Helppo kana-ramenkeitto
Katselin TV:stä Kuppilat kuntoon- ohjelmaa ja siinä oli käsittelyssä thaimaalaista ruokaa valmistava ravintola. Uudistetun ruokalistan herkut toivat kovasti veden kielelleni ja halusin kokeilla jotain sen tyyppistä ruokaa.
Tutkailin erilaisia reseptejä ja päädyin kana ramenkeittoon. Ramenkeittoa voi tehdä melkein minkälaisista aineksista vaan, mutta hyvä liemi kannattaa siihen tehdä. Nämä keiton ainekset tekevät hyvää aineenvaihdunnalle!
Helppo kana ramenkeitto
Iso annos:
- 2 pakettia maustamattomia kanan paistileikkeitä tai muuta maustamatonta kananlihaa
- Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
- Oliiviöljyä
Laita kanat öljyttyyn vuokaan ja ripottele päälle suolaa sekä pippuria maun mukaan. Paista uunissa kypsäksi.
- 2 pkt lasinuudeleita
Sillä aikaa, kun kana kypsyy uunissa, laita kiehuvaan veteen hautumaan 2 pkt lasinuudeleita. Katso paketista niiden haudutusaika.
- 2 pientä tai keskikokoista paksoita
- 3 isoa valkosipulin kynttä
- nippu kevätsipulia
Murskaa valkosipulit, leikaa karkeasti paksoi ja pilko sipulit muutaman sentin pätkiksi
- 2 pkt valmista kanalientä (yhteensä 1 litra) Itse käytin tätä, oli oikein maukasta.
- 1/2 sitruuna
- 1 korkillinen riisiviinietikkaa
- 2 rkl Tamari-soijakastiketta
Laita kanaliemi kuumenemaan ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää valkosipulit, riisiviinietikka ja soijakastike.
Kaada isoon astiaan valmiit nuudelit, pilko samaan astiaan kypsät kanat. Lisää joukkkoon pilkottu paksoi ja sipulit.
Kaada ainesten päälle kuuma liemi.
- 1 kokonainen punainen chili
Pilko päälle kokonainen punainen chili. Muista poistaa edeltävästi siemenet.
Annostele laitaselle. Lasinuudelit ovat hieman konstikkaita käsiteltäviä, mutta kauhalla ja lusikalla nostelemalla löytävät tiensä paremmin lautaselle.
Keitosta tuli oikein maukas, teen toistekin!