Istutuslaatikon suunnittelua

Sain suuren inspiraation hiilihydraattihöyryissäni ja aloin suunnitella istutuslaatikkoa. Ensimmäinen visio siitä oli ihan perus lavakaulukset. Hylkäsin sen idean aika nopeasti, koska halusin jotain kestävämpää. Meillä on pihassa vielä painekyllästettyä terassilautaa muutama jäljellä..jos vaikka niistä. Sekään idea ei sitten kuitenkaan päässyt piirrustuslaudalle asti.

Reunakivistä koottu istutusallas? Tässä mökin pihassa saattaa routia niin pahasti, että kivet on joka vuosi korjattava. En haluaisi muurata niitä. Porraskivestä tehty laatikko? Katsoin netistä porraskivien hintoja todetakseni, että yksi kivi maksaa n 70€. Haluaisin ehkä kuitenkin kaksi istutuslaatikkoa, jotka tällä kustanuksella maksaisivat 560€. Aika kalliit.

Sitten sain kuningasidean. Betoniset istutuslaatikot! Katsoin netistä valmiiden laatikoiden hintoja ja meinasin pudota penkiltä. Valmiit betoniset istutuslaatikot maksoivat 900-1200€/kpl. Ihan järkyttävä hinta. Mitä jos tekisinkin ne itse?

Käteen paperia, kynä ja mittanauha. Meidän pihalta löytyi muutama vesivaneri, joista saattaisi riittää muoteiksi. Sain suunniteltua laatikon mitat valmiiksi niin, että käytettävä materiaali riittää. Tarvitsen siis kaksi laatikkoa, isomman ja pienemmän. Valu tehdään näiden kahden laatikon väliin. Tällä muotilla saan tehtyä niin monta laatikkoa, kun vain muotit kestävät. Laitan sitten blogiin ohjeen näiden laatikoiden teosta ja valuvaiheesta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Raskaan suunnittteluvaiheen jälkeen oli hyvä hieman piirrustella rannassa vesiväreillä!

koti oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *