Tomaattiset yrttiperunat ja yllätyspullat

Tomaattiset yrttiperunat syntyivät hetken mielijohteesta ja yllätyspullat on joskus opittu eräässä kesätyöpaikassa kauan sitten. Olen jostain syystä unohtanut niiden olemassaolon kokonaan. Kaupassa käteeni sattui paketti possun ylikypsää kylkeä ja muistin tämän herkullisen ohjeen. Ajattelin jakaa sen tänne, että ei joudu uudelleen unholaan..

Välillä on vaikeaa keksiä uusia ruokia, koska vanhoja hyväksi havaittuja on vaivatonta tehdä entiseen malliin. Pienelläkin muutoksella saa kuitenkin ruuasta ihan uudenlaista.

Tomaattiset yrttiperunat

Pilko puhtaat perunat kuorineen vuokaan.

Puolita muutama tomaatti niiden joukkoon.

Lorauta päälle oliiviöljyä. Itse käytin basilikalla maustettua.

Ripottele päälle oreganoa ja hienoa merisuolaa.

Raasta hieman juustoa perunoiden ja tomaattien päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 20-30 min.

Yllätyspullat

n.800g- 1 kg jauhelihaa (itse laitoin hirven jauhelihaa)

Lihaliemijauhetta n. 3 rkl sekoitetaan n. 2 desiin vettä. Olen käyttänyt luomu Reformi lihaliemijauhetta.

2 kananmunaa

3/4 dl kaurahiutaleita

1 tl Garam Masala maustetta

2 tl sriracha chilikastiketta

2 rkl paprikamaustetta

Määrät ovat viitteellisiä. Kannattaa kypsentää pieni pala taikinaa mikrossa ja maistaa tarviiko lisää mausteita.

Pilko ylikypsä kylki tikuiksi.

Leivo lihapullat niin, että jokaisen sisään tulee tikku tai kaksi possun kylkeä.

Paista 175 asteessa n. 20 min.

Salaatiksi laitoin tänään babypinaattia, kevätsipulia, kurkkua ja tomaattia.

Hyvää ruokahalua!

Koti Ruoka ja juoma