Punainen vihannespelti itämaisella tvistillä eli pellillinen sydämen terveyttä!

Tein viikonloppuna punaisen vihannespellin ja ajattelin sen hellivän sydäntä myös hyvillä rasvoilla.

Punaiset kasvikset sisältävät lykopeenia, jonka on todettu mm. ehkäisevän sydän-ja verisuonitauteja.

Purppuran ja sinisen sävyt ovat fenoliyhdisteiden ja antosyaanien eli antioksidanttien synnyttämiä värejä. Sinertävät flavonoidit hidastavat vanhenemista ja parantavat muistia. Mitä vahvempi väri, sitä voimakkaampi suojavaikutus.

Punainen vihannespelti

1 punainen omena kuorineen (mielellään luomu, kuten kaikki muutkin)

2 isoa punasipulia

1 punainen paprika

4 punaista rosamundaperunaa kuorineen

Pähkinäsekoitusta kourallinen

Mausteöljy:

Oliiviöljyä 0,5 dl ja sekaan pieni tilkka paahdettua seesaminsiemenöljyä

Paprikamaustetta n 1 tl

Chilijauhetta 0,5 tl (maun mukaan)

Hienoa merisuolaa 1 tl

Pilko kasvikset ja sekoita öljy pellillä niiden joukkoon. Heitä päälle kourallinen pähkinöitä.

Uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Lisukkeeksi kartanon salaatti ja punainen kiinankaali höystettynä kurkulla ja paprikalla.

Paistoin kylkeen luomunaudanlihapihvit mustapippurilla ja merisuolalla maustettuna.

Hyvin toimii!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo