Helppo karitsanviulu ja jogurttikastike
Karitsanviulu sopii pöytään pääsiäisenä ja myös muina juhlapäivinä. Kerran laitoimme viulun juhannuksena savustuspönttöön, eikä siitä huonoa tullut silloinkaan.. Tässä kuitenkin tämän pääsiäisen resepti mureasta ylikypsästä karitsanviulusta.
Hiero viulun pintaan rouhittua mustapippuria sekä merisuolaa. Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana, jotta suola ehtii imeytyä. Laitoin arviolta ruokalusikallisen pippurirouhetta ja 2 rkl merisuolaa.
Ota paisti huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista ja valmista marinadi.
Leikkaa viiltoja paistin pintaan terävällä veitsellä. Tee niin syviä, että sinne voi sujauttaa valkosipulin viipaleita. Laitoin itse paistiin yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin. Enemmänkin saa toki laittaa!
Marinadi karitsanviululle
1 dl oliiviöljyä
1 dl silputtua tuoretta minttua
Puolikkaan sitruunan mehu puristettuna
Sivele marinadi paistin pintaan.
Laita paisti kannelliseen pataan tai tiiviisti folion alle.
Paista 150 asteessa noin 3 tuntia.
Jogurttikastike karitsalle
2 dl maustamatonta turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
Puolikkaan sitruunan mehu puristettuna
Suolaa 1 tl
Sokeria/steviaa 1-2 tl
Rouhittuja tuoreita mintun lehtiä n. 1 dl.
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna.