Kesämökkielämää

Mökkikauden avasimme isännän + nelijalkaistaen karvakamujen kanssa äitienpäiväviikonloppuna ja kyllä sitä olikin odotettu. Ilmat eivät olleet vielä kovin kesäiset (räntäsadetta ja yöpakkasia), mutta nautin siitä huolimatta mökkeilystä sataprosenttisesti. Elämässäni on tapahtunut viimeisen kahden viikon aikana niin hieno, iso asia, että sen jäsentely oman päänupin sisällä on tarvinnut tällaista rauhallista mökkiolotilaa. (En avaa tätä sen enempää, koska asiaan liittyy muitakin osapuolia)

Mökki oli selvinnyt talvesta upeasti. Akut olivat täynnä aurinkovirtaa ja hiirulaisia ei ollut päässyt sisälle. Ainoastaan kotaan oli joutunut orava satimeen talven aikana ja se löytyi kuolleena lattialta. Se oli pudotellut kaikki purkit hyllyiltä ja tehnyt papanoita vähän sinne ja tänne, mutta ei ollut saanut aikaan onneksi mitään suurempaa vahinkoa. Ensi talveksi pitää viritellä jyrsijäverkko piipun juureen, että vältytään näiltä ikäviltä tapahtumilta. Kodassahan on pienet raot ylhäällä, jotta sinne pyörimään jäänyt savu voi poistua sitä kautta.

Ruokaa saimme laittaa ihanassa kodassamme ja myös ulkotulimakkarat oli pakko maistella! Kodassa kokkailin hirven jauhelihasta tortilloja ja toisena päivänä vielä kalkkunapekonipyttipannua.

Siivoilin kasvimaata ja tyhjäilin Biolanin komostikäymälää. Käymälä oli vielä osittain jäässä, joten pitää ensi kerralla jatkaa hommia. Se on kyllä aivan loistava keksintö, valmista multaa tulee puskien alle heiteltäväksi.

Laitoimme laiturin tikkaat paikoilleen, mutta uimaan en vielä tarjennut, kun vesi oli vasta 6 asteista. Meillä on viime kesänä ostettu sup-lauta odottamassa kesän suppailuja. Viime kesä meni hieman vihkoon, kun teloin itseni polkupyörän kanssa juuri parhaimmilla hellepäivillä. Ei sitten tullut uitua moneen viikkoon… Nyt osaan olla varovaisempi silläkin saralla.

Tätä Mastermind peliä ei varmaan saa enää mistään ostettua. Ihan oivallinen kahden hengen päättelypeli, jossa saa todellakin aivonsa ihan solmuun. Mukavaa sadekelin ajankulua.

Laitan vielä lopuksi kirjavinkkauksen maailman parhaaseen lintukirjaan. Tämän avulla on tunnistettu kaikki mökillä bongatut tirpat ja vähän isommatkin lentelijät. Meillä on mökillä mahdottoman rikas linnusto. Tällä kerralla saimme seurata telkän uiskentelua järvellä. Olen niin huono lintutuntija, joten en sitäkään olisi tunnistanut ilman tätä loistavaa opusta. Kannattaa tilailla se alla olevasta linkistä!

Tässä linkki lintukirjaan:

https://adtr.co/pN44uS

t?a=1421096354&as=1528542417&t=1&tk=1&i=1

koti hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *