Alkuviikon kuulumisia

Maanantai koitti jälleen hiilarien voimalla. Olen pohdiskellut paljon tätä ruokavaliota ja ihmetellyt sitä, kuinka tehokas se on. Kävin illalla koirien kanssa lenkillä, tein päivällisen (josta jäi evääksi seuraavan päivän ruoka) ja kävin kaupassa tietysti sitä ennen. Ostin 5 kg mansikoita ja sain niihin onneksi juniorilta perkausapua.Mistä tämä energia kumpuaa?! Se on kyllä hassua, että virtaa riittää vaikka millä mitalla.
Koirien kanssa kävellessäni mietin sitä, että miten elämässä ja painonhallinnassa ei olekaan kyse kaloreista. Kaloreita sisään ja kaloreita ulos. Sen pitäisi olla niin yksinkertaista, mutta se ei ole. Aineenvaihdunta on se, joka sanelee ehdot. Se määrittelee kulutuksen. Kalori on vain potentiaalinen määrä energiaa, joka käytetään joko varastointiin tai sitten se poltetaan. Aineenvaihdunnan tulee siis toimia oikein. Minulla jotenkin kesti pitkän tajuta se. Kalorit ovat aika pitkälle sanelleet ehdot painonpudotusyrityksilleni. Tämän jälkeen en koskaan enää laske kaloreita. Minä lupaan!
Hiilaripäivinä tulee aina melko nopeasti nälkä, vaikka söin lounaalla niin paljon kuin suinkin jaksoin. Olen huomannut, että puoli litraa kaurapuuroa ja sen päälle laitettuna 2,5 dl marjoja pitää paremmin nälkää kuin joku kauraleivän pala. Olen oppinut myös sen, että iltapäivän välipala pitää olla aina mukana. Tiistaina minulla oli mukana päärynä iltapäivälle, jotta jaksaa odotella päivällistä, koska syömisen pitää olla todella säännöllistä. Aamulla kävin vaakassa ja lukema oli -3,0 kg.What?!
Olen huomannut sen, kuinka oikein odotan tämän hiilaripäivän jälkeen proteiinipäivää, vaikka sen ruokien keksiminen onkin mielestäni vaikeampaa. Proteiinipäivinä olo tuntuu täydemmältä, kun hiilaripäivässä nälkä puskee jo läpi parin kolmen tunnin päästä syömisestä. Siitä huolimatta, vaikka olisi syönyt esim. puoli litraa kuvassa näkyvää ruokaa.. Mansikoiden pakastuspäivänä tuli syötyä vähän liikaa mansikoita, mutta en stressaa aiheesta. Ne olivat kuitenkin vaiheen mukaisia syötäviä!
Tässä dieetissä kannattaa kyllä varautua siihen, että keittiö on koko ajan sekaisin, tiskiä tulee järjetön vuori ja suurin osa ajastasi tulee menmään pilkkomiseen ja paistamiseen… Miksä siinä, koska teen muutenkin ruokaa paljon.
Olen ollut aina kova stressaamaan kaikesta. Nyt täytyy opetella rauhoittumaan ja rentoutumaan ihan tietoisesti. Stressihormonit blokkaavat tätä kallisarvoita aineenvaihduntaa, joten hyvällä omallatunnolla vaan mansikoita naamariin! Kun elimistö stressaantuu, se luulee, että nyt pitää alkaa varastoimaan rasvaa pahan päivän varalle.. Sitä juuri en halua. Saunominen ja luonnossa oleilu on hyvää stressinpurkua samoin, kuin puupinolla huseeraaminen ja koirien kanssa lenkkeily.
Mikä sinulle itsellesi on rentouttavinta? Muistathan sisällyttää sitä lähipäivien ohjelmaasi!
Mukavaa viikkoa!