Punainen vihannespelti itämaisella tvistillä eli pellillinen sydämen terveyttä!
Tein viikonloppuna punaisen vihannespellin ja ajattelin sen hellivän sydäntä myös hyvillä rasvoilla.
Punaiset kasvikset sisältävät lykopeenia, jonka on todettu mm. ehkäisevän sydän-ja verisuonitauteja.
Purppuran ja sinisen sävyt ovat fenoliyhdisteiden ja antosyaanien eli antioksidanttien synnyttämiä värejä. Sinertävät flavonoidit hidastavat vanhenemista ja parantavat muistia. Mitä vahvempi väri, sitä voimakkaampi suojavaikutus.
Punainen vihannespelti
1 punainen omena kuorineen (mielellään luomu, kuten kaikki muutkin)
2 isoa punasipulia
1 punainen paprika
4 punaista rosamundaperunaa kuorineen
Pähkinäsekoitusta kourallinen
Mausteöljy:
Oliiviöljyä 0,5 dl ja sekaan pieni tilkka paahdettua seesaminsiemenöljyä
Paprikamaustetta n 1 tl
Chilijauhetta 0,5 tl (maun mukaan)
Hienoa merisuolaa 1 tl
Pilko kasvikset ja sekoita öljy pellillä niiden joukkoon. Heitä päälle kourallinen pähkinöitä.
Uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.
Lisukkeeksi kartanon salaatti ja punainen kiinankaali höystettynä kurkulla ja paprikalla.
Paistoin kylkeen luomunaudanlihapihvit mustapippurilla ja merisuolalla maustettuna.
Hyvin toimii!