Karitsaa juurespedillä
Mieheni totesi eräänä iltana ykskantaan, että nyt tekis mieli jotain tosi hyvää ruokaa. Lupasin valmistella mielelläni ruuan, jos hän käy valitsemassa raaka-aineet.
Näinhän siinä kävi, karitsaa sekä ulkofileenä että kareena oli tarttunut matkaan!
Lihoihin oli laitettu kaupassa tuoreista yrteistä tehty marinadi ilman suolaa.
Ensin pilkoin sipulia, porkkanaa ja perunaa lohkoiksi uunipellille. Juureksille tein mausteöljyn, jonka sekoitin niiden joukkoon.
- oliiviöljyä
- mustapippuria (morttelissa jauhettua)
- savupaprikajauhetta
- suolaa
- hunajaa
Laitoin pannulle voita ja paistoin kuumalla pannulla karetta ensin noin kolme minuttia rasvapuolelta ja pari minuttia luupuolelta. Paiston jälkeen ripottelin suolaa päälle.
Laitoin paistin mittarin kanssa juuresten päälle uuniin 200 asteeseen.
Sitten paistoin ulkofileet kuumalla pannulla vajaa pari minuttia per puoli ja lisäsin suolan.
Paiston jälkeen laitoin fileet folion sisään jatkokypsymään. Ne saivat olla siellä kymmenisen minuttia.
Jouduin ottamaan juurekset pois uunista ennen karetta ja jatkoin sen paistamista, kunnes sisälämpö oli 57 astetta. Annoin kareen hetken huilata ennen leikkaamista ja siitä tulikin tosi mureaa!