Maukas kana-pekonivuoka
Maukas kana-pekonivuoka on meidän perheen suosikkiruoka silloin, kun tekee mieli jotain vähän epäterveellistä. Tämä on tosi helppo valmistaa. Aikaavievin osuus on kanankoipien paistaminen etukäteen ja niiden perkaaminen.
Tarvitset:
- Kanankoipia 2 pakettia (Itse käytin marinoituja koipia 2 x 800 g, voi käyttää koipireisiä myös)
- 1 paketti pekonia
- Creme fraiche 1 purkki
- Kermaa 2 dl
- Sweet chili-kastiketta n. 2 dl tai maun mukaan
- Suolapähkinöitä (vapaaehtoinen)
- Täysjyväriisiä
+ salaatti maun mukaan
Valmistusohje
Paista kanankoivet kypsäksi ohjeen mukaan.
Perkaa kypsät kanat ja pilko pienemmäksi. Voit laittaa nahkoineen tai ilman. Laita kanat uunivuokaan.
Sekoita kastike: creme fraiche, kerma ja chilikastike erillisessä kulhossa.
Kaada kastike kanojen päälle.
Laita pekonit päällimmäiseksi.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, tai kunnes pekonit ovat rapeutuneet.
Ripottele valmiin vuoan päälle suolapähkinöitä, jos haluat.
Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Lisään tämän reseptin tuonne reseptit-osioon, mutta aineenvaihduntapuolelle tämä ruoka ei kuulu.
Herkkupäivänä muista juoda vettä säännöllisesti, itse yritän tavoitella kahta-kolmea litraa. Kannattaa syödä hedelmiä päivän mittaan, että aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja polttaa jälleen nämäkin herkut! Ei siis kannata paastota ennen herkuttelua, vaan juuri päinvastoin. Itse tykkään napostella omenoita.