Kesäkuulumisia

Helteiset päivät ovat kuluneet töissä ilmastoidussa työhuoneessa, joten helteet eivät ole suuremmin haitanneet työntekoa. Opiskeluista on ollut nyt taukoa, mutta en ole malttanut ihan pitää näppejäni erossa niistä hommista. Vähän pitää pohjakuva piirrellä, että tuntuma säilyy..

Tänään töihin ajellessani klo 6.30 aamulla, jäin oikein katsomaan puiston laidassa olevaa penkkiä ihan siinä keskusta-alueella. Joku oli riisunut siihen ilmeisesti koko vaatekertansa, koska penkillä oli kengät ja sekalainen kasa vaatteita. Vaatteiden ja kenkien omistajaa ei ollut mailla eikä halmeilla. Mahtaakohan kaipailla näin aamun viiileydessä vaatteitansa? Olikohan tämä seksihelle ja trooppinen yö saanut riisuutumaan ihan ilkosilleen…

Kotipihassa on ollut nyt pitkästä aikaa siili liikenteessä. Koirat hoksasivat yhtenä aamuna siilin ojan pohjalla ja kumpikin tökkäsi kuononsa vuorotellen siihen. Siili puhisi siinä kiukkuisena ja minä raahasin koirat kauemmaksi. Nuorempi koira olis varmasti vielä kokeillut uudelleen, mutta vanhempi oppi kerrasta.Tämä oli ensimmäinen kerta, kun törmäävät siiliin kirjaimellisesti. En ole koskaan ruokkinut siilejä, mutta vettä voisi näillä helteillä laittaa johonkin asitaan juotavaksi. Onneksi nurmikot ovat aamulla märkiä, niin varmaan saavat myös aamukastetta juodakseen. Mummoni aikanaan ruokki siilejä omalla takapihallansa ja siilit olivat todella isoja. Ne tulivat joka ilta odottamaan ruokaansa ja mummo muistaakseni syötti niille silakoita. Tästä on tosin aikaa parikymmentä vuotta. Ilmeisesti siilleille voisi antaa kissanruokaa? Meillä on takapihalla siilin talvehtimispesä. Se on tehty vanerista pienellä kulkuaukolla ja siinä on nostettava kansi. Kansi on päällystetty huopakattomateriaalilla. Siili on saattanut ihan hyvin siellä nukkua talviunensa. En ole nyt tarkistellut pesää muutaman vuoteen. Pitää varmaan loppukesästä nostaa kansi pois ja laittaa sinne vaikka kuivia lehtiä.

Sellaisia kesäkuulumisia tällä kertaa..

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *