Paras omenapiirakka ikinä (gluteeniton/maidoton)

En ole koskaan leiponut gluteenittomista jauhoista, joten ennakko-odotukseni eivät olleet kovinkaan korkealla. Nämä ennakko-odotukset eivät siis liittyneet mitenkään gluteenittomuuteen, vaan omaan osaamiseeni.. Olen ollut aina ennemmin ruuanlaittaja, kuin jauhopeukalo.

Löysin pölyisestä leivonta-arkistostani ohjeen, jonka olen joskus ottanut talteen gluteenittomia vieraita varten. Niitä ei ole koskaan tullut, joten ohjekin on korkkaamatta. Sunnuntai-illan ratoksi sitten vaan uuni kuumaksi ja leipomaan!

Gluteeniton ja maidoton, mutta suussasulava omenapiirakka

200 g margariinia

1 1/2 dl hedelmäsokeria (ohjeessa oli tavallinen sokeri, mutta korvasin sen hedelmäsokerilla)

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljasokerin uuteella)

3/4 dl kauramaitoa (korvasin ohjeessa kevytmaidon kauramaidolla)

1 kananmuna

  • Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja jauhot. Taikinasta piti ottaa n. 1 dl syrjään sekoituksen jälkeen.
  • Sekoita taikinaan kaikki loput aineet ja kaada löysä taikina vuokaan.
  • Upota taikinaan viipaloituja omenoita niin, että sen pinta täyttyy viipaleista.
  • Nostele sivuun otetusta taikinasta nokareen omenoiden päälle ja ripottele lopuksi kanelia koko komeudelle.

Paistoin piirakkaa kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30 min.

Valmiin piirakan kanssa tarjoilin Oatly-vaniljakastiketta, joka on kaurapohjainen tuote. Tästä vaiheesta en ehtinyt saada kuvaa ennenkuin kaikki oli jo syöty.

En ole eläessäni saanut näin mahtavaa omenapiirakkaa! Kiitos sille, joka ohjeen kehitteli!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.