Koiran pelastusoperaatio ja muita mökkijuttuja

Mökillä on keväällä kaikenlaista pikkuhommaa tehtävänä. Tärkein juttu on vesipumpun vieminen järveen. Meillä on kantovesi ja käsipumppu järvestä saunalle helpottaa huomattavasti mökkeilyä. Tämän lisäksi me nykäistään vesi paljuun sähköpumpulla, koska veden kantaminen ämpäreillä veisi koko illan. Kerran ollaan sekin kyllä koettu. Palju oli uusi, eikä pumppua vielä ollut. Hinku paljuilemaan oli niin suuri, että me sitten kannettiin vedet isännän kanssa ja siinä meni koko ilta. Mutta paljuun päästiin!

Ostettiin sellaisen mehukattikanisterin tilalle kunnollinen poiju ja paino vesipumpulle. Tuote on Jukola 7 ja kustannus 80 euron luokkaa. On kyllä ollut hyvä ostos. Vesipumpun suuttimen upottaminen veteen on joka vuosi tätä ennen aiheuttanut harmaita hiuksia. Nyt homma sujui paljon helpommin.

Jos koira ei olisi ahtanut itseään laiturin alle…

Ihmettelin, että missä koira ulisee niin surkealla äänellä. Luulin jo, että sitä on purrut käärme. Paikallistin äänen lopulta rantaan ja tajusin, että se oli tunkenut itsensä laiturin matalimman osan alle ja siellä se sitten kyhjötti sellaisen poikkiparrun ja laiturin välissä surkeana. Pois se ei päässyt, koska vettä oli parrun alapuolella ja tassuja ei pystynyt kastelemaan. En saanut kättäni sopimaan sinne millään, että olisin saanut nostettua koiran pois pinteestään. Aikani yritettyäni sain käteni ujutettua koiran rinnan alle. Se varmaan luuli, että nostan sen pois, koska se uskalsi hivuttautua pois palkin päältä. Tassut siinä kyllä väkisinkin kastuivat. Toivottavasti oli viimeinen kerta.

Pihassa näyttää olevan ihan mahdottomasti mustikan kukkia. Jos ei halla vaan vie, niin tänä vuonna taitaa tulla runsas mustikkasato. Tänä vuonna on ollut pörriäisiäkin enemmän, kun viime vuonna. Onkohan Pelasta Pörriäinen- kampanja auttanut?

Mukavaa alkavaa kesäkuuta kaikille! Meillä alkaa mökillä terassin katoksen teko. Siitä lisää myöhemmin!

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *