Paras omenapiirakka ikinä (gluteeniton/maidoton)
En ole koskaan leiponut gluteenittomista jauhoista, joten ennakko-odotukseni eivät olleet kovinkaan korkealla. Nämä ennakko-odotukset eivät siis liittyneet mitenkään gluteenittomuuteen, vaan omaan osaamiseeni.. Olen ollut aina ennemmin ruuanlaittaja, kuin jauhopeukalo.
Löysin pölyisestä leivonta-arkistostani ohjeen, jonka olen joskus ottanut talteen gluteenittomia vieraita varten. Niitä ei ole koskaan tullut, joten ohjekin on korkkaamatta. Sunnuntai-illan ratoksi sitten vaan uuni kuumaksi ja leipomaan!
Gluteeniton ja maidoton, mutta suussasulava omenapiirakka
200 g margariinia
1 1/2 dl hedelmäsokeria (ohjeessa oli tavallinen sokeri, mutta korvasin sen hedelmäsokerilla)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljasokerin uuteella)
3/4 dl kauramaitoa (korvasin ohjeessa kevytmaidon kauramaidolla)
1 kananmuna
- Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja jauhot. Taikinasta piti ottaa n. 1 dl syrjään sekoituksen jälkeen.
- Sekoita taikinaan kaikki loput aineet ja kaada löysä taikina vuokaan.
- Upota taikinaan viipaloituja omenoita niin, että sen pinta täyttyy viipaleista.
- Nostele sivuun otetusta taikinasta nokareen omenoiden päälle ja ripottele lopuksi kanelia koko komeudelle.
Paistoin piirakkaa kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30 min.
Valmiin piirakan kanssa tarjoilin Oatly-vaniljakastiketta, joka on kaurapohjainen tuote. Tästä vaiheesta en ehtinyt saada kuvaa ennenkuin kaikki oli jo syöty.
En ole eläessäni saanut näin mahtavaa omenapiirakkaa! Kiitos sille, joka ohjeen kehitteli!