Betoninen kynttilälyhty

Olin jo pidempään ihastellut betonisia kynttilälyhtyjä, niiden ihanaa rosoisen elävää pintaa ja uniikkia ilmettä. Betonitonttujen lomassa betonia jäi sen verran yli, että tuli oikea hetki kokeilla sellaisen tekoa.

Betonilyhdyn valmistus

Ensin puhalletaan ilmapallo, mutta ei ihan piukeaksi. Pitää valita sen varran iso ilmapallo, että sen voi jättää vähän tyhjäksi.

Ilmapallo kannattaa teipata alustaansa, itse teippasin sen muoviseen kukkaruukkuun, joka oli pieni virhe. Se oli vähän liian kevyt. Upotimme sitten ilmapallon muoviruukkuineen keraamiseen ruukkuun, joka oli painavampi ja piti pallon pystyssä.

Meidän betoni oli vähän turhan löysää, joten oli pieniä vaikeuksia saada se pysymään pallon päällä lastalla levittämällä. Seuraavalla kerralla betonin pitää olla sitkeämpää. Betoni tahtoi valua pois pallon päältä ja sen piti antaa kuivahtaa samalla kun vetelin betonia uudelleen pallon päälle. Tällä konstilla lyhtyyn jäi pieniä ilmareikiä, mutta se tuo oikeastaan kivan säväyksen lyhtyyn. Kynttilän valo pääsee loistamaan näistä reiistä.

Sekoitin betonin joukkoon mustaa pigmenttiä, mutta en riittävästi. Niin kuin ylläolevasta kuvasta näkyy, pallojen betoni on hieman tummempaa, kuin muoteissa. Olisin halunnut pallon olevan vieläkin tummempi. Musta väri näkyy parhaiten betonin kuivuttua, koska betoni vaalenee kuivuessaan. Näistä lyhdyistä tuli siis tummanharmaat. Ei huono.

Betoni sai kuivua yön ylitse ja seuraavana päivänä puhkaisin pallon. Kannattaa silloin laittaa silmät kiinni, koska betoni pöllähtää aika mukavasti.

Tasasin hieman reunoja rapistelemalla irtonaiset pois ja jätin sen vielä kuivumaan muutamaksi päiväksi.

Lyhdyn kuivuttua maalasin sen sisäpuolelta ruusukultaisella spraymaalilla.

Tuli aivan ihana! Näitä täytyy tehdä lisää!

koti diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *