Kaksion remppa, ennen ja jälkeen. Mitä lysti maksoi ja paljonko kului aikaa?

Erittelen tähän ensin keittiön työkuvia, sitten olohuoneen sekä makkarin ja lopuksi kylpyhuoneen+saunan. Käytännössä siis ensin siivottiin, purettiin, sitten maalattiin ja lopuksi laitettiin lattiat. Nuo keittiökoneet tulivat vasta ihan viimeisenä paikoilleen.

Keittiö

Kamalan siivoamisen jälkeen saatiin keittiöstä hieman puhtaampi. Jääkaappi oli valuttanut lattialle ja se oli pakko vaihtaa lisätuhojen välttämiseksi. Astianpesukonetta ei ollut käytetty viiteen vuoteen ja se oli pakko vaihtaa. Kaikki tiivisteet olivat vanhentuneet ja tuloksena olisi ollut tätä konetta käytettäessä vesivahinko. Kylmälaitteiden ja astianpesukoneen alta puuttuivat myös kaukalot. Parketti oli korkannut useammasta kohdasta ja viimeisimmän sulatuksen jäljiltä pinta oli vielä märkä. Otettiin heti parketti irti, jotta hometta ei pääsisi syntymään.

Remonttityömaan meininkiä.

Naksuteltiin uutta laminaattia tilalle. Heti tulee raikkaampi ilme! Laminaatti on Goodiy tammi Kallbåda KL 32.

Uudet laitteet saatiin nyt turvallisesti muovikaukaloiden päälle.

Olohuone ja makkari

Keittiön ja olohuoneen välissä on tällainen ikkunaseinä. Jos se olisi purettu, niin olisi kattokin mennyt uusiksi. Annettiin seinän jäädä, koska se tuo yhden seinän lisää olohuoneeseen. Työpiste olisi ollut muuten aika hankala sijoittaa sinne.

Seiniä ei ollut pohjamaalattu ja se teki tapettien irroittamisesta tuskallista. Makkarin ja olohuoneen välinen seinä on kipsilevyä. Se oli kaikista hankalin molemmin puolin. Tapetin poistoliisterillä sai liottaa tunnin ennenkuin tapetin ensimmäinen kerros lähti irti. Sen jälkeen pintaan jäi vielä tapetin alapuoli joka piti taas kostuttaa ja raappia alas 5 cm palasina.  Tässä kuvassa kaikki tapetti on saatu poistettua.

Vanhat maalatut seinät olivat todalla likaiset ja niitä piti pestä kunnolla ennen maalausta.

Tämä alempi kuva on vähän huono, koska laajakuvalla otettu makuuhuoneesta. Kuvassa oleva hylly vietiin pois ja tapetit irroitettiin. Huomaa vasemman seinän tapetin kunto.

Parketin irroituksessa meni pari iltaa. Inhottavin työ oli roudata ne alas peräkärryyn ja viedä kaatopaikalle. Roskaa tuli melkoinen määrä.

Tässä vaiheessa oltiin selätetty purkuhommat ja saatiin alkaa paikata seinän reikiä.

Maalaushommat tehtiin ennen lattian laittoa. Ei tarvinnut suojata niin paljon. Pohjamaalaus on tärkeää, että pakkelit peittyy. Se tekee myös maalille paremman pohjan. Maali kuivuu vähän hitaammin ja sille on pidempi työskentelyaika. Tulee parempaa jälkeä.

Seiniin valittiin Paperi F497, Petrooli S491 ja Tyrsky S500. Maalina toimi Tikkurilan Joker himmeä sisustusmaali.

Makuuhuoneeseen laitettiin Petrooli takaseinälle.

Olohuoneeseen tuli Tyrsky makuuhuoneen ja olohuoneen väliselle seinälle sekä keittiön sisäikkunaseinälle. Siitä ei tullut valitettavasti valokuvaa. Käyn myöhemmin kuvaamassa paremmat kuvat asunnosta.

Uutta pintaa on aina helppo tehdä. Meillä oli omasta takaa laminaattileikkuri ja sillä homma kävi näppärästi.

Kylpyhuone ja sauna

Saunassa oli alkuperäiset pinnat ja niihin toivottii tumma sävy. Käsitetiin lauteet ja seinät tummaksi.

WC pytty oli superlikainen, kuten myös kaikki seinät ja lattiakin. Laitettiin pyttyyn likoamaan yön yli sitruunahappoa (löytyy kaupan maustehyllystä) ja toistettiin se muutaman kerran. Lika irtoili isoina laattoina pohjasta. Seinät pestiin höyrypesurilla. Lattiaan kokeiltiin myös tuota sitruunahappoa. Sitä ripoteltiin kostealla lattialle ja hetken päästä hangattiin. Sai kyllä ihmeitä aikaan!

Tuli kyllä vähän eri näköinen pelkästään pesemällä. Luulin, että kaakelit olivat sinertävät, mutta erehdyin.. Niin, ostettiin uudet päät bideeseen ja suihkuun kun vuotivat.

Kaikki, jotka ovat joutuneet tekemään remppaa varmaan samaistuvat tähän.

Mitä lysti maksoi?

Remontti tuli maksamaan 2320 euroa + keittiön koneet 1200 euroa.

Oma työ oli ”ilmaista”. Koneiden asennuksesta ei ole tullut vielä laskua.

Paljonko kului aikaa?

1 päivä siivottiin

2 päivää tai iltaa purettiin vanhaa

3 päivää meni maalaushommiin

2,5 päivää asennettiin laminaattia

Tämä on karkea arvio, mutta käytännössä maanantaina aloitettiin siivoushommalla ja seuraavan viikon keskiviikkona oli muuttokuorma pihassa.

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *