviöljyä jo edellisenä päivänä. Tykkään laittaa seosta vaikka pizzan päälle. Annostelin seuraavaksi valkosipulit öljyineen jokaisen kurpitsan päälle.

Raastoin lautaselle reilun kasan juustoraastetta. Juusto oli Lidlin yrttijuusto, joka on itselleni vähän turhan voimakas suoraan leivän päälle laitettuna. Lisäksi raastoin Oltermannin kannan, joka oli jäänyt kuivettumaan jääkaapin hyllylle. Tähän ruokaan saa siis käytettyä oivallisesti myös kaikki juustojämät.

Rikoin lautaselle kolme kananmunaa, jotka sekoitin juustoraasteeseen. Tämä kiva kikka käy myös uunileipiin. Kananmuna saa juuston kohoamaan uunissa kohokkaan lailla. (Jos joku on joskus tehnyt juustokohokasta uunissa?)

Sitten vain uuniin noin puoleksi tunniksi 175 asteeseen. Itse jätin vielä kymmeneksi minuutiksi jälkilämpöön, joten reilu puolituntinen siinä vierähti.

Pakkasin pari kiekkoa työevääksi ja kyllä maistui hyvältä myös seuraavana päivänä!

Ruuanlaiton lomassa valmistui myös kivitaidetta kiitokseksi näistä oman pihan antimista.

koti ruoka-ja-juoma