Kokemuksia lumikenkäilystä

Hankin lumikengät muutamia vuosia sitten ja nyt niille on kyllä tullut käyttöä! Ostin nämä lumikengät muistaakseni Erätukusta. Mallit ovat varmaan kehittyneet näistäkin, mutta olen ollut tosi tyytyväinen. Aluksi tuntuu, että kävely on tosi kevyttä ne jalassa.. Hetken päästä kuitenkin huomaa, kuinka lihakset kipeytyvät. Aloittelen aina talven lumikenkäilyt sillä lailla varovasti. Ensimmäisellä kerralla puoli tuntia on jo ihan hyvä harjoitus. Siitä sitten aikaa ja matkaa pidentämällä saa parhaiten iloa näistä vempeleistä. Kerralla ei kannata suunnitella ihan kamalan pitkää reissua, jotta pääsee seuraavana päivänä kävelemään. Itsellä kipeytyy eniten pakarat ja nivustaipeet.

Tänä talvena on tullut hiihdettyä jo melkoisesti, joten lumikenkäily tuntui kevyemmältä, kuin muina vuosina. Pakkaslumessa kenkäily on tietysti paljon kevyempää, kun suojasäällä. Kävimme isännän kanssa viikonlopuna kenkäilemässä maakaasasulinjalla, koska siellä ei ole tiheää metsikköä. Nousimme kamalan rinteen ylös ihan umpihangessa, mutta takaisin päin oli sitten helppo tulla valmista polkua pitkin.. Hyvin pääsi ylämäkeen nousemaan, kengissä on hyvä pito. Näillä pystyy menemään kyllä ihan missä hangessa vaan, on kyllä tosi hauskaa hommaa!

Meidän kengät on tämän näköiset tapaukset. Tuon kantapään saa lukittua raudan avulla myös alhaalle. En halua itse lukita tuota kantapäätä alas. Kävely on paljon helpompaa ja köykäisempää silloin, kun kantapään saa nousemaan luonnollisesti. Pohjassa on lyhyet, mutta tukevat jääpiikit ja ylämäen nouseminen onnistuu, kun kärjessä oleva rauta pureutuu hankeen. Siteet on näissä mielestäni vähän heppoiset, mutta ovat ainakin vielä kestäneet käyttöä.

Bild på TSL 227 Camo XL -lumikengät

Katselin, että Skandinavian Outdoorilla on hyviä lumikenkiä myynnissä. Sellaiset liukulumikengät kiinnoistaisivat kokeilla joskus. Alamäkeen pääsisi hyvin liukumaan.. Nämä tavalliset eivät siinä pärjää, pito on hyvä. Kerran  oli koira mukana lumikenkäilemässä ja tietysti hihnassa. Kävelin eteenpäin umpihangessa ja koira näki jotain kiinnostavaa sillä saurauksella, että lensin mahalleni hankeen sen nykäisyn voimasta. Oli hyvä pito ja huono tasapaino siinä kohtaa..

Tästä klikkaamalla noihin lumikenkiin:

https://adtr.co/3GFxOH

Tässä on joku uutuus, näillä voi jopa juosta?!

Mullistava lumikenkäuutuus: kuin talvirenkaan ja urheilukengän yhdistelmä.

Jos tavalliset lumikengät tuntuvat liian teknisiltä tai raskailta, tässä ratkaisu tilanteeseen. Crescent Moon -lumikengät ovat kauttaaltaan EVA-vaahtoa eli samaa ainetta jota käytetään mm. lenkkikenkien välipohjassa.

Rakenne on joustava ja kevyt ja kävely vaivatonta. Keveyden ansiosta voit myös juosta. Pohjan nastoitus antaa pitoa liukkailla alustoilla ilman tarvetta järeille jääraudoille.

  • Kaksi erilaista EVA-vaahtoa: hallittu jousto ja tukevuus
  • Yksinkertaiset hihnasiteet
  • Sopivat kengille kooltaan 37 – 47
  • Maailman ainoa täysin hiljainen lumikenkämalli
  • Suositellaan max. 90 kg käyttäjille

Tuotteen materiaalit ovat kierrätettävissä tarpeen vaatiessa.

20db196e-f683-440a-afbb-ad505e948049https://adtr.co/LbVY5G

t?a=1237724887&as=1528542417&t=1&tk=1&i=1

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *