Snadisti Parempi Palermon kanapasta

Palermon kanapastaan törmäsin ihan sattumalta, kun etsin uunissa tehtävää nopeaa pastaruokaa. Tuunasin sitä snadisti tulisempaan suuntaan ja nuorison palaute oli: ”Tuli siitä ihan syötävää.” Eli koko perhe tykkäsi!

Tässä välissä täytyy todeta, että olen kokenut pientä stressiä siitä, kun en ole ehtinyt päivittämään blogia niin usein, kun tahtoisin. Tavoitteeni olisi julkaista uusi postaus noin kaksi kertaa viikossa, muta siihen tulen tuskin pääsemään tämän vuoden aikana. Pitäsi olla itselleen armollinen varsinkin silloin, kun on näin monta rautaa tulessa. Nyt on ollut niin paljon koulun etätehtäviä ja opiskelua leipätyön ohella, että jatkossa päivitän blogia silloin, kun kerkiän!

Kohta alkaa mökkikausi, joten mökkijuttujakin on taas tulossa. Meillä alkaa siellä jälleen eräs mielenkiintoinen projekti..

Sitten asiaan..

Snadisti Parempi Palermon kanapasta

500-600g maustamatonta kanaa

Gnocchi-pastaa n. 300 g

1-2 rkl kanaliemijauhetta (tai kanafondia 1-2 kpl)

1 rkl curryä

1 rkl Provencen yrttiseosta (tai muuta vastaavaa)

1 iso supersweet sipuli (tavallinenkin käy)

1 sitruuna

1 mieto chili

2 rkl jauhoja

1 tölkki sweet chili ruokakermaa

1 dl juustoraastetta

n 8 dl vettä vedenkeittimestä

Öljyä paistamiseen

Pilko chili pikkukuutioiksi ja sipuli vähän isommiksi kuutioiksi. Purista sitruunan mehu lasiin.

Pilko kanat sopiviksi suuupaloiksi ja paista öljyssä. Lisää kanojen joukkoon mausteet, kanaliemijauhe ja chili+ sipuli. Lisää jouhot ja viimeiseksi sitruunahehu pannulle.

Kun sipuli on pehmennyt ja kanat kypsiä, lorauta joukkoon Sweet Chili -ruokakerma.

Kaada raa`at pastat uunivuokaan, sekoita joukkoon juustoraaste, kanakastike ja kaada näiden päälle n. 9 dl kiehuvaa vettä vedenkeittimestä. Vetta kannattaa laittaa sen verran, että pastat juuri peittyvät.

Paista vuokaa 175 asteessa noin 30 min.

Tarjoile salaatin kera. Nam.

Koti Ruoka ja juoma