Koulu häätää entisöintikurssilaiset

Olin aika pettynyt, kun sain opistolta tekstarin. Varasto on tyhjennettävä mahdollisimman pian ja jatkossa mukaan saa ottaa ainoastaan sellaisen huonekalun, jota pystyy kuljettamaan joka kerta kotiin. What? Eli joka kerta pitää raahata oma työ kotiin. Heillä ei ole tarjota tällä hetkellä mitään varastoa tilalle. Koululla on sisäilmaongelmia ja sen takia myös varasto menee remonttiin. Siellä kai luultiin, että entisöintikurssilaisten varasto on täynnä homeisia huonekaluja. Kyllä se home jossain muualla on, kuin kurssilaisten huonekaluissa.

Sitten ommeltiin..

Sain onneksi oman lipastoni valmiiksi ja otin tähän väliin sellaisen välityön. Askartelin mökille kaksi pannunalustaa. Mitään isompaa ei ole varastossa. Siellä on kurssilaisilla kesken jousituoleja, lipastoja yms. huonekaluja, joita ei kyllä saa raahattua edestakaisin. Ja mitä sitten, kun huonekalu pitää käsitellä. Mikään lakkaaminen tai maalaaminen ei onnistu. Juuri maalattua huonekalua ei voi kuljettaa kyllä mihinkään. Se tarkoittaa sitä, että huonekalun entisöinti ei onnistu. Kenellä on kotona oma verstas tällaisiin töihin? Harvalla. Lisäksi olen sen verran amatööri tässä asiassa, että tarvitsen ohjausta opettajalta. Mihin muuten kurssia tarvittaisiin? Petsaaminen ja lakkaaminen kuuluu kiinteästi kurssilla opeteltaviin asioihin.

Omalta osaltani on kurssi nyt taputeltu. Minulla ei ole mitään pientä jakkaraa kunnostettavaksi ja jos olisi, niin haluaisin tehdä sen kurssilla ohjattuna loppuun asti valmiiksi. Keskeneräiseksi jäävien töiden aloittaminenkin on jo hieman kyseenalaista. Kuka haluaa nurkkiinsa puolivalmista työtä? Onneksi olen saanut omat isommat työt tehtyä, kuten ylläolevan nojatuolin.

Sekä tuoli että pöytä on kunnostettu molemmat kurssilla.

Olen maksanut huonekalujen entisöintikurssista, en mistään muusta. Jos kesken lukukauden vaaditaan tyhjentämään varastot, niin voivat olla varmoja, että en ole ainoa joka jättää kurssille tulematta nyt kokonaan. Toivottavasti kurssimaksusta puolet palautetaan. Jäi paha mieli.

Yin ja Yang sekä Tetris pannunaluset

Hyvä mieli tuli siitä, että sain pari hauskaa pannunalustaa tähän vaiheeseen. Haen ne pois varastosta mahdollisimman pian ja loppukäsittelen ne sitten kotona. Ajattelin laittaa Osmo mustaa saunasuojaa. Sitten ei näy kaikki nokiset jäljet. Noihin reikiin ajattelin jotain pellavanaruaa tai nahkasuikaletta pitämään osat tallessa. Yhdistän kappaleet vähän pidemmällä narulla, niin niitä voi käyttää isommankin astian alla tarpeen mukaan. Kurssilla on niin hyvät työvälineet ja tilat, että näiden tekeminen ei olisi oikein onnistunut kotosalla.

Ensin suunnittelin lautaan kuviot ja sitten vannesahalle. Pelottava, mutta aivan ihana kone!

Karkean sahailun jälkeen hioin hiomakoneella rosot pois.

Loppu hionta ihan hiomapaperilla.

Jättireiän porausta. Tämä oli kanssa aika pelottava vehje.

Eikö tullutkin kivat?! Toivottavasti nämä löytyvät vielä varastosta. Olisi sääli, jos joku olisi ottanut nen saunansytykkeiksi..

puheenaiheet diy ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *