DIY kätevä seinähylly

Helpon hyllykön teko oli ajankohtaista silloin, kun aloimme suunnitella mökille kiinteitä hyllyratkaisuja. Kaikki valmiit hyllyt olivat väärän kokoisia, koska halusimme vähän jykevämmän hyllyn painavammillekin tavaroille. Pikku mökin pikkiriikkisen varastohuoneen hylly saa nimittäin toimia keittiötavaroiden, kirjojen, hygieniatarvikkeiden yms. säilytyspaikkana.

Yritin etsiä kunnollista ohjetta tällaiselle hyllylle, joka olisi lisäksi yksinkertainen toteutettava. Sitten löysin Meillä kotona lehden nettisivuilta tee-se-itse-hyllykön simppelin ohjeen. Se mikä parasta, tällaisen hyllykön saa tehtyä juuri niistä tarvikkeista, mitä meiltä sattui löytymään hirsitoimittajan ylijäämäkasasta.

Tällaisen hyllyn voi tehdä isompana tai pienempänä sen voi suunnitella ulos seinänvierustalle tai sisälle. Ainoa pointti on se, että se pitää kiinnittää tukevasti seinään.

Teimme ensin ohjeen mukaan ns. tikapuut. Hyllyt sujahtivat sitten mukavasti tikapuiden etu ja takapuolella olevien puolien väliin. Eli hyllyt eivät ole missään kiinteästi, vaan ne voi vaikka ottaa pois niin halutessaan.

Hyllyn ohje:

http://www.meillakotona.fi/tee-itse/nikkarointi/tee-itse-hyllykko

Meidän hyllystä tuli tosi jykevä. Se ei notku eikä nitku. Pintakäsittelin hyllyn samalla maalilla, kuin mökin sisäseinät. Hylly on tosi kovalla käytöllä, mutta sen hyllyt voi irrottaa ja vaikka maalata uudelleen myöhemmin.

Meidän hyllyn mitat

Jos olisin ollut ostamassa maalia tätä varten, olisin voinut ostaa esim. pastellia vaaleanpunaista, turkoosia ja keltaista. Kaikki hyllyt sitten eri väreillä ja itse tikapuukehikko valkoisella. Miten ihana siitä olikaan tullut!

Toivottavasti joku sai tästä inspiraatiota oman hyllyn tekoon!

koti diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *